Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, October 26, 2010

Sabar ke terbakar?


Nasib baik tahap kesabaranku tinggi hari ni sebab demam campak kan..kalau taak..haa kalau tak kenapa?Nak pi bakar lori tu ke?hehe idak ler sampai gitu..Ku jarang sound orang kat tempat awam ni..Muka je nampak garang tapi rela senyap je dari buka mulut or buat aksi2 menggerunkan..hehe

So, nak tak nak tunggu je la jap..maybe tuan punya lori ada dekat2 tu je..dalam 10 minit tunggu, baru dia muncul..Dia senyum sambil angkat tangan..Haa macam tu la..Dah buat salah..dah buat orang panas..Mesti tau cara nak sejukkan bali hati orang..Seorang apek yang bagus..hehe

Tak susah pun kan..kalau kita sabar dan saling bertolak ansur..Hidup pun ceria dan tenang je..Kat kawasan yg susah nak cari parking mcm kat bank tempat ku parking tu memang kena consider kalau orang parking bertindan gitu..Maybe dia just nak withdraw duit jap..betul tak?Jangan parking tak hengat donia dah..Sampai berjanggut orang tunggu..Tu tak baik la kan..

Kalau anda cemana?sanggup tunggu?atau hon je tak henti2 sampai orang tu datang alihkan kenderaan dia..=)



10 comments:

axelida said...

ermm harus tunggulah jugak.. tp kalu dah lebih 15 menet gitu.. harus honnnnnnnn jer... kot2 dia p minum borak2 ngan kwn ke kan? mesti tak igt masa punya..

Kalamhati said...

>>axelida: kalau parking cemgitu dan siap gi minum2 borak2 lagi memang harus kena bakar dah kereta orang tu..hahaha gurau je..tak patut la gitu..dibuatnya time tu kita urgent ke pe..kan nayaa je

DKosongLapan said...

naseb baek 10 minit...kalo dibuatnye sejam due...lagi terbako.....awok peghenah kene sampei sehaghi.......mase ade miting dekat putrajaya.....hampehhh.....hati terbako sape yang tauuuu

Kalamhati said...

>>D08: haduh tu dah melampau tu..macam buat parking tu atuk dia yg punya kot..
mau tak terbako hati kalau cemtu..sabar pun ada batas juga kan?huhu tu la pentingnya 'consideration & respect'..

Bidadari said...

aah betul2...sabar aje la...klu nak g mana pun cari la parking yg betul2 dulu...

geram dgn org camni, jgn fikir diri je..fikir org lain juga..=)

Kalamhati said...

>>Bidadari: huhu betul tu..kalau nak buat apa2 kita kena tengok keliling dulu...pandang kiri kanan depan belakang..agar tak nyasahkan org lain

eelobor said...

calar jer lori tuh...hihihihi

Kalamhati said...

kihkihkih..ada la plak muka chekgu ganeh masuk paper..=p

rossoneri said...

kalau orang lain dah mengamuk dah, wak..especially lelaki..haih, silap2 bergaduh..10 minit tu kira lama bagi org2 yang xpenyabar nih

Kalamhati said...

>>rossoneri: huhu so far sy dpt sabar lagi tunggu menunggu ni..