Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, January 14, 2012

Pernah Jumpa Tak Benda Ni?


Pernah terserempak tak dengan benda macam ni bila korang bawak kereta?hehe

KH pernah! Benda ni nampak je macam tu tapi sangat penting tau. First time KH jumpa bila pegi Tawau hari tu. Orang kata jauh berjalan luas pengalaman kan.. hehe betul la tu, sebab ni pertama dalam seumur hidup KH jumpa 'roundabout' yang comel macam ni.

Masa mula-mula sampai bandar Tawau, member KH bgtau dia nak tunjuk something yang unik kat jalan situ. Then dia suruh KH ready untuk snap pic..hehe sambil gelak dia tunjukkan bongkah batu ni. Nilah roundabout unik kat Tawau.. Comel je kan!



34 comments:

S..U..D..@..I..S said...

haha..comel2 lawak2

Rina Rossoneri said...

oh patutlah macam penah nampak je benda alah tuh hahaha..penah gi tawau sbb kakak sy tinggal situ...

mMoOnN aAlLeEaA said...

roundabout ke?keciknya...ingat kat kuching je ada sekecik kecik roundbout

Zue AnnaLeeya said...

salam kak wan...
lama tak sggah sini...

tak pnah jmpa la klu kt ktn...
kt tawau blom smp lagik.. huhu

atuk said...

Assalamualaikum KH

kalau kat KL...mahu pecah tembuk batu tu...

Rozuan Ismail said...

haha.apsal roundobut dia pelik

Muhammad Mustaqim Razali said...

jumpa...
kat tawau juga :)

whitecappuccino said...

ni first time tengok! unik jugak ni!

ieda said...

aah wan kecikk je ..
hurmmm kalau ieda nie , entah lepas ke idokk ngikutnyeee ekekek

Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi said...

haha.. yang ni ok lagi.. penah datang ranau x.. ada satu roundabout tu hanya lukisan sj.. just letak tanda bulat.. hehe..

Nur-nba said...

Memang unik.. Belum pernah sampai Sabah.. :(

teratai said...

la, ingatkan kek, rupa2nya round about stone:)

Kalamhati said...

hehe kan..comel je

Kalamhati said...

hehe yg penah gi tawau mesti jumpa punya!

Kalamhati said...

kt kuching pun ada g lagik kecik ek.slalunya kat kuching sebesar2 roundabout..hehe dulu sy ngaja kt lundu

Kalamhati said...

Salam zue..
sihat ko mak buyung ni?huhu semoga zue sihat sokmo

kt kuantan mmg takdok kan..hehe

Kalamhati said...

Waalaikumussalam atuk..

hehe kalu kt KL mau tak smpi sehari dah hancur batu ni

Kalamhati said...

hehe pelik kan tp selamat je dia duk kat situ..takde lak yg langgar..kalu kt KL mesti dah lama hilang ni kan..hehe

Kalamhati said...

hehe org duk tawau mesti tau punya kan

Kalamhati said...

hihi buleh la tiru ciknor..nk wat roundabout kat sekolah ko buleh la ni..=D!

Kalamhati said...

ekekeke sy mula2 tengok pun cem gerun je..takut tak ternampak je then langgar..huhu

MOH KEMBARA said...

Salam Cikgu,

Yang penting orang tau itu roundabout!

Kalamhati said...

tak pernah..ye ke?hehe lg unik..

Kalamhati said...

InsyaAllah one day nur mesti smpi ke sana..=)

Kalamhati said...

hihi kalu kek memang takde sapa nk mkn la kot..=D!

Kalamhati said...

Salam kak halima..

betul tu kak..kt sana dorang dh familiar dah ngan roundabout ni..

Iffah Afeefah said...

cm kek skali tgk haha

Eliyana said...

Salam KH,

kat penang ada satu tp bentuk dia mcm kueh pau...Yana panggey dia roundabout kueh pau

Citarasa Rinduan said...

lain dr y lain..
sangat kecik.. heheh

msredcheesecake said...

Roindaboit ke? Ingat ape tadi... Boleh berfungsi ke ni? Kecik sgt....

Kalamhati said...

Ye ke?hehe mesti comel kn yana

Kalamhati said...

Hehe kiut je kan ayu..

Kalamhati said...

Hehe berfungsi msred..sbb dorang dah biasa..kalau takde roundabout ni susah jugak nk u turn..:-)

Eliyana said...

KH, klu pau betoi bkn sj comei, sedap pulak bl tengok...huhu!