Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, September 1, 2012

LEGOLAND MALAYSIA: Taman Tema Antarabangsa Pertama Akan Dibuka Tak Lama Lagi

Woww teruja sangat bila tengok news kat Awani tadi pasal Legoland ni. Since, memang diriku ni peminat lego dari kecik sampai ke besar. Kiranya bila keluar je news pasal theme park ni terus buntang biji mata tengok!haha jakun betul

Terus KH google cari website dia kot dah ada..haa memang ada pun, tengah counting masa untuk officially opened je. 15 September nanti!Pandai je cari tarikh kan.. 16 September tu cuti umum kan sempena Hari Malaysia.. betoi kan?

Orang Johor seghonok la.. bertambah pelancong bertambah rezeki pakcik2 teksi dan peniaga2..alhamdulillah. Legoland ni lokasinya kat Nusajaya.




Tengok Park Map dia..luas der! (awat tetiba jd rock kapak nih hehe)


Lepas kidzania.. Legoland pulak ek. Hmm makin bertambahlah destinasi yang boleh dituju oleh ibu2 dan bapak2 utk bawa anak2 bercuti. Makin kempis la poket dan handbag!!ahaksss guwau je

Plan your holiday now!!eceh macam promoter lak jadinya.. kihkihkih tak salah kalau memanjangkan info kan? Mesti ada parents yang tak tau..maklumlah sibuk beraya tak sempat nengok news..=D!

25 comments:

cik chinta said...

yey...best. dekt je dgn ruma

Scarlett O'Hara said...

Mmg dekat je tapi mahalnya tiket!

alinac lover said...

tingin nk p

Nur-nba said...

Ramai juga yg dah pergi... Nur mungkin pergi dengan anak2 saudara bulan 9 nanti.. :-)

Kak Sam said...

Macam macam le sekarang ni. Agak2 berkesempatan tak nak berkunjung ke sini nanti

Iffah Afeefah said...

xtau ade pe kat sne

best ke

♥MAMASYAZA♥ said...

akak kat utara ni,jauh le pulak nak pegi sana...huhuhu

ieda said...

eh eh betul lah tu KH ..
memang makin kempis lahh
dah lah mahaiii
huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

aizamia3 said...

sejak dalam pantang hari tu dok merengek kat en. suami nak ke sana.. ;)
mesti happening gabanler nanti..

Cik Amy said...

dgr cte tiket dia sgt mahal...wuuuu huhu

btol la kempis poket n handbag huhu

Rinna said...

Ada dah org bercerita pasal Legoland ini. Berhajat gak nak pergi..tapi tak tau le bila.. :)

QasehnyaRania said...

hhu..dh jauh..saya dah pindah..
hari tu stay kt bandar sri alam..

nway..salam kenal dari saya dan follow sini..
jom mkan pelam..hehe

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/jom-menyicah.html

MamaEma said...

harga tiket tinggi juga kan

aimaniman said...

akak pun org jhr, teringin tapi tiketnya mahal... betulke sapa beli kfc lebih rm30 dapat satu tiket legoland kanak2 percuma? kalau betul jom serbu kfc..

CT said...

aaarrr..kalau turun JB bagi tau kita ya...dekat je dgn umah tuh...:)

nora said...

Tak payah gi tempat orang kat sini pun ada...

Nurul Akmal said...

semua cakap best...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

eksited jugak mase mula2 tgk the making kt majalah 3..
xsangka nk siap dah.. to tu la.. entry fees die mahal..huhuh...
akan di pertimbangkan...

Arham Md Ali said...

Semalam kawan-kawan ada yg pergi Legoland, diorang ada pass istimewa. Semalam ada satu private event yang mana orang2 travel agent boleh round2 Legoland, kalau tengok gambar yang di snap memang menarik.

Cuma jangan harapkan permainan yang extreme la sebab Legoland ni target dia kanak-kanak 6-12 tahun.

eelobor said...

kalau area KL konpem dah pegi nih...

whitecappuccino said...

Nok gi getek!

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Cikgu,
nampak cam menarik masa tengok kat TV3 dulu. Harap2 ia satu projek yg berjaya!

afraa said...

jauhnye dari saya :(

ckLah @xiiinam said...

Besar juha kawasannya ya! Menarik tu...

aimi adilah said...

mahal lah... tiket dia.. xmampu nk masuk =)