Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, August 14, 2016

Setahun sekali muncul..


Koniciwa! Virus malas update blog menjadi2. Kesian pulak blogkku kesepian, kesunyian dan kesuraman sbb tuan dia terlebih mkn pil 'M'..huhu

Nak share kekeguman dan keterujaan dengan sikap org Jepun yg sgt menjaga kebersihan dan kerajinan pekerjanya. Basikal ni berapa kali sehari tah dilap dan kalau ada gap antara basikal tu akn disusun balik dan dirapatkan basikal tu agar susunan dia cantik. Agak2 sanggup ke tidak kalau kat negara kita nak buat macam tu? Tak sempat nak susun, basikal dah kena kebas dah..huhu

Kenapa kita rasa safe je bila berada di sesetengah negara asing? Dan rasa takut bila beeada di negara sendiri? Hmmm..

3 comments:

Ann Ishak said...

seragam pulak semua basikal tu

Kalamhati said...

Mmg seragam sbb dia ada tempat utk lock. Bila kita masuk coin baru boleh unlock basikal tu dr besi pemegang dia but kagum bila tgk pekerja duk lap basikal2 dan susun

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)