Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, August 5, 2011

Mari Belajar Bahasa Arab #3

Salam 'alaikum..

Baru sempat nak mengonline kan diri..huhu maaf banyak2 kepada sapa yang berkunjung ke sini dan tinggalkan komen tapi KH tak sempat balas kunjungan dan komen lagi..

Kita sambung kelas kita hari ni..hehe jangan lupa pen dan kertas ye..=)





Aruzzun

(Nasi)
 



Samakun
(Ikan)



Dua perkataan ye..hehe jangan pi beli ikan cakap Arab lak ngan pakcik jual ikan..pengsan dia!haha


Wallahu a'lam

16 comments:

Kakzakie said...

Kakak tahu arnabun - fillun - kittun. Hehehe... anak kakak baru belajar tentang binatang.

yang ini dah tahu..:)

CikMiMiey said...

CM mule belajar 2 perkataan arab nih time skola rendah dulu2 .. alhamdulilah maseh ingat ! syukran KH

whitecappuccino said...

tambah 2 vocab ari ni :)

❤ eyeme ❤ said...

ana jamilatun! wa anti jamilatun ' sughra'..hahaha! syukran ya ustajah! hehehe..

Izan Ishak said...

kebetulan...baru je goreng 'samakun' utk lunch 3 budak kecik kat umah ni...hehe...

aizamia3 said...

dulu kat sekolah belajar.. habis sekolah banyak dah lupa :(

eiela said...

bagus jugak, saya tak reti sangat arab nih.

Ayuni said...

sye tau asadun-singa, tu je...

Ann Huda (Ate) said...

Samakun Ate tahu. Tapi Aruzzun baru tahu ari ni. Ttulah..dulu belajar bahasa arab dengan mok arab (asben dia lecturer UIA) Ate lari pasal strict sgt..tak leh sepatah pun ckp English mesti sebut bhs arab juga.. mcm nak meraung Ate. Masuk kelas yg ke 4, Ate lari dah...tak datang2. Hehehe.

Syazwan Che Deraman said...

Aruzzun lauk samakun = nasi lauk ikan?..

hehehe

cikgu isza said...

Ana mahu masak aruzzun goreng.. aishhh nasi goreng apanya dalam bahasa Arab?

sha a.s said...

pose ni x mkn lg samakun...eheh

♥cmª shIemª♥ said...

yeah~belajar bahasa baru lagi..
terima kasih cikgu!

nineynur said...

mau arruzun,,yeay!!

teratai said...

ok,syukran cikgu:)

~izan~ said...

bagus kak wan.... izan ni harapkan anak je la ajar hihi..ni k.wan dah letak sini..best2. =)