Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, April 9, 2011

WHAAA!JAKUN PUNYA PASAL..HEHE


Salam 'alaikum..selamat berhujung minggu..

Pernah tengok tak machine tu?..hehe diriku baru pertama kali tengok..Tu yang jakun sangat ni..Masa pergi renew roadtax hari tu, terperasan lak ada machine ni kat pintu masuk pejabat pos..

Waahh!(takjub penuh kejakunan) ada automated machine dah?Makin canggih dah Pos Malaysia ni ek..Pos Automated Machine (PAM) ni boleh memudahkan lagi urusan la kan..Kalau tak silap service yang disediakan adalah seperti pembelian stamp label, Pembayaran bil-bil setempat, Domestic Parcel, Pos Laju dan Poss Berdaftar (yang tak lebih dari 2 kg)..Ok juga ni..

Tapi rasanya PAM ni disediakan di Pejabat Pos utama je kot kan?Pernah tengok tak?ke diriku je yang jakun..hehehe

19 comments:

fiq. said...

wa, tak pnh tgk gak mesin ni, hahaha, tak bley bayangkan muka jakun tu ........ ngeh2

eelobor said...

baru tahu & pertama kali tgk kat dlm gmbr nie jer. belum tgk kat luar lagi nih. mungkin sebab masih baru lagi kut, ia tak begitu meluas lagi

Ratu said...

as salam... woah sy tk jakun tk jakun... kalo di spura di panggil SAM dan AXS... fungsi adalah sama... kemudahan utk byr bil2 dan sewaktu dgnnya, tk perlu beratur di pejabat pos.. :-)))

S..U..D..@..I..S said...

dah lama xp pejabat pos ni...sgala bayaran kat tnet saja
jakun juga la rasanya kalu jumpa cam ni...

cikgu isza said...

baru tengok juga ni.. baguslah pejabat pos dah advance..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

baguslah m'sia makin maju sis.negara luar dah lama guna benda ni kan?huhu

teratai said...

sama2 jakun kot, kak pun x pernah tengok pun lagi, ni kena gi pej. pos nak tengok!

alinac lover said...

kak~ yong pon jakun jgk ni hehhe~

xde pon kat sni :(

Citarasa Rinduan said...

kalau kalamhati dah tengok..
ayu baru pertama kali lihat...
wah..
ayu lagi jakun....

terbaiklah Pos malaysia

DKosongLapan said...

Err....kalo awok pun gahse jakun jugak ni...tak penah lagi tengok ni..... tapi ghasenye mmg kat pejabat pos yang beso2 je yang ade ni kot....pelan2 kayuh...bagh usemue ade...

Hafizuddin Jasmi said...

uih..tak pnah jmpe lg..

sebelum ni bayar pun kat org lagi..belum tukar jd machine :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sy pon x penah nampak mesin ini..ish kalo bab mesin nih sy fobia sikit..

khashamimi said...

hohoho...sama la, 1st time juga tengok ni.. =) majulah pejabat pos Malaysia untuk kita..hehe

kemei said...

sama lah...diriku turut jakun..hhahahah.....x taua lah...da maju skrg pos malaysia!!!

Miss Yaty said...

fuhyooo..hebatnye pos mesia...kat ganu ni xtaw la ble de mesin cm ni..huhu

Rina Rossoneri said...

huh, xpenah jumpa ponnn

whitecappuccino said...

first time tengok kat sini..

Citarasa Rinduan said...

dari semalam nak tanya

agak2...kat bandar besor jer ker yang ada??

Cma Shiema said...

he3..jakun jugak...1st time nengok!!