Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, June 2, 2011

MESIN MASA?

(sumber dari Google)


Hehehe macam Doraemon lak ada masa mesin masa..Actually, KH was tagged by Ummi Sarah-Najwan..so kena la imagine (oghe klate kato koya) sekejap..nak kembali ke zaman mana ek..hehe banyak waktu2 tertentu yang KH nak balik semula ni..

Kalau ada mesin masa, mula-mula sekali nak kembali ke zaman kanak-kanak laa..ehee nak pi berkubang dalam sungai..seronoknya dapat mancing udang dengan teman2 sepermainan..pastu balik umah dapat upah dari ayah..upah rotan..hehe

Then nak berhenti sekejap di tahun 1994..waktu amik SPM..nak tukar ke Science Stream..Sebab nak jadi pilot!hahaha 

Then nak berhenti lama2 sket kat tahun 1997, 1998 dan 1999 sebab waktu ni memang waktu paling indah..Waktu study dengan kawan-kawan dan habiskan masa bersama bestfriends..Kenangan terindah!

Then nak pegi sekejap ke tahun 2003..nak padam kenangan yang menghiris jiwa...huhu kalau boleh takyah ada tahun 2003 tu pun takpe..lagi bagus!

Dan paling penting sekali, nak kembali ke umur 26..sebab umur tu la KH plan nak kawin!haha..tapi takdir Allah kita tak dapat menolak kan..Kita hanya merancang tapi Dia Yang Maha Berkuasa utk menentukannya..

Sebab tu la Allah tak cipta mesin masa untuk kita..Kalau ada memang huru-hara la dunia ni..hehe

21 comments:

sarah-najwan said...

amboi..byknyo maso dio nok koya kembali..heehe

btw..ambo pom banyok gok tapi dok reti nok koya lebih2...hahahha

pilih hok koya paling best skali iaitu masa skolllll..de best moment everrrrr!!!

IMANSHAH said...

huhu

ambo kalu buleh nak umo 20

Tinta Emas said...

saya kalau boleh nak ubah segala kesilapan yang telah saya lakukan...
Jadi anak, isteri, ibu yang baik..

Awan Biru said...

Kalaulah ia ada. Hidup ini sehala. Tiada reverse. Jadi kita kenalah hargainya setiap masa. :)

ieda said...

huhuhu menarik ! ekekke ieda x buek layie lah wan huhuhu

azieazah said...

Betullah, kalu bleh nak balik zaman skulah. Zaman ramai peminat! ahaks!

Jo Qusary said...

Nak pergi ke thn 2013 sebab nak tgk betul ke masa tu dah kiamat mcm omputeh kate... pastu tangkap gambo bawak balik ke zaman nie utk gelak2 kan omputeh balik...

sha a.s said...

Abisla klu ade mesin masa tu..semua huru hara..huhu

S..U..D..@..I..S said...

betul lah kalau boleh sume nak putar balik dan cipta yg terbaik

♥cmª shIemª♥ said...

hehe..bila kak kh bermesin masa...
best baca..

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
hehe mestilah..ado peluang keno la koya lebih2 sikit..

byk lagi tu..hehe tp ambo wat mano hok dan jah..

Kalamhati said...

>>Imanshah:
hehe semo oghe nok balik zaman mudo dop..

Kalamhati said...

>>Kak CTE:
takpe..skang pun akak boleh jd anak isteri dan ibu yg baik..salah dan silap tu kita boleh perbaiki kak..=)

Kalamhati said...

>>Kak AA:
hik hik..ni mesti pemes dolu2 ni..

Kalamhati said...

>>Jo:
hehe bestnye kan kalu kita dpt ke masa hadapan..yg penting dpt tunjuk bukti tu..

Kalamhati said...

>>Sha:
hehe btul tu sha..sbb tu la takde kan..

Kalamhati said...

>>awan biru:
yup..kena ikut apa yg Allah dah atur dlm perjalanan hidup kita..=)

Kalamhati said...

>>Ieda:
hehe fre32 nnt ieda buat la..take ur time..=)

Kalamhati said...

>>Sudais:
btul tu..sbb tu Allah tak buat..supaya kita truskan hidup kita smpi ke satu masa ia akan berhenti..dan kita akan kembali kepadaNya membawa bekal masing2

Kalamhati said...

>>Cma:
hehe berfantasi jap..

Solihin Zubir said...

hahaha.. mmg sronok kalau ada mesin masa..
sy dlu salu jugak imagine nk kembali ke zamn silam..

mmg nostalgia..