Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, June 28, 2012

HOM/STS Herbalife Pertamaku..

Peginya dah lama tapi baru nak update..hehe. Dah basi pun nak update jugak pasal Herbalife Opportunity Meeting (HOM) dan Succes Training Seminar (STS) yang KH attend kat Vistana Hotel hari tu.

Sebenarnya dah banyak kali dah diajak oleh Bro Fadzil Muda (dia ni dah qualified as Millionare Team you!wow muda dari KH tapi dah bergelar millionare..kagum!). So untuk tak menghampakan dia, KH bersetuju untuk pegi pada 12 May tu walaupun sebelum tu ada kelas tambahan dari pukul 8 hingga 11.

Habis kelas terus bergegas ke hotel then jumpa dengan Fadzil kat sana. Dia ajak pegi cafe jap untuk buat body analysis dan terangkan benda2 penting yang perlu KH tahu.

Then dalam jam 12.30 cemtu HOM bermula. Masa ni boleh tengok testimony mereka yang dah berjaya turunkan berat badan, yang dah sihat, yang berjaya mendapat income ribu riban every month. Bukan soal duit yang jadi perkara utama tetapi kesihatan. Jika kita ikhlas bantu orang untuk sihat, insyaAllah rezeki akan datang kepada kita.




 Ni lah Bro Fadzil Muda. Orangnya sangat friendly dan very enthusiastic..
Terus bersemangat bila tengok dia..cargasss!!hehe

Brother ni berkongsi cerita cemana dia berjaya turunkan berat badan
dan dalam masa yang sama dapat income. Kalau tak silap dia
student UMP..

 Kakak ni (lupa dah nama..huhu) buat semua orang dalam dewan
sedih dengan perkongsian dia. Dia mengidap diabetes yang agak serius,
namun sejak ambil herbalife diabetes dia dah turun ke paras normal.
Subhanallah!

Pn. Siti Salwa qualified as Active World Team Member. Dia berjaya
buktikan walaupun buat Herbalife secara part time. Dia mampu berjaya!



Bila sebut Herbalife ramai yang ingat untuk kurus je. Salah tu. Herbalife ni bukan ubat kurus. Ia merupakan makanan tambahan. Makanan untuk sel. Kita gantikan HL dalam satu atau dua hidangan. Badan kita perlukan vitamin dan protein, tetapi kena kurangkan kolesterol, lemak dan kalori.. Untuk dapatkan tu, Herbalife lah jawapannya.

Tak perlu dipersoal lagi tentang kebolehpercayaan terhadap produk ni kerana ia telah bertapak lebih 30 tahun dah. Baik mak budak, nenek budak, mak yang tengah bawak budak, mak yang tengah susukan budak, bapak budak dan budak-budak seendiri boleh ambil Herbalife ni. Memang ia selamat untuk semua peringkat umur.

So, kalau ada yang berminat untuk:
 - turunkan berat badan
- naikkan berat badan
- maintain berat badan
- improve skin complexion

boleh contact my sis - Azma (012-9495655) - utk area Putrajaya, Selangor and KL. Yang kat Kuantan boleh contact - Wan (012-2617523) untuk sebarang pertanyaan mengenai Herbalife.  


Jom sihat!! Nanti KH share cerita KH dan Herbalife ni.. Sekarang dah berjaya turunkan 5kg dan masalah resdung pun semakin baik. Memang happy sangat! Thank you Allah, thank you Herbalife!



24 comments:

ariana said...

Dh lama ke join herba life..ramai kwn2 akak join..dgr mmg bagus produk dia ye..

Kalamhati said...

>>Kak Ariana:
Sebenarnya saya dah consume herbalife ni dari last year. Tapi tak consistant. Kadang2 makan kadang2 tak. Tapi start tahun ni memang saya nekad nak ambik herbalife secara teratur sbb byk perubahan yg saya rasa.

Badan dah semakin sihat dan yang paling ketara resdung pun makin baik. Malam2 or pagi tak sumbat hidung n bersin lagi..

Embun Melati said...

aha betul tu..saya pun pernah minum herbalife..dah lama berhenti sebab ongkosnya tinggi..huhu..

