Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, December 8, 2010

Restoran Cikgu!




Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan ni famous de amos tau kat Kota Bharu ni..Bukan nasi ulam mcm nasi kerabt tu..hehe.Nasi dengan aneka jenis lauk dan juga berjenis2 ulam-ulaman..Memang best dan murah..Sebab tu ramai orang makan situ..

Kitorang selalu beli lauk je..Makan kat rumah.Kalau amik ulam mcm2 tu dia hanya caj singgit dua ringgit je..Byk yang amat tu amik..

Diriku pelik gak mcmana pemilik restoran ni dapatkan ulam-ulam yg banyak..Kakakku bgtau, kawan dia cerita, ada sorang pakcik yg bekalkan ulam ni pd dia..Dari dulu smpai sekarang..Byran masuk buku..Tahu2 duit hasil jual ulam kat pemilik restoran ni,pakcik tu dapat tunaikan haji..Berkatnya..

Beria lak cerita..huhu..Nak rasa?kenalah mai Kelate..hehe

25 comments:

apezs shah said...

wah kena g klate lor.. adehs!

nazirulhazwan~ said...

eh sis??ore klate jugok ko??
den kapung klate. KB denge PPuteh. kalu KB kat pasir hor.kenal dok??:P

DKosongLapan said...

uiiishhh....kene pegi ni.....KB aku cabo kauuuuu

Gayahspears said...

wah..kena try ni.. cam best ja ade ulam2.. gayah suke...

My Little Diary said...

salam,
huhu jauhnya kat kelate...

rossoneri said...

ini ke restoran yg kuar kat tv tu ek..

cikgu isza said...

ada kawan kat kelantan nak kawin.. teringin nak pergi tapi apakan daya..

Kalamhati said...

>>apezs shah:
hehe kena la mai sini..akak pun bukan slalu datang..sesekali balik kampung je..hehe

>>Naz:
yes la..ambo ore klate..hehe akak duk dekat ngan Wakaf Bharu..mesti la kenal Pasir Hor tu..hehe

>>D08:
hihi meh2 cabo KB..kena budu ngan ulam sedas dua mesti pensan..ehehe

>>Gayah:
memang best!hehe..nnt kalu mai Klate mesti singgah tau..

>>My Litle Diary:
tak jauh eh kalu naik air asia..hihi

>>rossoneri:
Kalu tak silap akak penah kuar jalan2 cari makan..pastu penyanyi Nora tu pun pernah introduce dlm satu rancangan kot..hehe

Kalamhati said...

>>Isza:
ye ke?aiseh! kalu tak boleh saya bawa Isza jalan2 kat KB..huhu

sarah-najwan said...

balik klate kene terjoh sini..sohor sgt sini loni..

kak ina kl (1) said...

insyallah nanti krismas nak gi ke kb..bolehlah bagi tau tempat makan dan tempat jejalan yang best ek

IMANSHAH said...

ambo sekali penah 'termakan' di sini

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
wajib terjoh ni..hehe meme sohor bena

>>kak ina:
Krismas k.in?aiseh!saya dh kat Kuantan time tu..huhu kalu tak boleh bawak akak jalan2..

mzhany said...

owhhh kena singgoh ni kalu kelik klate nih....

Kalamhati said...

>>hany:
meme wajib singgoh..hehe

Kalamhati said...

>>Imanshah:
Termasuk lalu termakan situ ko?hehe

alinac lover said...

pernah dgr tp x pernah p lg

S..U..D..@..I..S said...

Kalau camtu kena la singgah klau ke kelate....

Kalamhati said...

>>Yong:
Nanti ajak abg halim pegi..hihi

>>Sudais:
mesti singgah..tanya je restoran cikgu nasi ulam mesti org kenal..=)

Solihin Zubir said...

err.. kalau akak blanja boleh? hehehe..

Kalamhati said...

>>Solihin:
awak punye pasal bleh jer!hehehe

Sephi Sephia said...

salam

saya rasa nama restoran ni unik sekali. baru pertama kali dengar nama macam ni untuk restoran. ada rezeki, saya mahu ke sana untuk mencuba =)

Mário Augusto Souza said...

Exchange links in a simple, automatic and direct form. All links are accepted no exceptions or preferences: http://duasrosas.com/elinks/links.php

Kalamhati said...

>>Sephia:
salam..hehe memang unik..seunik lokasi restoran tu..nnt kalau berkesempatan ke kelantan mesti dtg sini..sebut je mesti org tau kat mana

Eliyana said...

waaa...mesti sedap ni