Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, December 26, 2011

Cuti-cuti Malaysia: Zoo Negara (Part 2)

Nak sambung lagi cerita zoo negara..hehe banyak part ni. Boleh buat novel tau..hehe

Pengembaraan KH & de geng pun bermula. Kitorang melawat avam giraffe ngan avam gajah mula-mula sekali

Alalaa sufan de santunnya dudukk!!hehe


"Uncle nak bagi duit ke kat saya?yeaaaa", tanya gajah
"Eii sapa nak bagi duit, uncle cari gula-gula la", kata uncle tu


Errkk cik gajah nak pinjam kamera saya ke?


Gitu rupanya belalai gajah dari dekat..Macam mulut je


Tak jatuh pun tebu tu..terror!


Sekali ngap je..tebu tu bunyi 'kraakkkk'
huhu ngeri je bila bayangkan..macam bunyi tulang patah

Alolooo gud boy!


Macam seiras la..wakekeke


Yang sorang ni byk kali tunjuk pun, tak reti nak buat..hahaha gajah tu pun
macam gelakkan je!


Lepas dah puas hati dan terubat rindu kat inchik2 gajah..gi jumpa ngan apa ni ek lupa dah..spesis flaminggo gak kot..

Takjub dengan ciptaan Allah.. Boleh lak kaki tu dilipat bila berehat..huhu Subhanallah


Haa nak teghobang pi mana tuuu


Aik pandai lak dia senyumm!!hihi


Fuuh..fuuhh..penatnya jalan. Nak berehat dulu. Nanti sambung cerita..ngeee. peace!!


Dah baca blom?

28 comments:

Hanih Borhan said...

Gambaq lawa! Suka zirafah! :D

IMANSHAH said...

comey sungguh nate2 tuh,..hehe lamo ambo dok gi zoo

Kalamhati said...

>>hanih:
akak main tembak je ni..=)


>>Imanshah:
hehe tu la..ambo pun lamo dh tokgi..lebih 10 thn tokgi..

Puteripisces said...

aku dikatenye seiras ngan gajah...cett!!i lg lawa tau..hahaha

Rozuan Ismail said...

wah,bestnya tgk animal.grr.benci x pernah pergi

whitecappuccino said...

ciknor suka first pic n last tu..suwiiittt!

Kalamhati said...

>>Puteripisces:
harharhar..tk seiras ek..mcm seiras jah..ahaks


>>Wan:
wan kena pergi sekali..mesti best punye!=)


>>ciknor:
hihihi suwiittt kan..=)

teratai said...

mek zirah tu comel kan...:)

Kalamhati said...

>>teratai:
ha'ah..hihi

zahiahorange said...

best best... nanti bwk lg yerr...

ieda said...

eekkek dulu pernah gi .. tapi x puas hati sbb banyak binatang yg tidoo dan x der huhuh

♥cmª shIemª♥ said...

hehe..good shoot..
cantik2..

JunAina said...

terbaekkklah gambar2nya...

Iffah Afeefah said...

pnh naik gajah

geli jek

ariana said...

Skrg sebelah malam pun ada Zoo dah buka kan?
Cantik2 gambar binatang..

eelobor said...

hehehe....seiras eh?

Ejen 010 said...

suka tgk zirapah tu..penuh dgn kesopanan..

Nur-nba said...

Nice pictures... Lama bear tak ke zoo. Anak2 saudara suka mengajak mak Dan ayahnya ke zoo.

Kalamhati said...

>>cik orange:
hehehe boleh2..lepas SPM plak la ye

Kalamhati said...

>>ieda:
masa kitorang pegi pun byk gak yg tido..huhu muka malas je binatang2 ni nak layan pengunjung..ehehee

Kalamhati said...

>>cma:
hehe mekaasih cma!

Kalamhati said...

>>JunAina:
mekasih sis!=)

Kalamhati said...

>>Iffah:
hihi akak blum penah naik lg..

Kalamhati said...

>>kak ariana:
ha'ah kak..byk zoo bukak malam skang ni..

Kalamhati said...

>>eelobor:
ehehehe sepupu sepapat la katakan

Kalamhati said...

>>Ejen 010:
hikhik bersimpuh bgaikan

Kalamhati said...

>>Nur:
mekasih nur..hehe
tu la..akak ni dh lebih 10 thn tak pegi kot..pdhal slalu je lalu

Anonymous said...

Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata and KetikKetok!