Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, August 21, 2011

Bila Hujan..Jalan Licin..Bila Jalan Licin?

(Nampak tak kereta yang terbabas dan menyondol cerun tu?huhu)


Bila jalan licin tapi pecut juga..Kemungkinan inilah yang akan berlaku..
Bayangkan waktu kat Maran tadi hujan turun selebat-lebatnya..
Jalan tak nampak langsung..Kebanyakan kereta perlahankan kelajuan..
Tetapi ada juga yang pecut tak ingat dunia..Nak cepat ke mana?
Jangan gadaikan nyawa kerana nak cepat sampai ke destinasi..

Bila terbabas..siapa yang susah?
Jadi berhati-hati lah ye ketika memandu..Terutama musim perayaan ni..
(peringatan untuk diri sendiri gak ni..huhu)
Kalau dah jadi gini, nak cekau kereta mana nak balik kampung..
Tak ke haru..Memang malang tak berbau..
Tapi kita boleh mengelakkannya..
Sesaat kita tak sabar..mungkin seumur hidup akan menyesal..

Eh macam sajaklah pulak tulis gitu..hehe
Alhamdulillah selamat sampai ke bumi Kuantan..
Semalam balik rumah abang kat Temerloh..



Ingat ye kawan-kawaaann (baca macam Upin Ipin..khekhekhee)

"Biar Lambat Asal Selamat"


Psstt: pic tu diambil masa kereta berhenti beri laluan kepada towing car tu betulkan kedudukan dia..bukan time driving ni..hehe

21 comments:

❤ eyeme ❤ said...

whoa! nsb baik xde pape kan.. maran oh maran..

Kengkawan said...

betul tu.. tapi pepatah baru biar cepat asalkan selamat heheh

cikgu isza said...

manusia ni kan memang pelik..
memang pelik bila fikir apa lah yang dikerjakkannya pandu laju-laju ni..
Pesta Buih di rumah - Kan bulan puasa ni | Semekar Kasih

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sebab tu jangan memandu dgn tergesa2 kan kak...kalau terburu2 mmg la nak cpt sampai, cuaca tak baik penyumbang kepada berlakunya kemalangan

Iffah Afeefah said...

terase

ni bkn terbabas

ni kes tersadai

cmne lak tu

Lina said...

peringatan utk diri sy jg tu huhu

Syazwan Che Deraman said...

mulakan dengan bismillah dan selawat sebelum memulakan perjalanan..

azieazah said...

Seriyau kiterrrrrr....

IMANSHAH said...

jarang teruskan perjalanan kalau hujan

msredcheesecake said...

nak raya je banyak betul citer eksiden...kadang2 dah tak sanggup nak baca...

sama2 kita hati2 dijalanraya...

eelobor said...

minggu depan ramai yang nak balik bercuti & hati2 bila memandu pulang ke destinasi masing2

whitecappuccino said...

sesetengah orang memang tak serik2..yg dilarang, itu lah yg dibuat, nyawa murah sangat . Kalau kena diri sendiri takpe jugak tapi yg dahsyatnya mengadaikan nyawa org lain.

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. nina ni pemandu formula1... tpi kalo jln licin bwk 50km sejam je pn :)

ieda said...

aduhhh ini yg merisaukan ieda lah wan .. tapi tulah ieda raya nie x menggunakan highway .. still mendoakan keselamatan pergi dan balik kawan2 beraya di kg .. aminnn

aizamia3 said...

kalau jalan licin secara tak langsung akan lebih berhati-hati pemanduan.. ;)

dah sampai kuantan.. alhamdulillah.. ai masih di sini beraya di sini dulu..

Zue AnnaLeeya said...

betul tuh kak wan...
sentiasa beringat...
tp kekadang saya terpecut jgk... hehehehe....

Mila@Rimbun said...

next week kalau ke maran jgn lupa lajak terus ke temerloh yerrrr..

Ann Huda (Ate) said...

Biar lambat asal selamat? Tapi Ate kalau drive lambat jadi ngantuk plak. Besederhanalah kot...

♥cmª shIemª♥ said...

bila licin..ade la kemalangan yg berlaku bila x berhati2..huhuh...

eiela said...

kena hati-hati memandu nih.

Nur Hawa Mohd Zin said...

yang penting pandu cermat dan jangan pentingkan diri...bila sume bertolak ansur perjalanan akan jadi lancar :)