Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, December 25, 2011

Cuti-cuti Malaysia: Zoo Negara (part 1)

Salam 'alaikum dan salam sejahtera..

Takde tempat lain ke nak pergi KH ooii..hehe kelas pe pegi zoo, boleh jumpa sedara-mara yang dah lama tak jumpa..wakekeke..Ada orang tu dia kata dah lama dia tak pergi zoo. Last dia pergi masa dia kecik-kecik dulu (ye ke yu pernah pegi zoo Puteri Pisces?hahaha)

So, on the way balik ke Kuantan dari Putrajaya, KH, adik KH si Puteri Pisces dan 2 orang anak buah KH, Zahiah@Pena Orange dan Hannan(takde blog lagi..hehe) singgah la Zoo Negara. Cuaca pun bagaikan merestui kitorang merenderk di zoo hari tu, cerah dan elok je cuaca..chewaaahh!

Awal-awal lagi dah jadi cerita lucu.. haha ada ke pintu masuk pun kitorang tak jumpa cari. Padahal masuk simpang pun dah boleh nampak. Ni la akibat excited giler!Sampai terlajak..Sampai ke hujung jalan baru perasan takde pintu masuk pun. So pusinglah balik sambil masing2 mentertawakan diri masing2 yang jakun..haha

Haa sebab masing2 duk leka snap signboard ni la sampai terlajak tak nampak
enterance..yang jadi driver pun menonong jugak matanya..haha


Ni dia pintu masuknya. Pak Belang, Inchik Gajah dengan Cik Ulau yang jadi
penyambut tetamu..hehe


Haa..takde laluan bawah tanah atau atas angin ye..semua wajib 
jumpa ngan depa bertiga kat atas tu..hehe


Ambik tiket dulu. Kitorang amik tiket yang boleh melawat ke insect zone
dengan taman rama-rama sekali. RM25 per pax


Sebelum round satu zoo, isi perut dulu..hehe corn in cup je ke?kuikui..
Gamba saja diambil blur sebab taknak nampak sangat muka gelojoh makan jagung..haha
(padahal mmg fokus tak btul)


Haa..nak tau lepas ni kitorang jumpa sedara yang mana dulu? Nanti citer kat next entry ye! Jeng jeng jeng...


12 comments:

Rina Rossoneri said...

zoo ni dekat dgn rumah sy kat...haha len kali singgahlah haha...
akak jumpa gajah ke monyet dulu...ehee

~~zAnAfAhMi~~ said...

Zoo best jugak kan? Tengok org utan la seronok, cute sgt...

Hanih Borhan said...

Can't wait for next part! :D

Nur-nba said...

Salam. Kak Wan, terima kasih ye.. Dah menjadi.. Semua tu pun berkat tunjuk ajar akak.. Nur hargai San at.. tq so much.. :-)

Nur-nba said...

Opss silap taip.. "hargai sangat"

Kalamhati said...

>>Rina:
ye ke?
aiseh!kalo tak boleh calling2..hehee

Kalamhati said...

>>zanafahmi:
yup btul..hehe nnt kan gamba2 org utan ngan family nnt k..=)

Kalamhati said...

>>hanih:
syukran sudi baca..=)

Kalamhati said...

>>Nur:
sama2 nur..kita saling tlg menolong k..seronok dpt tlg nur..=)

Rozuan Ismail said...

tak pernah pergi zoo negara.hoho

whitecappuccino said...

Ciknor pun tak ingat kali terakhir pegi zoo dgn family..rasanya masa anak 2 orang kot!

♥cmª shIemª♥ said...

bestnye g zoo..
cma nk pegi..x pegi2 lagi.

:)