Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, October 14, 2011

CARA NAK VOTE VIDEO SETINGGI LAYANG-LAYANG..

Salam 'alaikum..

Masih lagi cerita Voting untuk Video di atas tu..(sila jangan bosan..huhu).. Team members KH sedang berusaha promote video ni di FB dan Twitter. Meraih undian daripada rakan-rakan yang sudi meluangkan sedikit masa berharga dorang untuk support kami.

KH dapat tahu ada juga rakan-rakan yang cuba nak vote, akan tetapi dorang tak tahu apa yang patut dibuat bila dah masuk ke website www.berjayayouth.com tu..Ramai yang faham hanya perlu klik LIKE dengan link page BerjayaYouth di FB saja dah cukup..huhu

Sebenarnya kena register dahulu baru boleh vote. Dan proses registration ni jugalah yang membantut 'kesudian' rakan2 untuk meneruskan niat murni mereka.. Sebab lepas registration, kena verify emel dulu. Then barulah boleh login dan vote. Pastu every time klik VOTE, ada word verification lak. Memang complicated sikit flow dia, tapi KH minta sangat2 jasa baik anda untuk bantu kami.

Kat sini KH tunjuk guide sikit, untuk register kat laman web BerjayaYouth dan seterusnya vote video kami Setinggi Layang-layang tu..

1. Mula-mula:

Pergi ke link ni : http://www.berjayayouth.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=37

Nanti akan terpaparlah ropa website tu cemni:



2. Isikan aje registration form ni:

Mudah kan?=)


3. Then akan keluar page ni.. so apa yang perlu dibuat adalah login emel korang dan bukak emel yang korang terima dari Berjayayouth dan klik verification link yang diberikan kt emel tu



4. Untuk VOTE video kami, korang kena login dulu



Dan VOTE lah video tu sebanyak 5 kali. Korang kena sabar sikit tau sebab setiap kali hit button VOTE tu korang kena masukkan word verification..huhu 

Harap ianya membantu.. Situasi sekarang agak mengecewakan kerana kedudukan no 9 tu tak berganjak. Korang tolong kami ye!Untuk pastikan video kami ni berada dalam TOP 5!

Vote kami dan doakan supaya video ni berjaya k..=)

Wassalam..


Share dan sebarkan..=)

6 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

saya dah mendaftar.. anda semua bila lagi? hehe

skang ni masih rank#9 baru je lps undi

Kalamhati said...

>>Nina:
mekasih my dear nina..=)

Sunah Sakura said...

hari tu da nak daftar, tinggal nak cek email..lepas tu de urusan lain tiba2 datang,,,,nanti saya buat semula...insya'Allah...all the best akak~

eelobor said...

dah hafal & khatam pun. masuk hari nie dah ari ke berapa ntah menunaikan sebagai tanggungjawab untuk melihat rakan maya berjaya dalam bidang yang di ceburi.

Kalamhati said...

>>Sunah:
mekasih dear!huhu sori menyusahkan kawan2..doakan ye!=)

Kalamhati said...

>>eelobor:
huhu loyal voter ni!sangat2 berterima kasih ko demo..huhu