Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, August 17, 2011

Potong Stim Betul Bila Nak Komen Entry..Apakah?

Salam 'alaikum..

Ni kira kesinambungan dari entry pasal follower yang tak dapat dijejak balas tu.. Kiranya ni mewakili luahan hati dari pengunjung blog tertentu la. KH tolong zahirkan saja sebab KH pun tak berapa gemar dan terbantut juga lah mood..huhu

Pernah tak korang masuk mana-mana blog, bila korang dengan penuh semangat komen dan bila enter je..lepas tu keluarlah benda alah ni..


Haa korang terpaksa masukkan verification word lak..then barulah komen korang tu saved ataupun awaiting moderation. KH cukup tak gemor kalau terpaksa masukkan benda alah ni. Nak2 kalau time masa mencemburui tu. Selamat la KH tekan butang keluar terus..huhu

Masa tak berapa faham lagi pasal word verification, KH biasanya lepas komen, akan terus klik 'x'..so banyak la blog yg KH komen ropanya tak kuar pun komen kat entry tu sebab KH dah keluar tanpa verify..

Pada pendapat KH, moderate je komen2 tu if takut si anon ngacau blog. If tak larat moderate, set je supaya komen tu published terus macam KH buat.


Yang ni lebih mesra pengguna kan..juz tunggu tuan tanah moderate je


Ataupun terus je saved (publish terus komen tu) macam ni..


Hope tuan tanah yang ada kena mengena dengan entry ni tak marah ye..Teguran dan guide untuk memudahkan pengunjung blog kita komen entry kita dan seterusnya melekat je dengan blog kita setiap hari..


What say u? Ada setuju?


34 comments:

mr_right said...

setuju.. tapi KH nye komen ni ade word verification. lagi best kalau buang;)
cepat pon cepat kann. heh

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/please-proud-to-be-blogger.html

Cik Eka said...

eka pon kurang gemar.....
eh kenapa akak punya pon ada word verification ni???
huk huk huk

Lina said...

yup penah beberapa kali kena cam ni tp layan jerrr tp mmg spoil mood gak nak2 lg ms nak cepat hehe

Citarasa Rinduan said...

ala...
blog cikgu pun ada word verification, cuma ayu tak pernah tegur..
hope pi buang ya

Kalamhati said...

>>mr right:
tq mr right sbb bgtau..aritu dah ok..maybe KH ada terubah kot..huhu

CETUSAN SEIKHLAS RASA said...

Pemberitahuan yang bagus....

Kalamhati said...

>>Cik Eka:
tq eka sbb inform akak..mujur akak buat entry ni..ada gak org leh tegur..maybe akak terubah kot..huhu

Kalamhati said...

>>Lina:
ha'ah..tp rupanya yg kak wan punya ni pun sama gak..huhu mujur buat entry ni..dpt tau

Kalamhati said...

>>Ayu:
haa tu la kebetulan KH buat entry ni..kalu idak ayu tak tego2..hehe
maybe setting tu dah berubah bila duk tuka2 layout ke pe kan..mekasih ayu!!

mr_right said...

ok. saye pon pernah terjadi sebab bile kite sendiri yang komen, tak keluar mende tuh tapi bile orang laen yang komen, ade plak. blog mr right ade ke tak ek?

#nak tahu kepastian jek

Kancil 8349 said...

ada yang tidak tahu...so kena bagitau dorang...hehehe

exora said...

yg KH pn ada gak kan mende alah tu...

pengemis Cinta~ said...

pc selalu kesuntukan masa bw, so susahla ad WV macam ni, tambah2 tenet slow..;)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ye kak..mmg adik pun tak gemar dan akan marah blog yg ada verification word ni,tp blog akak pun ada,adik tak tau naper adik tak marah tau!mesti sbb adik syg akak lbh ni kan?

ctpayong said...

Bismillah.

Setuju!

Sunah Sakura said...

selalunya yang kene tinggal camtu je bila dia wat embedded comment below post.. tu yang leh terpangkah terus, rupanya tak verify lagi..aiyakkk...

♥cmª shIemª♥ said...

salam kak...setuju sgt..mcm leceh ckit nk letak wv ni..eh,akak pom guna camni kan..?

Lelord said...

ekekekeke kak wan blog lela ada x ek verification ni huhuhu mmg x gemar mende tu lg la yg tangan pantas pas komen nak pangkah terus

~izan~ said...

betul! sokong. izan lg suka yg klik terus dpt komen.lg satu lg senang kalau buat popup window...

Kalamhati said...

>>Cetusan Seikhlas Rasa:
mana2 yg boleh dishare kita share..utk kebaikan bersama..=)

Kalamhati said...

>>kancil 8349:
btul tu..ni kira teguran utk akak gak la..sbb blog akak sendiri pun ada verification ni secara tak sedar..kalu tak wat entry ni, ramai yg segan nk tegur kot..huhu

Kalamhati said...

>>exora:
ha'ah kak...sy tak perasan sebenarnya..sebab awal2 dulu sy dah buang..tu yg sy rasa cem ok je..rupanya takde sapa tegur pasal ni..huhu mujur wat entry ni kan

Kalamhati said...

>>Pengemis cinta:
ha'ah..huhu dah ropa2nya akak juga termasuk slh sorang yg menyusahkan pengunjung blog Kalamhati ni..sib baik terlintas nk wat entry ni huhu

Kalamhati said...

>>LM:
sayang lebih ek..ekeke maceh!huhu nape adik tak tegur akak..serius akak tak perasan sbb awal2 dulu akak memang dah remove..huhu

Kalamhati said...

>>kak ctpayong:
mekasih kak..maaf sbb before ni akak komen blog ni,terpaksa letak word verification tu..huhu ampun

Kalamhati said...

>>Sunah:
ha'ah kita ni sedap je kuar kunun kita dah tinggal komen...rupa2nya di awangan lg komen tu tak smpi ke tuan punya blog..huhu

sori sbb akak pun nyusahkan korang sebelum ni,dgn word verification kat blog akak ni..huhu ampun!tak perasan

Kalamhati said...

>>cma:
huhu betul tu cma..korang tegur baru la akak perasan..rupanya selama ni akak pun nyusahkan korang..sori bebyk..ada hikmah gak akak wat entry ni..kalu idak akak tak tktau..

Kalamhati said...

>>Lela:
rasanya blog lela takde..nnt kak wan pi check..hehe.sori sblum ni lela terpaksa masukkan wv ni bila komen blog kak wan..huhu mmg tak perasan ropanya ku juga sama menyusahkan org..huhu

Kalamhati said...

>>izan:
ha'ah kak wan setuju..lebih suka kalu yg ada popup window utk komen..senang..

Cik Eka said...

hehehe..takpe kak.kita tak pasan kadang2...

lagi satu..eka suka comment pop up kan..hehe

Cik Eka said...

hehehe..takpe kak.kita tak pasan kadang2...

lagi satu..eka suka comment pop up kan..hehe

Adam Idris said...

setuju setuju, mungkin alasannya dorang xtahu,
masalahnya ape motif blogger.com buat camtuh ye? menyusahkan je
lagi satu kalau comment tak pop up, hadoi nak loading satu hal...huhu

Mila@Rimbun said...

kengkadang tuh nak suruh org komen, tp punyalah strict, dah ler kena log in, pastu verify, patu kena waiting approval plak kakkakaka... apakah blog dia banyak sgt spam kut, itu sampai camtuh... tak kose nak komen kat blog camtuh

Ann Huda (Ate) said...

kalau nak BW banyak umah mmg tak ada masa nak buat verify ni, keja double...agak melecehkan (tah2 Ate punya pun ada..)