Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, October 17, 2010

HUTAN LIPUR SUNGAI PANDAN!

Tadaaa!hehe seperti yang ku duk sebok je cakap nak gi Hutan Lipur Sg. Pandan ni kt entry semalam..kenkunun nya pepagi lagi nak berangkat..hahahampeh je..pas Subuh bantai tido balik..kul 10 baru bangun daa..

Tapi tetap meneruskan tekad dan azam utk pegi ke sana..My sis pun excited je nak pegi..So kitorang bersiap then bertolak..On de way tu sempat la beli keropok lekor ngan cendol utk alas perut..nanti takde energy lak nak panjat bukit..haha bukit la sangat..

So tanpa banyak bebel..jom kita tengok gambar2 yg sempat ku snap..uwaa rugi tak bawak DSLR..padan muka ku..



Dah sampai!



Amik tiket dulu..nanti takleh masuk..



Papan tanda ni kat dalam..permulaan laluan ke air terjun..



Arrkk gayat!dari atas jambatan..poning den rasa..



Jeng jeng dari jauh sudah nampaaak..



Cantik taaak?..



Rasa tenang je tengok air terjun dan dengar bunyi dia..
Lama dah tak rasa suasana gini



Seronok dorang main air..



Tak faham gak naper papan tanda ni diletak pada pokok yg
cinonet je..atau pokok ni memang valuable tak tau la..
takde plak nama pokoknya..



Sekali lagi ku rasa gayat!..ku tak tengok bawah pun..
jalan nonong je..hehe


  
Haa syok2 mandi air terjun tu..jangan lupa singgah sini ye..=)

Kitorang tak mandi pun..tengok org mandi je..tapi serius best tgk air terjun tu..Ku nak pegi taim lepas subuh la plak..mesti best..ngan suasana dingin pagi..amik gambar banyak2..whaaa

Sapa nak ikut?hehe jom datang sini..


8 comments:

cikgu isza said...

ahhh.. lama tak mandi sungai.. sungai kat sini banyak dah tercemar..

kalamhati tau tak.. ibu memngandung tak boleh masuk air tau.. mesti tenggelam..

eelobor said...

kat mana nie?

DKosongLapan said...

lawo tempat niii..... anugerah Tuhan.....

noreed said...

entry yang ditunggu-tunggu. bestnya jambatan gantung tu. mesti sejuk kan air terjun tu...

Solihin Zubir said...

uikk.. chanteknya air terjun tu..
rasa ngidam plak nk mandi air terjun.. huhu..

Kalamhati said...

>>>Isza: ye ke? ilmu baru yg saya tau..tq sis!err memang tenggelam ek (hehe tak puas hati lg tu)



>>>eelobor: kt kuantan ni..dekat je ngan tempat saya tinggal..


>>>D08: subhanallah yg mencipatkan keindahan alam utk dinikmati..=)


>>>Noreed: huhu best tp gayaaa!!hehe air dia sejuuuk ngat..


>>>Solihin: hehe kt tempat solihin ada tak?ke jauh?tp abang akak bgtau kt sini dah byk ragut nyawa org..ramai yg lemas..huhu kena hati2 la kot..jgn mandi kt tmpt yg dalam ngat

Gayahspears said...

wah.. mmg best la akak dapat mandi kat ir terjun... fuh.. adess.. keinginan nak g madi sungai semakin memuncak bila baca n3 akak... jum g same2 akak..hihi

Kalamhati said...

hihi jum2..gayah dtg sini nnt akak bawak gayah pegi..hehe