Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, November 20, 2010

Lokcing @ sate ikan



Meh makan lokcing!hehe yg biasa pegi klate mesti penah mkn kan?
hehe sedap beb!jemput-jemput..

**PSSTT: TOLONG UNDI KALAMHATI DI POLL BLOG BEN ASHAARI YE..MEKASIH!=)

11 comments:

whitecappuccino said...

stuju sgt2!! memang sedap!!

imanshah said...

saya zaman muda2 suka makan ni..ada org jual lalu depan rumah

sarah-najwan said...

suka make goni..colek dia mesti pilih dok pedas...hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

uiiiii...

macam sedap...

kena p kelantan slalu la cm ni hehe

LATEST ENTRY

APAKAH TUJUAN ANDA MENULIS BLOG?

TOP 10 UNDI ANDA MASIH DIPERLUKAN?

**vote utk GKSB yer makaseh =)

Eliyana said...

tak penah pegi kelantan, tapi masa kecik2 dulu ada org jual ni kat luar sekolah. memang sedaplaa, tambah kalau panas2

Kalamhati said...

>>whitecappuccino:
memang sedap!!hehe

>>imanshah:
hehe betul2 masa kecik2 dulu bunyi je loceng basikal pakcik jual sate ikan ni dtg..berkejar tahan..hehe
psst!skang dh tua ke?muda lagi tuu...hihihi

>>ummi sarah-najwan:
btul tu kak..ado duo colek..pedas nga manis..budok2 biasa hok manis..sy pun suko hok pedas..hehe

>>GKSB: hehe jom!akak tunggu kat sini..hihi

>>Eliyana:
kat kuantan pun ada akak tgk..jual dpn kuarters akak duduk..tp tak penah beli..kalu kt klantan ni memang melambak org jual..
ada masa dtg la kelantan..hehe

tiefazatie said...

wah...selalu ad anie pakcik dtg jual kat area umah ifa..maklum la..tepi pantai kan..hihi

Kalamhati said...

>>Ifa: hehe kt tepi pantai lagi senang dpt kan?fresh lagi tu..best2

Solihin Zubir said...

masa zaman skolah dulu salu gak beli sate ikan ni.. 1 cucuk seposen..
ada pakcik jual nek moto salu dtg hon hon.. hehe..

Kalamhati said...

>>solihin:
hehe penah makan gak ye..skang ni dah takde yg 1 cucuk seposen kot..td akak beli 6 cucuk singgit..huhu dh naik rega dah

Nebula Horizon Resources said...

kepada yang teringin atau mengidam nak makan lokcing@satey ikan nie boleh cari agent2 kami di ipoh, beseri, seremban jaya, rembau,UMT, kuantan, malah di bintulu dan miri! kami, dari nebula horizon resources telah menjenamakan lokcing dengan branding aroi lokcing dan menjadikannya konsep ala francais. kunjungi website kami http://steamboatfactory.blogspot.com/ atau like page kami di facebook http://www.facebook.com/pages/Aroi-Lokcing-House-francais-steamboat-bakar-lokcing-pertama-Malaysia/128746570537686