Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, April 22, 2011

AEROBIC..

Gambar hiasan saja ni from Google

Rasa fresh!!hehe tu yang boleh digambarkan..Ekceli Kalamhati baru balik dari aerobic kat sekolah..Setiap Jumaat memang ada aerobic. Cikgu-cikgu dan penduduk setempat pun join gak. Bayar 5 hengget je per session. Murah dan berbaloi..

Bila sibuk mengadap kerja, badan rasa lemah dan berat. Tulang-temulang pun macam ketat semacam je. Bila exercise rasa badan ringan dan bertenaga.

Sejak kerja ni, tak selalu sangat dapat exercise. Seronok kalau ingat time2 belajar dulu. Petang-petang je boleh jogging puas-puas kat stadium. Tak pun main badminton..Sangat best..Sebab diriku jenis takleh duduk diam..

Korang selalu exercise tak?Tak pun memang pegi gym regularly..Senaman tu pentingkan untuk kesihatan kita..Jom kita exercise!

16 comments:

IMANSHAH said...

eh eh, join2..bleh??

kAmi dAn mEreKa said...

Bru pg td kite g jogging,
bru sedar lemak da byk, hehe =)

alinac lover said...

waaa..jeles ah..yong x p pon :(

azwa amani said...

aerobic best....teringat ambil subjek ni mase sem satu dulu..huhuhuhu..untuk kokurikulum..

whitecappuccino said...

memang best gi aerobic! dulu 3 kali seminggu gi aerobic tapi sekarang hari2 balik petang..tak leh nak gi dah..

Kalamhati said...

>>Imanshah:
marilah terbang sini..hehehe

>>kami dan mereka:
huhu akak ni lagi la byk lemaknya..hehe

>>azwa:
whaa bestnye siap belaja secara formal lg psl aerobic ni..

>>Yong:
Alaa yong dah slim..hehe tp aerobic ni utk kesihatan kan tak kira la slim ke tak...btol tak?

>>Ciknor:
tu la ciknor saya dah hampir 3 minggu tak pegi..minggu ni ada masa dpt la pegi..best sgt

sarah-najwan said...

wow..demo aerobik..ambo cayalah!!!

ambo dok wat goni sb menten kurus doh..ehhehe

nati kita jumpa..demo tgk ambo ni slim mlim ajo..

nuriz said...

lama dah tak bersenam ni huhu

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
dekki ambo ko demo..huhu
nati demo tgk la ambo besar pade demo..hehe

>>nuriz:
jom bersenam sama2..hihi

Citarasa Rinduan said...

selamat malam kalamhati--
ayu singgah ambil mood berblog..
tu dia...
chaiyok2 lah ayu 3 minggu cuti gym....

mommylavender said...

salam malam KH~ wah2 ..bersenam tu, tak la lemak bermanja2 kan...mommy senam dalam umah jer~hee

eyeme said...

cant wait to see u kurus kembali like in universitas dlulu buk..hihihihi..

S..U..D..@..I..S said...

nak mula balik la ..lama dah tinggal nih...
rasa semangat plak nmpak pic tu..

Cma Shiema said...

cma last erobic time skola dulu..sekarang x de..tp cma aktif gym...

Rina Rossoneri said...

kita jarang exercise...tulang pun asyik krek kruk kruk je

Izan Ishak said...

nak aerobik jugak! bersenam dalam umah saje...boleh kan~