Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, December 4, 2010

BINA RUMAH DARI BESI?..BOLEH KE?

Kat China dah buat..Maknanya boleh la kan?..hehe..Macam tak yakin je ia akan kukuh berdiri..Tapi bila tengok kepada bukti rumah2 yang dah siap dibina macam ok ke..Ku ambil gambar ni masa Expo Cheng Ho di Kota Bharu hari tu..

Berani tak nak tinggal kat rumah yang dubuat dari besi?..hehe apa2 pun cuba tengok gambar..Lepas tu anda bagi jawapan..hihi




Macam kukuh je..lagi kukuh dari batu kot..

Maybe boleh jadi ilham kepada arkitek kita untuk design building atau rumah menggunakan besi macam ni..Inovasi dalam architecture..or memang dah ada kat Malaysia ni? Diriku saja yang tak tahu..hihi

14 comments:

eelobor said...

masjid besi ok jer kat putrajaya nuh....

♥ Princess ♥ said...

kat mana ni??

Citarasa Rinduan said...

macam okey..
kalau kita buat rumah...sure elak dari masalah sosial yang semakin teruk di Malaysia

Solihin Zubir said...

err.. 100% besi ke tukak? huhu..
skang ni rangka bumbung je yg dh tukar pakai besi.. xpakai kayu dh..

Gayahspears said...

wah hebat ya akak suda ade rumah besi..huhu..
macam2 yg skrg.. da maju...

Kalamhati said...

>>eelobor:
ha'ah kan lupa lak kat masjid besi..huhu

>>Princess:
ni inovasi dari China..pameran ni masa Ekspo Cheng Ho ari tu

>>Sis Ayu:
Masalah pe Ayu?simen crack ke..maybe ni dpt membantu kurangkan masalah tu..

>>Solihin:
yup 100% rangka pakai besi..dinding dan lantai tu sumer maen lekapkan je..memang canggih..

Kalamhati said...

>>Gayah:
ha'ah gayah..teknologi semakin canggih..cepat nak siapkan kot rumah ni..hehe

Eliyana said...

kalau ada kilat mesti kena sambar dulu...

eiela said...

okrumah besi pasang siap bleh buat kot, pondok kecik je.

Latest Entri :
Blogwalking Diganti Dengan Bloglarian
Blog Oh Blog!!

cikgu isza said...

salam,
setahu saya.. takda masalah nak buat rumah atau bangunan besi ni dengan syarat strukturnya betul...

janji duduk dalam penjara besi sudah..

Kalamhati said...

>>Yana:
errk..besi ni kalis kilat kot..hehe struktur dinding tu mesti direka dgn penebat kilat skali..hehe pandai2 je diriku..=p

>>eiela:
jangankan pondok kecik..masjid besi kat putrajaya nun dah berdiri kukuh eiela..hehe

>>Isza:
betul jugak..asasnya perlu kukuh..
huhu merana la kalu duduk dalam penjara besi..

sarah-najwan said...

nati lepas ni..jadi aspirasi awak utk buat rumah dr besi..hehe..kukuh tuh..

azzey said...

Kalamhati: bagus gak guna besi ni......

mumumeow said...

unik gak rumah yg diperbuat dri besi....