Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, December 15, 2010

Aiseh!Takkan tak perasan?




Nampak tak tiang gate penghalang jalan keretapi tu patah?..Ni dah kali ke berapa dah pun tah berlaku..macamana boleh tak nampak gate keretapi tu ditutup..huhu nasib baik keretapi belum sampai..kalau tidak memang teruk la..waktu Kalamhati lalu td,kereta kancil yg langgar tiang tu dah dibawa ke tepi..keretapi pun dah selamat melintasi kawasan ni..

Biasanya waktu malam berlaku,maybe sbb gelap..ni siang hari terang benderang lg..bunyi siren amaran pun rasanya kuat..Agaknya tengah khayal kot..huhu hati2 kawan..Selama Kalamhati tinggal sini dah dua kali terserempak dengan kejadian cemni..Nak ke kampung Kalamhati memang kena lintas jalan keretapi ni..

22 comments:

sarah-najwan said...

mano ni weh?..mace tanoh meroh je..hik hik..kg my hubby..

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
buke wes..hehe ambo duk wakaf bharu..bukan wakaf bharu betul.antara tumpat nga wakaf bahru..

Citarasa Rinduan said...

ngerinya...

minta-minta lekaslah pihak yang berkaitan buat tindakan..

apezs shah said...

Aits kasihan ini gate haha... tiba2.. haish memang tgh berkhayal kot kan.. naseblaa... adehs ;)

sarah najwa tanah merah kawasan dia belom lagi ada pokok2 merimbun nie hehe...area saya juga..;)

Ayuni said...

o, kt klantan....

Kalamhati said...

>>Sis Ayu:
harapnya gitu la..biasanya cepat je dorang repair al-maklum la sangat bahayakan kalau takde gate ni..huhu

>>Apezs:
ore klate jugop dio..hehe
tu la memang kes khayal ni..jgn tengah taip sms udah..memang teruk la kena

>>Ayuni:
ha'ah kt Kelantan..=)

alinac lover said...

laa xkan x nampak kan

Kalamhati said...

>>Yong:
tu la pasal..memang careless betul kan..

cikgu isza said...

aduhai.. janganlah ada kemalangan jiwa...

Kalamhati said...

>>Isza:
gabra gak saya mula2 tengok td..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bahaya..aduhhh

whitecappuccino said...

ingat ko Tanoh Meroh..Wakah Baru jaghe gi..:)

Kalamhati said...

>>LM:
memang..bleh mengundang maut silap2..

>>CikNor:
CikNor area mano?wakah baru dkat sgt nga kampung ambo..=)

Solihin Zubir said...

uhuiii.. sgt merbahaya...
patut pasang lampu kt tiang tu...

Kalamhati said...

>>Solihin:
memang ada lampu berklip2 kat tiang dgn bunyi signal ting tong ting tong skali..tp pemandu keta yg langgar tu yg ting tong gak..huhu

Syed Hilmi Syed Yahya said...

kalau sume org focus time memandu,pasti x jd mcm nie,,,

Kalamhati said...

>>Syed Hilmi:
yup..lgpun memang dah tau sini ada gate keretapi..kena la alert dgn signal yg menyala tu..

Izan Ishak said...

mmg bahaya kalau jadi gini. cepat2lah betulkan ye~

*kat kelate rupanya...teringat ketapi kat kluang nun~

whitecappuccino said...

Ciknor oghe Jerteh wes..:)

ArETiEn said...

bahay laa klu jadi macam nie .. klu t'kena ssuatu lg la bahaya .. hish3 ..kih3

Kalamhati said...

>>Izan:
tu la..tadi akak tengok depa dah betulkan dah..hari yg sama gak depa betulkan sbb bahayakan..

ha'ah kat klate..hehe

Kalamhati said...

>>Ciknor:
laa oghe jerteh ko..hihi mati idup ingat oghe klate..tp jerteh tu sebelah kaki duk klate doh..hehe