Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, December 8, 2011

Where The Mind Goes..The Energy Follows

Salam 'alaikum dan salam sejahtera..

Tajuk omputih la kenkunun..huhu.. Yelah bila fikiran bercelaru..buntu..tepu..semangat pun ikut celaru sama kan..betul kan?

Banyak benda yang teringin nak dikongsikan tapi bila ngadap laptop macam taktau nak mula kat mana.. Rasa macam kebanyakan benda yang nak dikongsikan macam dah basi semuanya..huhu

Selalu kalau balik kampung cuti panjang macam ni, idea blogging mencurah2 tapi kali ni membeku je..mood blogging pun entah tercampak kat laut mana tah. Puas diseru tak jugak kembali..huhu bila tengok rakan2 blogger lain rancak update blog masing2, kejelesan diri ini membuak2..tapi kemudian surut balik..huwaaa kenapakah!

Maybe sebab line internet kat sini macam chipsmore je. Kejap ok kejap tak ok..tu yang mood pun turun naik je..tambah dengan badan asyik tak sihat je lately lagi la mood tu merudum.

Sori banyak2 sebab tak balas kunjungan kalian. Ada juga yang sempat KH masuk tapi tak menyapa..sekadar menjadi pemerhati je..

Balik kampung kali ni rasa macam nak habiskan sepenuh masa bersantai dengan mak. Habiskan masa dengan dia..Makan dan tidur bersama..Rasa masa cepat sangat berlalu. Tak lama lagi dah nak kena kembali bertugas.Argghh tak best!!(emo lak)..huhu

Tapi serius, rasa tak semangat langsung.. alangkah seronok kalau dapat bertugas dekat dengan mak. Tapi permohonan pertukaran KH tak berjaya. Bukan mudah nak bertukar ke negeri Cik Siti Wan Kembang ni kan walaupun kita anak jati. Yang jadi cikgu dan berasal dari Kelantan mesti fahamkan cemana susahnya nak masuk ke Kelantan..huhu

Mungkin ni juga penyebab mood ku ini lintang pukang tah ke mana.. Rasa macam nak cari udara baru..suasana tempat kerja yang baru..tapi apakan daya. KH kena cari dan kumpul semangat yang hilang agar permulaan tahun baru nanti diharungi dengan penuh tabah. Mampukah diriku?hmmm



KH: semoga kalian semua diberkati Allah..=)

20 comments:

S..U..D..@..I..S said...

semoga KH berjaya suatu hari nanti apa yang dihajati, tabahkan hati kuatkan semangat..
pandai ja beri nasihat
kadang x kuat pun...

ieda said...

wan .. kenapa .. ?? lama x dgr cerita wan .. aga diri ye .. harap emo wan kembali ok ..

ieda nie punn dlm mood x elok .. kerana job speak yg baru amat2 memenatkan ieda .. sedih kerana semua dah jadi tanggungjawab yg sgt2 berat buat ieda ..

mood berblog punnn dah melayang kemana2 dek kerana keletihan dan kesibukan yg melampau ..
sedih .. adakalanya memang kita perlukan sesuatu yg baru untuk kembalikan semangat kita yg semakin hilang ini :(

eelobor said...

maso mulo2 baco tajuk, rusim doh takut tok reti nok komen.... hihihihi

~izan~ said...

akak! lama izan tak dtg sini..

akak kat kampung yer..slmt cuti2 n tenangkan fikiran okies!

missina said...

ermmm samelah emosi kita skg ni,,,huhu,,bezanya sy je blum blk kg,,

whitecappuccino said...

alohai..siannya..memang susah nak balik kelantan tapi biasanya orang yang dapat tukar tu dia kena transit kat tganu dulu barulah dapat balik kg ..keep on trying..insyaallah, adala rezki tu.

Nur said...

Memang susah nak bertukar ke Kelantan. Kawan saya pernah cuba mohon tanpa jemu sampai 7 kali percubaan baru berjaya. Jangan sedih2 ye Kak Wan..

Aki said...

Moga Kak wan and Aki dipindahkan balik ke negeri masing2.. :-p.. ha ha ha.. Aki dah bosan duk KL,mahal serba serbi.. :-p

che mid said...

Bertenanglah duhai sahabat.. rezeki Allah ada di mana-mana, redha sajalah.. tapi macamanapun emak tetap di hati kan.. kalau boleh nak bermanja sampai bila-bila..walau kita sendiri pun dah jadi mak..hu hu

Kalamhati said...

SUD@IS:
mekasih..insyaAllah mudah2an..takpe.saling nasihat menasihati..=)

Kalamhati said...

>>Ieda:
biasa la ieda mood turun naik..huhu
betul tu beb..kdg2 we need something new..new working environment..utk refresh semangat bekerja..hehe

takpe..nnt dtg balik la semangat yg hilang tu kan beb!=)

Kalamhati said...

>>eelobor:
yak boktam..bukan teror skiping lundang ko?hihihi

Kalamhati said...

>>izan:
mekasih izan sudi jenguk..=)
ha'ah kt kpg skang ni..insyaAllah izan.
akak selalu jenguk izan..cuma tak tinggal komen je..suka bc cerita2 izan..=)

Kalamhati said...

>>missina:
huhu ye ke..nnt ada masa ina balik kpg ye..baru dpt release sket kan..=)

Kalamhati said...

>>Ciknor:
tu la..mmg susah.kalu nk masuk tganu buleh tp sy nk try masuk klate trus.senang sket..huhu doakan ye!=)

Kalamhati said...

>>Nur:
betul nur..mmg kena cuba byk2 kali.tak bleh putus asa kan..insyaAllah mekasih tau..=)

Kalamhati said...

>>Aki:
yeahh sama2 kita usaha aki!hehe
duk Sabah mesti jauh lebih murah belanja kan?mcm duk klate gak..=)

Kalamhati said...

>>Che mid:
huhu betul tu che mid, kena redha.insyaAllah sy tak putus semangat.akan terus tabur khidmat dgn ikhlas dan akan usaha utk dekat dgn mak..=)

♥cmª shIemª♥ said...

salam..akak lama menyepi..huhu..terasa sedih plak bc entri yg last2 tu..huhu..
apepun semoga kak kh juga sentiasa diberkati oleh allah yg esa.. :)

Izan Ishak said...

mudah2an doa kak wan nak berpindah ke kelantan dimakbulkan Allah satu hari nnti... amin...