Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, March 29, 2011

SAYA BANGGA DENGAN DIA..

Salam 'alaikum..

Baru berkesempatan mengetuk papan kekunci (ayat skema habis..hehe)..Hari ni agak memenatkan sebab terpaksa berkampung kat sekolah siapkan Rumusan KWAPM..Letih tapi lega sebab dapat bereskan semuanya hari ni..Berpinau mata mengadap skrin laptop..huhu

Ok tinggalkan dulu bab kepenatan tu..hehe nak buat entry khas untuk sahabat Kalamhati yang memang cukup Kalamhati kagum..Rakan seperjuangan..satu kapal dengan Kalamhati ni,sama-sama mengajar Bahasa Arab tapi dia lebih hebat..Siap jadi JU (Jurulatih Utama) Bahasa Arab j-QAF, Terengganu.

Bangga sebab dia pecah rekod, guru Bahasa Arab jadi Emcee tetap majlis sekolah atau daerah..Ustazah Bahasa Arab speaking London you..hehe kagum kan..Siapa kata jadi guru j-QAF tak boleh majukan diri..Dah ada bukti depan mata ni..

Jadi jurulatih coral speaking pun dia sapu gak..Tak percaya cuba klik SINI.. Dia jadi inspirasi kepada diriku ini untuk lebih berjaya dan bersemangat dalam menjalankan tugas..

Dia merupakan sahabat KH masa kat UIA..Siapa sangka perkenalan sewaktu nak mendaftar ijazah lanjutan menjadikan kami sahabat yang akrab.Sama-sama mengharungi cabaran menggenggam segulung lagi ijazah di dumi UIA..

Kalau nak kenal siapa sahabat KH, boleh la berkunjung ke BLOG dia..sekarang ni dia meluaskan lagi kepakaran dengan 'mendapurkan' diri..hahaha nak ikut jejak Che Mat Gebu dan Kak Nor Secubit Garam gak ni..Sebab mereka berdua ni memang idola dia..insyaAllah mana tau one day nama Norgee akan muncul kat majalah JELITA mengikut jejak otai-otai masak kita..

KH suka baca celoteh dia kat blog..Selalu buat diriku tersenyum bila baca..Korang mesti suka punya baca (bukan bodek tapi hakikat..hehe)..Cuba jenguk blog dia..hehe banyak cerita yang dia kongsikan..


Kenangan dolu-dolu..huhu

All the best untuk my dear friend..Semoga demo berjaya dalam kerjaya..Kalau naik JPN jange lupo ko ambo..haha dan semoga berjaya dalam dunia blogging..

17 comments:

norgee said...

sob...sob...sob....air mataku berjujuran...uwaaaa...tirharunya...huhu...nanti i belanja eskrem yer...nak paddlepop? mat kool? cakap la ea...bukan sebatang ku belikan...sekotak pn bolehh...muahahaha...

thank u dear! emmuuuuaaahh
"ukhuwwah fillah forever, insyaAllah"

eelobor said...

tok dey royak nok gi terjah alik sano lagi....kakchik buleh make ais kreng pree doh eh

Kalamhati said...

>>gee:
dunt mention..hehe i nak eskrem Baskin robbin!haha

insyaAllah..



>>eelobor:
hehehe buleh make ais kreng etep laa eelobor..langkah kane!haha

Citarasa Rinduan said...

cikgu norgee??
ayu baru berkenalan sebulan yang lalu..
tak sangka cikgu paty yang sekampung dgn ayu rupanya kenal gak dgn cikgu norgee nie....

PS: ayu ada rahsia tau dgn dia (belajor edit gamboe lagi......hehehehhe)mer

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
Setiap orang ada keistimewaan sendiri kan. Nak pi jenguk dia jugak le

Cikgu CTE said...

memang hebat....
boleh jadi emcee tilawah al Quran nie...

Kalamhati said...

>>Sis Ayu:
owh ye ke?
whaaa ada projek rahsia yee korang berdua..hehe


>>Kak Sam:
betul tu kak sam..
setiap kita ada keistimewaan masing-masing..=)
sila2 kak..

Kalamhati said...

>>CIkgu CTE:
ha'ah berganding dgn Mahadzir Lokman kan..hehe

mommylavender said...

mommy turut berbangga dengan pencapaian kwan KH...mommy suka orang berjaya bt mommy ceritakan kat nak2 mommy jadi pembakar semangat

Kalamhati said...

>>mommy:
sama2 kita jadikan penyuntik semangat..
mommy boleh tunjukkan video coral speaking tu kat anak2..=)

sarah-najwan said...

setiap daripada kita
ada keistimewaan masing2..

cikgu kan multipurpose..seme BOLEH!!!!..cayalah..

Anonymous said...

dari sekolah rendah lagi hafizi ni ore cargas. ingat masa PJ, dia lah duk depan skali! saya kenal dia dari sekolah rendah di pade luas lagi tapi kelas lain2. saya kelas B, dia kelas A. masuk sekolah menengah pun sama sekolah(SMUA Saniah) tapi dia tak kenal saya. ramai kawan lelaki kenal dia kerana dia aktif disekolah pegang jawatan itu ini. saya ni taraf AJK je kalau masuk persatuan kt sekolah menengah tu.

mohdzamri.com

azzey said...

semoga kawan akak tu terus berjaya. dan utk akak juga...;)

DKosongLapan said...

sekaghang ni....yang multi talented camni le yang oghang caghi cik kalamhati...... bukan ape....senang ...letak mane2 pun bulih hidoppp

norgee said...

kak tie,
terima kasih...tiba2 jer follower bertambah...heheh

baskin robin? beyeehhh...tunggu bulan 10 ye..bukan takat baskin robin ku belikan...basket rotan pn boleh....heheheh

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
betul tu..ambo setuju..
Allah cipta kito no moleks doh


>>Mohdzamri:
owh ye ke?memang kenal la gee ni ek..
kat UIA pun dia aktif..wakil pelajar ni..hehe memang talented

>>Azzey:
mekasih azzey..utk azzey juga..=)

Kalamhati said...

>>D08:
betul yop..
letak mano pun boleh bawa diri..

>>Gee:
kahkahkah basket rotan pun basket rotan la..i tak sabar nk tunggu bln 10 ni