Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, February 9, 2012

TIPU KALAU KORANG TAK NANGIS BACA NI..

Maybe sebab keluarga KH dulu pun susah. Mak dan ayah bersusah payah besarkan kami berlapan. Then bila bila ayah kena kencing manis, mak sorang yang mengerah keringat berniaga untuk sara kami sekeluarga sehingga semua anak2 mak berjaya.

Bukan nak cerita kisah KH, tapi kisah yang KH baca kat blog sahabat KH. Isteri dia bestfriend KH masa kat U and until now kami masih bersahabat tho jarang sekali jumpa.

Sesiapa yang hidup susah pada zaman kanak-kanak dan tak dapat apa yang diimpikan kerana kesusahan keluarga pasti dapat selami luahan hati ni..

If KH jadi parent nanti pun, KH akan gembirakan hati anak-anak semampu yang dapat. Dan taknak anak2 alami perkara yang sama macam apa yang kita alami.

Sekadar berkongsi kisah yang KH kira boleh bawa kita terbang ke zaman kanak-kanak kita. Tempat kita kenal dan belajar erti hidup..erti sebuah kesusahan yang menjadikan kita 'insan' sekarang ni..

Jom baca >> SINI

12 comments:

♥cmª shIemª♥ said...

dah baca..mmg agak sebak..
betapa bertuahnye anak2 zaman sekarang kan..

Lelord said...

jap nk terjah

msredcheesecake said...

Ok, msred nangis sebab masa kecik dulu msred susah, arwah abah takde.... Tak nak anak susah juga....

EyqaLuvender said...

k,da bce.
iqa pon susah jgk,skrg ni.
ayah takde,mak kje sorang.
iqa nak sulung.
kesian kt mak,die segal-galanya dlm hdup iqa.
takkan buat die kecewa.
InsyaAllah.

Jo Qusary said...

Sebab tu la dulu aku takmo kawen.

Citarasa Rinduan said...

ayu pun dr keluarga susah..
jual kuih muih..

mmg dapat rasai kesusahan

whitecappuccino said...

sebok baco :(

aimaniman said...

akak alhamdulillah dr keluarga sederhana sbb kalau zaman dulu mak abah kerja cikgu tu kira 'paling senang' la kat kampung,.. tp sebab adik beradik ramai, gaji cikgu dulu pun bukan besar,.. akak x le dilimpahi kemewahan, cukuplah makan pakai,...

IMANSHAH said...

sayu

Woofer Storm said...

terjah jom..

#kisah sdih2 ni wat air mata leh jatuh...ehhehe slmt mlm kak^^

eelobor said...

salah satu entri panjang yang saya baca dari mula sampai abis. terima kasih berkongsi entri tersebut kerana sedikit sebanyak ianya mengingatkan saya juga kenangan di zaman kecik

Daya Aziz said...

daya pon dulu family susah jugak , sadissss :(