Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, November 19, 2011

TAWAU: Part 3

Salam 'alaikum dan salam sejahtera..

Nak sambung sedikit lagi story de mori percutian Tawau hari tu.. Ni kira episod akhir la ni..Takde intermission..hehe

Rasa tak puas jalan-jalan kat Tawau sebab banyak lagi tempat yang tak sempat nak pegi. Dan yang paling pentingnya, banyak lagi keindahan alam di Sabah yang belum diterokai dan dirakam.

InsyaAllah..jika masa mengizinkan dan ada rezeki labih, KH akan ke sini lagi next year..=)

Kita jamu mata dengan gambar2 yang KH hentam keromo je amik. Janji setiap moment tu tak terlepas dari menjadi mangsa bidikan lensa (ayaaaat..hehe) kamera.


Gi kedai akak ni for the last time..huhu boleh dikatakan setiap hari kitorang
menyibuk kt kedai akak ni..hehe


Ni paling best!hehe udang kering dia fresh..


Ikan bilis yang tengah bergetah ni...hehe


Mari!mari!Beli satu dapat satu..beli dua dapat dua..haha


Eh!ikan tu tengok kamera laa..ekekeke


Borong kuih cincin dan amplang lak!yeheww


Ni pulak kejadian hari Sabtu..before kitorang berlepas balik malamnya..


Bersantai di Taman Bukit Tawau a.k.a TBT
Sebut je TBT mesti org Tawau tau..ramai pengunjung..
Kebanyakannya pelajar dari sekolah menengan..dorang sewa bas



Ini jumlah yuran konservasi nya ya pak!hehe


Ray of Light..

Ni bekal kitorang..Sesudah Subuh bertungkus lumus masak tau..hehe


Jemput makan!


Ni pulak time on the way balik dari TBT. Tuan rumah bawak round ke area tepi pantai..Apa nama tempat ni ek..KH dah lupa..huhu
Aksi terlampau jurugambar yang jakun bergambar..maklumlah selama ni dia tukang amik 
gamba orang je..hehehe..sesekali bergamba memang gitu la


Banyak jeti cemni kat sini..


Nampak tak apa ditulis tuuu..hehe


Saujana mata memandang..kan?


Buai laju-lajuuuu..aku nak kawin dengan anak rajaaaa..eheee


Sekian..kembara KH ke bumi Allah nan indah..Alhamdulillah dapat juga menjejakkan kaki ke Tawau..Namun bak kata Aki, ni hanya 1/1000 dari tempat2 menarik kat Sabah. Banyak lagi keindahan
alam yang perlu dinikmati dan diterokai. InsyaAllah ada rezeki dan masa KH teringin nak pergi ke Kundasang pulak..

Terima kasih tuan rumah yang setia menjadi tourist guide kami. Memang happy dan rasa ringan kepala serta lapang dada dapat hanging out dengan sahabat2 lama..Kenangan terindah!



P/S: Gamba2 ni caca merba je KH letak.huhu tak sempat nak pilih sebab banyak..main amik mana yg berkenan saja. Sekadar catatan kenangan utk dikongsikan dengan rakan2 maya..=)


Terima kasih sudi baca!

23 comments:

Sunah Sakura said...

teringinnya nak pergi sana!

S..U..D..@..I..S said...

teringinnnnn sangat nih...bilakah masa dpt smpai ntah

shameel Iskandar said...

rindu tawau. dulu waktu kerja kat Lahad Datu, saya selalu juga pergi tawau dan lain-lain tempat kat sabah. tapi skrg bila pindah semenanjung, tawau hanya tinggal kenangan,

haslina said...

salam perkenalan.

hubby saya orang Tawau. tp baru sekali berpeluang ke sana sebab 5 tahun kawin rezeki murah part dapat anak gitu.
;))
so tak sempat ke sana lagi.

Iffah Afeefah said...

teringin jugak

whitecappuccino said...

gambar ude kering paling kelah!! terliur ciknor tengok ude dale pingge tuh!

teratai said...

bestnya...teringin nak pegi tapi bila..tak tahulah !

udang keringnya memang sedap:)

Cik Jari said...

syoknye.....nak nasi lemak tuh...cam sedappp

Niena Pengembara Ilahi said...

kak wan...panda sungguh ike tu posing dih hehehe

Aki said...

kak wan,dah habis ea makanan2 yang akak beli kat sane?? :-p

Eri-chan said...

sangat menarik. gambar jeti paling cantik. laut sangat mendamaikan

ariana said...

Seronoknya..sesekali bercuti dapat merehatkan minda disamping menikmati keindahan bumi ciptaan Ilahi..Subhanallah. Giliran akak selepas habis anak SPM lah..Insyaallah..:)

exora said...

jeti n buai tu bes utk yang sedang bercinta n rindu2an...hehe

eita said...

teringinnya nak pergi.....

azieazah said...

Cantiknyaaaaaa!

Saya tak pernah pegi Sabah. Sangat teringin tauuu....!

Geram jer tengok jeti jeti tuh! Kalu air pasang ada ombak lagi cantek kan?

Jemputan khas buat tuan rumah dan semua pengunjung blog ini. Sudi-sudikan:

Pertemuan Blogger 18 Dis: Jemputan Istimewa

L said...

beznyer dia jalan2... heheh.. teringinnyer..=)

jom tengok kejap aja..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/simple-word.html

noraim said...

bestnya akak! tak pernah sampai lagi ke sana.

IMANSHAH said...

wah naik ndo..jatuh ke

aimaniman said...

teringin nak pergi jugak tapi ongkosnya x da la plak...

msredcheesecake said...

Teringin nak pegi sabah tapi mahal....

ieda said...

bileelahhh leh sampai nie wan :)

model pakaian muslim wanita said...

salam kenal dari saya,,sukses yahh dengan post nya

anyss said...

Assalamualaikum,
seronok sakan di Tawau...