Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, December 8, 2010

The Most Beautiful Flower Contest using Digital Camera

Ada contest nampaknya dari Inchik Syatoza kita.. Ku dapat tahu ni pun dari blog Ben Ashaari..Tq Ben sebab inform pasal contest ni.

Macam teringin sangat nak join. Baca punya baca dia punya syarat, hampir kuciwa sebab salah satu syarat utama mesti pakai Compact Camera. Lalu ligat kepala ku mikior ada tak gambar bunga yang ku snap pakai compact..Sebab rasanya banyak yang pakai DSLR buruk ku itu je..

Tiba-tiba teringat ku pernah snap gambar bunga kat tepi pantai lama dulu..Terus ku cari gali dan luckily ada!!hehe seronoknyeee..So dapatlah ku menjoinkan diri dalam contest ni..



Syarat-syarat dia sangat mudah:
  1. Nak jadi follower ke tidak terpulanglah kepada anda. (yg ni settle)
  2. Kena buat entry tajuk seperti yang tajuk entry ni lah. (saya yg menurut perintah..hehe)
  3. Kena tag rakan?tak kisah nak tag ramai mana..So ku tag semua pembaca yang masuk ke blog ni lah. Boleh gitu?
  4. Letak gambar bunga yang dipertandingkan sebelum dan selepas diedit. Edit color sahaja ye.

Sebelum edit


Selepas edit
(Hanya adjust sedikit warna saja
untuk nampakkanke'natural'an..sebab
rasa dah ok kot..hehe)

Nama bunga ni tak tahu..huhu

Akhir sekali, dengan sejujur dan seikhlasnya saya mengaku bahawa gambar ini saya ambil menggunakan digital camera Canon Ixus 75 kesayangan saya. Tiada yang lain selainnya..

Jom pakat2 join!Klik je SINI..Tarikh tutup menurut kata pemilik blog, minggu depan..hehe

5 comments:

Syat0za said...

yeahhh~ ^_^ haha, thanks sebab join.. cantik gambar tu :D

eelobor said...

hehehe, ingat guna dslr. banyak la koleksi gambar2 bunga. main tipu boleh tak? hiihihihih, tak jujur kan?

axelida said...

wow pakai compact pon gambar leh lawa cenggitu yek? gud luck!

tgh riki2 kamera baru nih.. kamera lama dah hilang kena curi.. huwaaaaa

berapa ye rega ixus tu?

Kalamhati said...

>>Syatoza:
Sama2..tima kasih gak sbb buat contest ni..hehe akak memang suka!

>>eelobor:
hihi tipu berdosaaa..kakchik duk usung lg compact ni tho dah ada DSLR..sbb tak nak terlepas moments yg best..

>>axelida:
huhu sayangnya kena curi..
Ixus ni sekarang dah ada Ixus 110..price dalam 600+ gitu kalu tak silap
akak beli dulu tu mahal lagi dalam 1.2k masa mula2 keluar..huhu

cikgu isza said...

cantiknya... berseni gitew..