Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, August 18, 2011

CARA NAK REMOVE WORD VERIFICATION KAT KOMEN..

Salam 'alaikum...

Malam tadi KH buat entry teguran tentang word verification ni, dan rupa-rupanya komen kat blog KH sendiri ni pun kena masukkan word verification..huhu KH mohon maaf sebab dah menyusahkan korang bila komen kat sini..

Rasa macam satu kemujuran lak KH buat entry tu sebab KH dapat baiki kelemahan sendiri (takde sapa pun yang tegur den selama ni kan..huhu).. Teguran yang membina tu penting. InsyaAllah kalau orang tu rasional dia takkan marah malah akan berterima kasih sangat2 (mcm diriku ni laa..haha ngata orang kita pun sama!huhu)

So, sekarang KH dengan sesedap jariku menaip je, nak tunjukkan cemana caranya nak remove atau disable kan wv tu kat komen blog korang (bagi yang belum tau la sebab KH rasa ada yang tak sure nak tuju ke mana kan)


Pegi ke Dashboard. Klik Settings then korang pilih Comments tu



Scroll down sampai jumpa Show word verification for comments then klik NO
Dah klik, korang save change lah settings..


Itu saja..Harap dapat membantu. Diriku pun merangkak gak ni bukan reti sangat tapi setakat nak kongsi ilmu sambil merangkak-rangkak ni boleh la..huhu


Wallahu a'lam..


23 comments:

saya_arief said...

word verification ni sangat rumit bile dye bagi yang susah2, hilang mood teros nak komen.
:D

Cik Eka said...

hehe..takpe kak...kite kdg2 tak pasan kan....

eka dulu pun xtahu..bila ada kawan eka kata

'wei aku takde mood nak komen sebab ko punya kotak ada word verification tu...'

aduhhh.....

exora said...

thanx kongsi...
dah xde dah mende tu kt blog KH

eelobor said...

lorrrr....diri sendiri tak perasan rupanya. hihiihhi....

L said...

mmg bez kalu xder word verification neeeeyhh huhu

jom doa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

fiq. said...

benci word verification, terbantut nak mengomen,, hukhuk

Citarasa Rinduan said...

syukur.
mg dh lama nak tegur. risau disana terasa..

oh ya.. moga ianya membantu kawan2 y lain..

aizamia3 said...

takpe..
dulu pun ai macam tu gak.. tapi alhamdulillah sekarang dah ok dah..

Kalamhati said...

>>saya_arief:
ha'ah huhu..

Kalamhati said...

>>Eka:
tu la eka..kdg2 dorang segan nk tegor kita sbb takut kit tersinggung..huhu

Kalamhati said...

>>Kak Exora:
huhu mekasih kak!

Kalamhati said...

>>eelobor:
hihi patut la kakchik cem beria nk wat..awk pun tak penah tego..=p!

Kalamhati said...

>>L:
ha'ah org nk komen pun cepat..nk2 yg pakai broadband..sian depa

Kalamhati said...

>>fiq:
btul tu fiq..akak pun rupanya penah nysahkan fiq nk komen kt blog akak kan..huhu soriii

Kalamhati said...

>>Ayu:
huhu ayu jgn la takut nk tegur pe2..akak ok je!betul!
nk msg kt fb pun takpe..hihi

Kalamhati said...

>>aizamia3:
ha'ah alhamdulillah..sy pun dah berjaya solve masalah sy sendiri wlupun niatnya nak tegur org lain..

ariana said...

Akak pun baru-baru dulu tak tau apa2 pun pasal semua ni..lama jg lah dok menyusahkan org kena isi word verification tu..huhu..Ye lah..setiap hari kita belajar sesuatu kan..:)sekurang nya entri kalamhati ni dpt membantu ramai blogger baru yg belum tahu..

sarah-najwan said...

hehe..dah terbiasa komen..cuma mybe terlupa nk bgtau ttg verifi words tu..hehe

Hanif said...

Word verification ni penting elak spam tapi menyusahkan pengomen2 yang minat nak tulis....
Best entri ini.. aku pun lupa basic info bende2 macam ni..

Niena Pengembara Ilahi said...

laa... jolo ko kak tatau? haha, igt sajo letak hihihi.. erm.. kalu hok pop out window leh tahan lgi la kalu ado word verify pn

D_08 said...

awok tak kesah pun letak word verification ato idak..... awok ghase ndak komen...awok komen...

ieda said...

beb TQ ! ...


psssssst : ada BE baru kat umah ieda .. suke .. suke .. suke x sabar nak cashout nak nge"teh" ngan wan ... TQ again dear friends !!!! :)

H.J said...

entah la..memang ada sengaja buat macam tu..aha.nk ada word verifcation..haha