Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, February 11, 2012

Mata Duitan!

Saya hanya pegi kat orang yang ada duit je..
Kalau takde duit saya tak berminat..
Biarlah orang kata saya mata duitan pun..
Dan memang gitu ajaran cikgu saya..
Saya kena taat kepada cikgu saya kan?




Macho tak saya?heheheee

23 comments:

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
cantiknya...
nak cuit hijau??
mari terbang kat ayu pulak

whitecappuccino said...

soh2 mato duitan..tapi comey!!

ariana said...

kalau gitu, x lama kaya lah tuannya..hehe
Cantik jambul ats kepala dia tu..kuning..:)

Aini Azman said...

tuannya yg mata duitan tuh,.hahaha

Iffah Afeefah said...

alahai

jgn tuannye mate duitn sudahla

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Nak banyak mana? Setakat RM 5o tu adalah !

aimaniman said...

betul tu.. semua kata cikgu betul tapi anak2 kecil jer,.. macam anak2 akak .. cikgu kata ni cikgu kata tuw.. kalaulah budak2 sekolah menengah pun macam tuw, aman dunia kan...

maknanya burung ni 'bersekolah' dan ingat pesannan guru,, alhamdulillah....

Ridzwan Mohamed said...

mmg macho.tp sape yg mate duitan?he3

Ezad Skytech said...

hee..ni rupa2nya yg mata duitan tu..hee~

CT said...

mmg skrg kena mata duitan hape?...hahhaa

azieazah said...

Mata yang bijak...! hehehe

S..U..D..@..I..S said...

tuannya tunggu kumpul duit - bijak2
agaknya kalau duit palsu dia terima tak?

atuk said...

Assalamualaikum KH

gunakan kecantikan untuk menjadi mata duitan...he he

qamarguyz said...

salam ziarah..
hahaAa, cikgu ajaran sesat nie..
patut si macho tersesat! ;0

Kalamhati said...

>>Ayu:
ijau mesti dia taknak..
kalu kelabu dia nk kot..hehehe


>>Ciknor:
hehe pandai la demo2 kat zoo tu train dia kan

Kalamhati said...

>>Kak Ariana:
hehe cara org2 kat zoo tu cari side income..

>>Aini Azman:
haha bukan tuan yg post entry ni ye..tp tuan zoo yang mata duitan..hik

Kalamhati said...

>>Iffah:
hehe ni utk charity la kot..
sapa yg ikhlas nk bagi

>>LF:
Salam..
huik rm50 tu dah kira byk dah tu..hehe

Kalamhati said...

>>mama aimaniman:
hehe ni mmg anak didik yg bagus ni.
btul tu kak,sbb tu cikgu2 kena bg input yg baik agar anak didik dpt contoh yg betul

>>Ridwan:
hehehe tuan dia yg mata duitan..=)

Kalamhati said...

>>Ezad:
hehehe..tp tuan dia yg dpt duit tu..

>>CT:
hehe skrang ni semua kena ada duit kan..


>>Kak AA:
hihi mmg bijak!

Kalamhati said...

>>Sudais:
hehe dia terima je kot..
tp nnt kena marah ngan tuan dia lak..haha

>>atuk:
W'salam atuk..
hehe tu salah sebenarnya kan..

>>qamarguyz:
salam..
hehe tp menguntungkan tuan dia kan..=p

Syira Rara said...

haha burung rupanya yg mata duitan..ingt apa da td..baru follow blog awak..kalu rajin singgah la blog saya,,dan kalau sudi follow la..nnt kita blh share byk cerita menarik dan x menarik..hehe (^_^)

teratai said...

yang pastinya si cikgu tu 'mata duitan', kesian si burung jadi mangsa!he,he...

♥cmª shIemª♥ said...

Adess..
Si kakak tua ni yg mata duitan upenye...
Hehe..

Cantik!