Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, November 19, 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI: BLOGGER KERING IDEA?


 Ikh!aku pelik betul la..cemana la Uncle Ben tu bleh buat entry
sampai puluh-puluh sehari..Entry dia plak cem gempak je tho citer
pasal hidup dia atau pasal senario blogger baru..mana la dia
dapat idea..aku ni nak buat satu dua entry pun naik terbelit urat fikir..
Jeles betul laa..eeii rasa nak gigit je Uncle Ben tu...

 Taaapi kalau aku gigit dia kang..nanti maunya penyek
aku kena buat burger ngan dia..err tak pun jadi
ayam penyek..dah la dia suka ayam penyek..herrkk


Daripada aku gigit dia..baik aku ngap tembikai ni..sodap gak..
Time takde idea ni la rasa nak mengunyah je..ikh bahaya nih
karang jadi gini lak

 Haa jadi mat gebu dan montel lak..huhu tak pepasal lak nanti
terpaksa tebalkan muka ikut Uncle Ben tu pegi gym lak..
Ikh malu la asyik ngendeng dia je..


Try layan main gitar sedas dua dulu..Mana tau idea datang
mencurah-curah..Arggh kelaut la plak..


 Ke kena try jalan2 kat shopping mall..mana tau ada ramai yang
sudi nak kawan dengan aku yang comel ni..bila ramai kawan
senang la ku nak promote blog ku ni..Trafik pun mesti meluncur
naik cem lif kt Alamanda tu..


Ada idea ke takde idea ke..yang penting ku happy blogging..
Jadiiii smile!senyum!tak perlu kata apa2..
Jika semua orang senyum..dunia tiada penyakit..
Alamatnya pokai la doktor2 di luar sana..
Err sekian...

**Kalau suka entry ni undi saya kat blog SINI ye..Nombor 54..mekasih!=)

48 comments:

Nur Azila Ismail said...

good luck kak :)

zila pon join

Kalamhati said...

>>Zila: maceh zila..
gud luck utk zila gak!..=)

fatin hanani said...

gud luck :D

Kalamhati said...

>>fatin hanani: thanks fatin..=)

Mat Gebu said...

Tuuu diaa keluar dahhh...hehehe..

Kalamhati said...

>>CMG: ihik hampunkan patik menderhaka nama tuan hamba..=D

nad_ira said...

gud luck ye..

iamnerves said...

haha..jangan cr pasal dgn ben tu..
die kepit pakai ketiak tu..
habes lemas..
haha

*tp kalo ade plan baik nak gulingkan die..perlu wujudkan organisasi rahsi..shh


betul2..janji kite hepi blogging(cover balik)
=p

iqbalhakimi said...

wee..gud luck utuk contest nie =D

Pendekar Berkuda said...

best la entry ni...cuma ada macam yang kurang...apa-apapun...gud luck!!

Kalamhati said...

>>nad_ira: tq2!jgn lupa undi ya sapa2 yg berkenan dihati...=)

>>iamnerves: haha jangan cari nahas..nnt kena banned lak..btul tu..yg penting kita hepi


>>iqbalhakimi: gud luck utk awak juga ye!

ana ayesha said...

good luck to u too

CekLa said...

gudluck

Kalamhati said...

>>ana ayesha: tq!..huhu

>>Cekla: tq cekla..=)

kechixx said...

gudlark dear:)

Kalamhati said...

>>kechixx: tq kechixx!..sama2 kita berjuang..hihihi

Tomato Gurl's Life said...

menarik jugak ni..siap selit nama ben n mat gebu..hihi..btw good luck!

Kalamhati said...

>>Cik Tom: tq cik tom..hihi jgn depa saman akak dh ler..=p

alinac lover said...

good luck kak!

Miss Yaty said...

entry menarik..
jom pegi gym skodeng ben..hihi

btw salam perkenalan dan gudluck yea! :)

Ciklinn said...

itulah ciklinn pun sgt heran. cik ben mmg pandai menulis dan tak kering2 iedea dia kan.. ciklinn ni kadang sampai tak tau nak tepek apa kat blog... lg satu sgt best juga tgok trafik cikmat gebu... kompom ratus2lah yg duk bersidai kat blog dia kan?

Kalamhati said...

>>Yong: tq yong!..=)

>>Miss Yaty: hehe tq!tanak skodeng nnt ketumbit lak mata...hahaha

>>Ciklinn: betul tu..memang gifted btul la Inchik Ben tu..CMG pun memang mantop..evertime tgk online visitors dia memang kagum sungguh

Cik Su said...

kreatif gak..gud luck yer...

ctpayong said...

banyak cara org boleh suka kita dan blog kita. antaranya cam entry awak ni...kak ct suka..suka!

Eliyana said...

kreatiflaa...Yana tengok jer entry..nak buat rasa cam sumbat plak otak ni

Kalamhati said...

>>Cik Su: tq2!..=)

>>kak ct: tq kak ct sudi jenguk blog!=)


>>Eliyana: tq yana!nnt next time yana mesti try join tau..=)

tengkorakemas said...

good luck kak :)

ok ape p gym hehe

rossoneri said...

ok done!

gud luck kak

Kalamhati said...

>>tengkorakemas: hehe tq bro!

>>rossoneri: tq rossoneri!..insyaAllah kalau ada rezeki..=)

annis said...

kelakar lah entry ney. serious klaka! haha

Kalamhati said...

>>annis: kelaka ke?huhu..jangan lupa undi ye!

kay said...

caiyok2..

Kalamhati said...

>>kay: hehe tq!

cik ciput said...

waa, best2! =) i vote 4 u

Kalamhati said...

>>cik ciput: huhu tq2!

alinac lover said...

AKAK..YONG MESTI LA VOTE AKAK!!!

HEHEHHE

Abu Luqman said...

singgah petang..semoga berjaya ye...

Kalamhati said...

>>Yong: tq dear!..hehe terharu i!


>>Abu Luqman: tq!insyaAllah..=)

Gayahspears said...

gd luck akak.. nty gayah vote akak ya...jgn riso!!! sbb gayah tak join..huhu

♥ Princess ♥ said...

g.luck akak!!!

Rafina Mimi said...

btl3x..hehe..sis pun dh kering idea..x tau nak wat n3 ape..huhu..buntu..

Kamsiah said...

time kering idea...bw kat blog kekawan ja..

Luffy said...

woww...gud luck ...huhu..entry yg menarik..:p

S..U..D..@..I..S said...

wauu sesekali idea dtg bernas btoi thniah cikgu, nampun cikgu..

biskut said...

kan dah ade idea tuh...ok lha tuh.

HonEyBuNNy said...

gd luck..terbaik ah entry neh....

Syira C Gadis KidaL said...

salam..

semoga anda bertuah :)

Kuman Chaos said...

kira ok la nih.. Kreatif la tu... kesina budak yg jadi burger fillings tu :D
kuman "Tornado Priming Done!!.." Entry