Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, December 1, 2010

Segmen: Aku Blogger! So What???


Vhaa ada segmen brutal nih..hehe tengok title je dah cem nak carik gaduh je..hehe tapi best gak!Teruja nak join! Makanya ku dengan rela hati menjoinkan diriku dalam segmen ni..


Yang ketama kena introduce diri ek..Ni serba sedikit tentang diriku:

Nama: Nama glamer Kalamhati la..nama tak glamournya kenala jenguk blog..Baru tahu..hehe
Asal: Kelate tapi koje kat Kuantan.
Pendidikan: Dulu blajo dekat UIA dalam bidang Bahasa Arab dan Kesusasteraan.
Pekerjaan: Kamii Guru Malaaaysiaaa..hehe

Dan seterusnya sesi menjawab soalan-soalan Encik Ben pulak:

1. Apa pendapat Kalamhati mengenai dunia blog?
Pendapatan ngan Nuffnang ciput je baru eh Pendapat Kalamhati mengenai dunia blog ni senang je. Kalamhati berpegang pada motto "Kalau kelajuan internet macam kura-kura, jangan harap nak dapat trafik kencang"..Ok2 serius ni, dunia blog ni sebenarnya macam dunia mimpi tapi tak bermimpi..Apa berbelit cakap ni..Ye la, dalam dunia blog ni kita jumpa kawan-kawan maya yang kadang2 tak tercapai akal kita mereka ni wujud di alam nyata..Macam tak percaya je saya jumpa kawan2 yang datangnya dari pelbagai genre pekerjaan dan pendidikan..Lebih menakjubkan lagi bila mereka ini dapat melahirkan idea2 yang sangat baik dan buat saya teruja serta rasa betapa kerdilnya saya dan sedikitnya ilmu di dada saya..makin ramai kawan yang saya jumpa, makin kurang ilmu yang saya ada rupanya..Itu hakikatnya!

2. Sepanjang Kalamhati menjadi blogger, apakah perkara positif dan negatif yang pernah Kalamhati alami?
Perkara negatif takde kot..cuma time kering idea tu, tension je la..hehe..Yang positifnya, of course dapat ramai kawan yang baik2 belaka, dapat info dan ilmu yang berguna, menjadikan saya seorang yang rajin membaca, mengurangkan waktu tidur siang saya..hehe..dan menginsafkan saya bila baca coretan pengalaman pahit manis kawan-kawan. Alhamdulillah..banyak manfaat yang saya dapat.

3. Apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamour?
Oh mungkin tidak. Saya menulis blog hanya untuk luahkan apa saja yang terlintas di benak fikiran saya..berkongsi cerita dengan orang terdekat dan rakan blogger. Cukuplah saya glamour di sekolah..hehe perasan.

4. Banggakah Kalamhati menjadi seorang blogger?
Mesti la bangga menjadi sebahagian dari komuniti blogger. Dapat meriahkan dunia blogger walaupun takde la memberi impak besar pada sesiapapun..huhu

Sekian mekasut mekasih..

Moh ler pakat-pakat meriahkan segmen ni..klik je SINI

22 comments:

IMANSHAH said...

ginilah blogger gedebe..haha..silap TEGAR

sarah-najwan said...

tahniah sebab menjadi blogger
bukan seme oghe boleh jadi blogger
ingat senang ke???..hehee


im blogger too...heheh

chentaMAYA said...

tarikh tutup bile?

Kalamhati said...

>>Imanshah:
hihi gedebe tu orang fobia plop dengar..oghe klate jah buleh guno..=D


>>ummi sarah-najwan:
hehe btul tu kak..perit jugop nok peroh otak ni..hanya blogger yg tau susah senangnya kan..

akak pom blogger hebak..gedebe!hihi amik term imanshah!

saya tabik ngan akak..sentiasa muncul dengan entry yg fresh


>>chentaMAYA:
tak sure..biasanya Ben akan umumkan..so blum terlambat lagi..=)

kella said...

salam singgah sini! wah, betul ingatkan nak marah sapa tadi! :)

sesiapa pun boleh join le ye.. :)

alinac lover said...

heheheh

great!


kak jemput join Ga yong yer

http://www.alinacshoppe.com/2010/12/giveaway-kalau-saya-shopping-di-alinac.html

♥-- emieysandra --♥ said...

singgh..

owh, oghe kelate, ehehe ;P

.hana. said...

hehe wahh dh lame ek akk grad hee~ ;DD

tiefazatie said...

cumil gle moto sis!hihi

eelobor said...

bagus kakchik nie, semua yang segmen bro ben smua di sapunya. saya lak bukan tak de masa, bukan gak malas, tapi tak tahu nak mula cam maner. tengok lah dulu

IMANSHAH said...

suku sakat tok selehor ko

natasya said...

hi....datang singgah2....=)
slamat berlogging sis =)

cikgu isza said...

salam,
jadi blogger kena kental..
mesti ingat selalu..
:)

Kalamhati said...

>>kella:
hihi tak maghah aih..sesapa pun boleh..kella join la..=)

>>Yong:
maceh yong..insyaAllah akak mesti join punya!=)

>>emieysandra:
ho la..klate kito..hehe

>>hana:
lamaa dah..hana sekolah rendah lg kot time tu..hehe

>>ifa:
hihi moto honda cup la katakan..hikhik

Kalamhati said...

>>eelobor:
huhu kakchik join je kalu rajin..
nak kata semua tu dop jugok..mostly la..hihi
join la skali..baru meriah..=)


>>natasya:
tq natasya..selamat blogging utk natasya gak..=)


>>Isza:
u r rite!saya nak jadi sekental chegu Isza..=)

K.Nor said...

salam wan, cikgi rupanya .. :)

Citarasa Rinduan said...

wow...sempat join segmen ben..
sangat brutal tajuknya

kalamhati...kenapa eik, ayu tak mau tiak wan atau kakcik

cik ciput said...

salam perkenalan dari cik ciput =)

Azza Firza said...

salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

waRDah @ QiQi said...

ohh.. akak UIA.. wardah pon UIA jugak.. :D

mesti kenal Ust Feham kan??

keep it up!!!

atyn said...

dtg dr blog BA..
salam perkenalan..jemput ke blog sy juge;D

Kalamhati said...

>>K.Nor:
Salam K.Nor..ha'ah cikgi..hehe

>>Sis Ayu:
hehe memang brutal..Ayu nak panggil apa2 pun boleh..mana2 yg rasa mesra..=)

>>cik ciput:
salam kenal gak..tq sudi jenguk blog akak...=)

>>Azza:
tq sudi jenguk blog akak..akak pasti jenguk awak!..=)

>>Wardah:
ha'ah UIA product..hehe..ustz feham?mcm familiar je nama..masa akak dulu dia baru lg kot..dia tak ngaja akak

>>atyn:
tq atyn..salam kenal gak..nnt akak jenguk blog atyn ye..=)