Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, March 27, 2011

PETANDA BULU KENING BERGERAK..


Ada orang search pasal ni..kening anda bergerak ye..hehe rasanya belum pernah buat entry pasal lagi..tapi si pencari tersesat ke sini..

Rasanya semua orang pernah alami benda ni kening atau kelopak mata bergerak-gerak..Ada orang kata kalau kelopak mata kanan bergerak, tandanya ada berita gembira..Kalau kelopak kiri yang bergerak, tandanya ada perkara yang tak baik akan berlaku..

Dan pernah juga Kalamhati terbaca atau terdengar orang cakap, kalau kening kanan bergerak tandanya orang tu nak dapat kegembiraan..Kalau kening kiri bergerak tandanya nak dapat duit..huhu

Sejauhmana betulnya tak tau la..Tapi kalau ikut pengalaman diriku sendiri..Pernah juga berlaku kebenarannya..Pernah sekali tu kelopak mata kiri ni duk bergerak dalam seminggu gak la..Minggu lepas tu, keretaku kena langgar..huhu

Dan masa arwah ayah nak meninggal pun banyak kali kelopak mata kiri ni duk berkedip..tak tahu la..mungkin secara kebetulan saja..

Kalau ikutkan, kening atau kelopak mata tu bergerak sebab darah tengah mengalir ke situ..

Korang ada pendapat lain?

24 comments:

whitecappuccino said...

kalu ciknor biasanya kening kanan bergerak nak jumpa atau nak tengok orang yg lama tak jumpa..kalu yg kiri nak nangis..

Kalamhati said...

>>ciknor:
kiranya agak btul jugak la ek..yg kiri tu lebih kpd sumting yg tak berapa baik..huhu

mommylavender said...

mommy pun sama cam nur tu...kalu kanan nak tengok orang baru, tak pun orang nak dtg umah..gitu2 la, lau kiri..nak nangis, time tu risau gak ape la yg nak di tangiskan...tetibe tengok drama sedih, sampai meleleh ayo mata~ kelakar lak

Kalamhati said...

>>mommy:
hehe nangis tgk citer ropanya ek..

Kengkawan said...

eh.. bukan kalau mata bergerak ke yg nak tengok org jauh tu?

kening bergerak x penah dgr plak..

Sery Suryani said...

mama kita pun ckap bnde yg sme..

eelobor said...

gitu lah hok ore2 tuo kato. mungkin ado kebetulan jah kut. pasal kelopak mato, gatal tangan pun di kait dengan duit nok masuk atau keluar

||aLeaSaRa|| said...

oh ye ke?kite mmg tertanya2 masa kening bergerak tapi lupa nak search kat google.skrg dah taulah he3...

Rina Rossoneri said...

kak,kita punya terbalik,kalo kelopak mata kiri bergerak,nak menangis tp berita gembira..hahaha..xcaya benda nih,sbb xpenah tepat..

amimarz said...

pernah seloroh ngan ustaz, tangan gatal ni nak dapat duit kot... dia kata "kuman gigit pun boleh jd sebab tangan tu gatal" huhuhu...

DKosongLapan said...

biase le oghang Melayu...suke beno kaitkan bende yang berlaku dengan bende yang bukan2...tapi yang peliknye ...ade jugak betoi nyee...kate oghang2 lame niii

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau bulu kening gerak2 tu sgt tak selesa sis..tp x tau naper

Kalamhati said...

>>Kengkawan:
huhu mcm2 takrifan sebenarnya..
sejauh mana kesahihnnya tu..
wallahu a'lam


>>Sery:
mama sery pun mesti dengar dari org tua kan..=)


>>eelobor:
jolo tu..kbetulan saja..
byk kali doh tgn kawe gtl..
tp takdok pun pitih lebih masuk..hehe

Kalamhati said...

>>aleaSara:
hehe tp jgn pegang sangat..
maybe secara kbetulan saja sumting tu berlaku...=)


>>Rina:
hahaha toksah percaya ngat rina


>>amimarz:
hehe kuman byk kat tgn..ye tak ye jugak..


>>D08:
ha'ah la yob..kdg2 benda tu berlaku
secara kebetulan kan..tp kita takyah la pegang sgt kan?


>>LM:
huhu betul tu..
akak kdg2 smpi seminggu kelopak mata duk berkedip2..

MAPPIAU said...

saye pulak bile kening belah kiri banyak kali gerak selalunyer lepas2 tuh saye musti akan nanges atas macam2 sebab la huhuhu

entahlah tak tau la kebetulan ke tak hehe

dilah said...

Kening kanan saya bergerak dekat 3 hari dah....pent yer...nape ea

luna said...

Kening kiri bergerak tandanya nak dpt duit..
Ryna dah perna mngalami..bkn skali 2 je taw.. bkali2..kdg2 2 kalu kening dh bgerak, tgu je la sok @ lusa, cnfirm dpt duit yg byk dr hr2 biase..hihihi

Anonymous said...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my
blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Also visit my blog family pet and companion

Anonymous said...

What's up everybody, here every one is sharing such knowledge, so it's pleasant to
read this webpage, and I used to visit this web site every day.


Feel free to visit my web site - outward hound backpack

Anonymous said...

Hi there i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read this paragraph
i thought i could also create comment due to this sensible paragraph.


Look into my web site ... honda s2000 parts

Anonymous said...

What i don't realize is actually how you are not actually a lot more smartly-preferred than you may be now. You're so intelligent.
You already know thus considerably when it comes to this matter, made me
for my part consider it from a lot of varied angles.
Its like women and men are not involved unless it is one thing to accomplish
with Woman gaga! Your individual stuffs nice. At all times
maintain it up!

My webpage :: strapless heart rate monitor

Anonymous said...

These are in fact impressive ideas in regarding blogging.
You have touched some good factors here. Any way
keep up wrinting.

my web blog; gym ball

Anonymous said...

That is very interesting, You are an overly professional blogger.

I've joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Additionally, I have shared your website in my social networks

My blog veilside rx7 for sale

air money said...

Lege skit bipe ade bukti ni.. hehehe kening sy dh 3 hari gerak2 ni.. takut jugak bende xelok jadi sbb blah kri kn. Bukak google mcm2 jawapan dia.. bile dh ade org alaminye n terbukti lege rse fuhhh..