Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, March 27, 2011

TAGGED BY AYUNI: HANDPHONE KU DOLU-DOLU DAN SEKARANG..

Hampir terlupa untuk memenuhi permintaan Sis Ayuni@My So Called Life..Ampun sis!..huhu
Untuk tidak menghampakan akak senaraikan handphone2 yang pernah jadi penemanku dari dolu sampai sekarang..hee

Handphone pertamaku..


Motorola V800 kalau tak silap..Lasak ni..Jatuh dari tingkat satu
pun tak terjejas..hehe ada lagi kot kat umah..


Kemudian beli handphone ni dari kawan..yang belah kiri tu..Sony Ericson..
lama jugak pakai handphone ni..sampai abis degree kot..



Yang ni beli masa dapat 1st scholar masa sambung belajar..
Tapi pakai kejap je sebab rasa tak best..hehe


Then tukar pakai yang ni..pakai sebab masa tu Siti pakai
handphone ni gak..hahaha sengal betul
Tahan lasak gak ni..hampir 5 tahun gak pakai ni



Tukar pakai N73 ni pun sebab hp kat atas tu tercabut button on dia..
Nak on kena pakai kunci..huhu
Hp ni lak kejap-kejap hang




Makanya trade in yang tu..pakai yang ni..
kira down grade la..hehe tawaduk la kunun



Sebab ada dua nombor, makanya beli satu lagi hp..
Dan hp kat atas dengan yang ni Kalamhati still
pakai smpi ke saat ni..

Belum bercita-cita nak tukar ke smart phone lagi sebab budget takde..hehe lagipun rasanya tak banyak application yang nak guna kalu pakai smartphone pun (pujuk hati le ni..haha) InsyaAllah ada rezeki lebih..sapa tau kan iPhone 4 dalam tangan..amin!

Mekasih Ayuni sebab tag akak..=)

**semua gambar adalah ehsan dari Google

14 comments:

Ayuni said...

hikhik, lamernye phone...

eelobor said...

hahaha...klasik gituh

Bib Abdul Hamid said...

kita dulu pun giler tukar hp.. 3 bulan sekali mesti tukar.. tp smjk menggunakan blackberry nie, dah rasa tak nak tukar hp dah.. hehe

IMANSHAH said...

wah kayo makcik

nuriz said...

hp saya yg lama ada lagi sony ericson yg gemuk dgn nokia 3210 kot..lupa dah hehe

Adinda Amy Sensei said...

tak ingat dah hp dulu2 cemane...sebab dh hilang..huhu

Miss Yaty said...

byknye fon akak penah pakai ye..huhu..

yat baru je beli fon smalam..alhamdulillah gune duit elaun praktikal :)

Kalamhati said...

>>Ayuni:
hehe ye la generasi 30an la katakan..ayuni era teknologi dah..

>>eelobor:
hehe ho la wes..klasik nasional dah..=D

>>Bib:
hehe sy ni kena tukar blackbery gak kot baru taknak tukar hp kot..=p

Kalamhati said...

>>Imanshah:
kayo gapo wes..hp seken blako tu hok mulo2..hehe

>>nuriz:
hehe 3210 tu hp glamer dulu tuu..

>>Adinda Amy:
huhu ilang sumer dah ek..

>>Miss Yaty:
beli hp murah je tu yat..ada yg beli dgn kawan rega dlm 50 je..
whaa ada prg pkai hp baru yee

whitecappuccino said...

Banyoknyo hp dio!

Kalamhati said...

>>ciknor:
alaa ciknor..hp cikai je nih..hok muroh2 padan ngan bajet..hehe

Rina Rossoneri said...

kita nak beli kamera,tp akak kita kata baik beli hp dgn kamera yg canggih sekali..sbb hp kita pun mengong...tp mcm function hp kamera xbest je...

Kalamhati said...

>>rina:
beli hp dulu..hp penting..
kalu nak yg dgn kamera better amik yg 5mp ke atas..
akak tgk sony ericson w995 camera dia smpi 12mp kalu tak silap..
member akak pakai..mcm ok gak la

Izan Ishak said...

kak izan pun dulu2 lebih kurang guna camtu jugak. skrg...sony ericsson dihati~