Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, December 2, 2010

Teringin Nak Ke Sana..


Tak dapat sampai ke tempat ni, tengok replika cukup la..huhu. mesti kenal replika pe ni kan? Kisah tersohor seantero dunia. Terpahat dalam sejarah kisah cinta agung sang suami kepada si isteri. Kasih setulus jiwa di bawa sampai ke mati..Chewaah! jiwang lak..hehe

Taj Mahal..mesti korang pun teringin nak menjejakkan kaki ke sini kan. Melihat sendiri bukti kukuhnya cinta Shah Jehan terhadap isterinya Mumtaz Mahal..

Kenapa tetiba cerita pasal Taj Mahal ni?..hehe kakakku dan abang iparku kan baru balik dari India pagi tadi..hehe tu yang berapi-rapi dan brkobar-kobar je story de mory.. Kagum dengan senibinanya. Kakakku cerita setiap sisi dan sudut Taj Mahal ni sama je bentuk dia..Boleh keliru..taman pun sama di setiap sudut.. Memang bijak arkitek dan pereka landscapenya..Corak di dinding dibuat dari susunan batu2 permata..Sangat indah..

Nanti ku cilok gambar2 menarik dari kamera kakakku..Teringin nak ke sana..tapi bila dengar pengalaman kakakku di sana..Jauhnya perjalanan ke setiap daerah tu..rasa macam kena fikir dua kali kot..Tambah dengan keadaan di sana yang tak berapa bersih..huhu..yang lelakinya bantai buang air kecil merata-rata tempat je..Tengah2 bandar pun boleh je buang air kecil..huhu dan sampah merata-rata. Main baling je dorang ni..

Ada tak sesapa yang pernah atau teringin nak melawat Taj Mahal ni?=)

24 comments:

Citarasa Rinduan said...

taj mahal.......

oh..impian saya juga

cikgu, nanti upload pic kakak cikgu ya....

nazirulhazwan~ said...

saye nk pegi juge kesane/
tp sy plg nk g mekah, wuwu

eelobor said...

memang bercita2 dari kecik lagi nak mengembara ke seluruh pelusuk dunia. tapi yang penting nak ke "sana" dahulu

IMANSHAH said...

saya juga impikan untuk ke Kashmir

sarah-najwan said...

utk santai2 melancong..teringin gak ke sana..tapi saya lebih suka ke negara yang lain iklim ngan msia..sejukkk....ada salji..hehe

Ayuni said...

ader...lambang cinta....

cik hani said...

teringin jugak nak pi taj mahal.. :)

atien_abErn said...

taj mahal .. best laa klu dpt p .. x pa laa .. atien doakan KALAMHATI dpt p ..
i follow u ..
follow me to ..

velasrizal said...

jauh ni..blom penah sampai..

Story Anda Pesaing Gengblogger ?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam..cantik kan sis?nanti kita pi sama2 ye?

tiefazatie said...

xpenah pun terfikir lg nie..hihi..moga impian sis tercapai ye..amin..

Kalamhati said...

>>Sis Ayu:
insyaAllah Ayu..impianmu akan jadi nyata..amin

nnt saya share pics kat sini..


>>Naz:
akak pun sama!nak tunaikan haji dulu..baru nak jalan2 kenal bumi Allah..


>>eelobor:
impian kita samaa..betul tu..kita dahulukan yg penting dulu..bila byk duit lebih baru boleh jalan2 menyaksikan keindahan bumi Allah

>>Imanshah:
Akak pernah bercita2 ke sana dulu..sekarang ni teringin nak ke Beijing dan Turkey gak..

>>Ummi sarah-najwan:
hihi betul tu kak..ikut hati saya nak merasa ke semua negara yg iklimnya lain dari negara kita..nak rasa main salji..hehe

>>Ayuni:
lambang cinta sejati ek..=)

>>Hani:
jom kita pi sesama!..hihihi

>>atien:
Doakan Kalamhati dapat tunai haji dulu ye..hehe
akak follow awak juga nnt k..

>>velasrizal:
tak jauh sgt dr negara kita..tp perjalanan ke agra ngan jaipo tu jauh gak dr delhi..makan masa 5 jam lebih..memenatkan..

Kalamhati said...

>>LM:
ha'ah cantik..akak teringin nak amik gambar cantik2..bereh!nnt kita gi sama2..insyaAllah..=)

Kalamhati said...

>>Ifa:
insyaAllah ifa..tq!nnt akak bawak ifa sekali..=)

atien_abErn said...

Kalamhati : Amin ,, insyaalah akak dpt p ngn orang yg tersyg tu .. Boleh bergmbr2 .. huhu tempt tu da la cntik ..

Kalamhati said...

>>atien:
amin..insyaAllah!tq atien..berkat doa awak smpi la akak cepat ke sana..=)

atien_abErn said...

welcome ! :) hehe ..
insyaalah .. cept .. dpt sm[i tuh ..

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

fuyoo..teringin gak nak pi sane..bile la dapat melawat india ye :) menarik...

Eliyana said...

lambang cinta agung...mmg terasa ada aura tempat ni kan, walaupun masa tengok kat tv

noreed said...

salah satu dari wish list vacation saya tu kak. sy pun ada miniature taj mahal tu dari kwn sy yg study kat india. harap-harap satu hari nnt dpt gi sana :)

alinac lover said...

adik angkat yong blaja sna.. :)

biskut said...

pasti akan kesampaian hajat tuh kalau masih diberi kesempatan.salah satu 7 benda ajaib di dunia yang berciri senibina islam..


kenapa tidak diteruskan "setia di sini"?

DKosongLapan said...

Taj Mahal tu...
ade ghezeki nanti sampei le tu....
tapi oghang kate dekat sane tu kotor....... entahle...awok tak penah sampei lagii

Hanis MY said...

salam kenal salam ziarah, terima kasih sudi singgah dah folo, wahh hanis pun teringin nk g taj mahal ni...