Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, July 2, 2012

Negara Orang Gemuk?



Betul ke tak? Huhu.. Dengan lambakan makanan yang bermacam-macam jenis. Yang lazat dan menyelerakan.. Pagi dengan roti canai dan teh tarik kawww.. Tengahari dengan beraneka hidangan lauk pauk yang menggoda jiwa.. Malam pun sama. Dengan burger bakarnya.. Nasi lemak antarabangsanya.. Seafoodnya..

Haihh kalau ikut nafsu memang semua nak dimakan kan?..Tak hairanlah sekarang ni makin ramai yang menghidap diabetes walaupun umur baru lingkungan 30an.. Yang dapat sakit jantung pun muda2 jugak..huhuuu takuut..

Jom kita amalkan pemakanan sihat!

Nak sihat lagi..jom minum herbalife!!haha sempat lagi promote tuu..=D!
Published with Blogger-droid v2.0.6

6 comments:

Asyiqin Haulisah said...

haha, mmg dgn apa tu burger bakar abg burn lah.

eelobor said...

hehehe.... memang tak di nafikan, kita mewah dengan pelbagai makanan & pembaziran

S..U..D..@..I..S said...

bukan senang nak control slera nafsu kalau didepan mata 1001 menu yang menggoda...
apakata sllu makn kat rumah jarang2 makan kat luar...cabaran

♥ Cmª shIemª ♥ said...

saye x gemuk..debab je.. :)

eMMe said...

hurm..kalo dah sampai kuar paper tu betul la kot... huhuhu...
camner nak dibuatnye... dah dilabel begitu layan kan je la..
hope leh turunkan berat badan pas ni
hehehee....

lame tak jenguk Kak KH...
:)

aizamia3 said...

lagi risau pemakanan anak2 di sekolah..