Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, July 23, 2012

Iftar Pembuka Ramadhan..

Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa buat semua rakan blogger dan sesiapa saja yang tersesat ke teratak Kalamhati ni. Semoga kita semua pendapat keberkatan dan rahmat Allah sepanjang bulan yang mulia ini.

Nak kongsi cerita hari pertama Ramadhan KH..hehe macam la best sangat kan. Kebetulan turun Putrajaya kejap ke rumah adik KH. So, KH ajak dia dan kazen berbuka kat Restoran Saba, Cyberjaya tu. Teringin nak makan nasik arab ler plak..hehee

Kitorang amik buffet RM35.00++.. Puashati bagi yang boleh makan banyak2..hehe kitorang amik mana yang termampu masuk kat tekak je. Takut membazir

 Nilah semua yang kitorang amik..Tak dikira melantak ni kan?heheee
Orang lain siap letak kambing tu dalam pinggan lain lagi ko!Ngeri tengok


 Ni diriku punya. Nasi suku dan lauk2. Amik sikit2 sebab nak rasa semua lauk yg ada


 Ni roti nan dengan apa tah nama pencicah dia tu..


Macam hampas teh je tu..kihkihkih tp sedap la gak


 Manis tuuu..Rosak gigi! (haha teringatt iklan budak kembar comel tu)


 Sorang satu!eh ada yang makan dua ni..orang ada 3 orang je..haha


Alhamdulillah kenyang! Semua sekali kena charge RM119++.. Tak berbaloi bagi kitorang yang makan ciput je..Dorang yang punggah penuh satu meja memang berbaloi kot dengan buffet ni. Kitorang rasa lagi murah kalo amik yang ala cart je. Chicken Hanith dengan nasi yang regular baru RM14 kan.. biasa makan dalam RM60++ je

Takpe la, sekali sekala reward diri sendiri sempena 1st day puasa. Janji tak membazir. Err membazir duit gak tu kan..huhuu

**Bulan puasa ni KH bersahur dan berbuka dengan Herbalife. Ikut menu yang disarankan. Lepas terawih baru makan nasi. Alhamdulillah badan sihat dan bertenaga!

14 comments:

eelobor said...

Hehehe.... tapi kat situ antara nasi arab yg paling saya suka makan berbanding tmpt2 lain

Kalamhati said...

>>eelobor:
btul tu..stakat ni kakchik meme prefer nasik arab sini..dgn lemon jus dio..pergghh!!

Iffah Afeefah said...

auwww sedap2

slmt tgk wktu malm

#gaye cm pose hehe

Ayen... said...

nasib baik nengok malam,xlaa terliur sangat.....hehe.ape pun mesti best kan cikgu.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

meriahnye food.. :)

♥MAMASYAZA♥ said...

semua makanan nampak sedappp sgt

Mila@Rimbun said...

yum yum... jarang sekali (maybe ayat yg lebih tepat tak pernah) g buffet ramadhan. takut jer terlebih makan.

Kalamhati said...

>>Iffah:
hehe sebab tu kak wan post entry ni malam..takot ada yg kecur air liur..hehe

Kalamhati said...

>>Ayen:
hehe..alhamdulillah mmg sedap!

Kalamhati said...

>>cma:
hehe mmg meriah..cuma kena beringat bila amik..mmg menggoda tp jgn smpi membazirkan..=)

Kalamhati said...

>>MamaSyaza:
memang sedap sangat!KH mmg suka nasi arab kt sini...=)

Kalamhati said...

>>La:
mmg klu amik buffet kena beringat..sekali sekala boleh la..huhu klu selalu mmg kopak!hehe

Nur-nba said...

Semuanya enak2 belaka.. Tentu kak Wan rambang mata, tak tau nak makan yg mana satu.. :)

Bitt (doubleIS) said...

alhamdulillah...ooo ada buffet...tu la haritu dah pekena sebelum puasa..takut nanti posa susah nak terjah situ dah la selalu penuh..hehehe