Kalamhati said...

>>Embun Melati:
huhu awal2 dulu pun tak istiqamah minum sbb faktor kewangan gak..hehe skarang dah dapat manage so dpt la consume herbalife btul2..kena korban sikit utk sihat..=)

MOH KEMBARA said...

Salam Cikgu,

Akak minum susu si Kara Kiz cukup ler.

atuk said...

Assalamualaikum KH

Alhamdulillah
dapat turunkan berat badan

herbalife malaysia said...

Hi. Herbalife really WORK sebab i sudah lost 13kg dlm masa 3 bulan.

aimaniman said...

akak pun penghidap resdung tahap gaban, pagi mesti bersin riu2 kali.. ishhh

produk ni dalam bentuk apa, sb akak ni susah makan benda dlm bentuk liquid, kalau tablet ok lah...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam kak KH…
Ermm..x dinafikan HerbaLife mmg product yg bagus..
Satu masalah..cma ssh sgt nak consistent bila mula guna ape2 product..
Buat masa ni Cuma kawal pemakanan cara sendiri je lah..huhuhu..

Tq for sharing..
Tahniah juga berat bdn dah turun :)

ieda said...

beb .. x tahu mu amek HL ..
awat x tempah ngan den huhuhu
ekekek ..
jom sehat dgn HL ..
ieda dah amik 3 tahun .. alhamdulillah , body sihat kulit cantik dgn HL
cuma x ke vistana aritu sbb x der geng huhuhu

Noraim said...

mahal tak harganya? kikiki.

Izan Ishak said...

salam kak...

lama izan tak ke sini..
macam best je HL ni...
tapi tulah izan pun bukan jenis yg konsisten bab2 amik produk kesihatan ni.

tahniah kak sbb dah semakin sihat n cergas.

Ummi Iman said...

Askm. Salam kenal. Tahniah berat badan dah turun. Menarik je bila dengar part alahan tu. Kalau mahal susah juga nak maintain :( skrg cuma kawal pemakanan je.

Iffah Afeefah said...

akk pon da join ke

whitecappuccino said...

untuk resdung jadi jugok ya

Kalamhati said...

>>Kaka Halima:
Susu Kara Kiz mesti best kan..hehe

Kalamhati said...

>>Atuk:
Salam atuk.. alhamdulillah..yg penting semakin sihat

Kalamhati said...

>>herbalife malaysia:
woww!semakin bersemangat saya nak capai berat badan ideal..tq for sharing!=)

Kalamhati said...

>>mama aimaniman:
huhu produk dia dalam bentuk liquid kak..
tp ada satu suplement 'calcium plus' dlm bentuk tablet.ada yg ckp boleh kurangkan masalah resdung

saya tak berani nk jamin berkesan ke tak sebab kesan ke atas individu berbeza..

resdung tu hilang sbb badan dah dapat nutrisi yg seimbang sebab pengambilan formula 1 dan formula 3..tp klu akak susah nk amik yg jenis liquid susah la sikit..huhu

Kalamhati said...

>>Cma:
Salam Cma..
huhu betul tu cma..yg penting kena konsisten.nak sihat mmg kena berkorban sikit kan..=)

mekasih cma..byk lg akak nk kena turun ni

Kalamhati said...

>>ieda:
hehe adik den pun independent distributor..so amek dgn dia..mmg tau ieda dah consume HL ni..hehe nama blog pun ada herbalife kan..hihi

tgk ieda dh kurus, sy lg semangat nak kurus ni..hehe

Kalamhati said...

>>Noraim:
hehe kalau jd ahli dpt diskaun 25%..ramai student yg buat part time Herbalife ni..dpt side income..sbb boleh promote kt kampus.mesti ramai yg nak sihat dan turunkan berat badan..

nnt akak post psl produk2 dia dan cara nk dpt income dgn HL ni..=)

Kalamhati said...

>>Izan:
akak pun semakin tak sempat nk blogwalking skang ni..huhu

akak mula2 pun susah nk disiplinkan diri...tp lama2 semakin biasa.dah terbiasa amik HL utk breakfast dan dinner..so badan jd makin segar dan bertenaga..

Kalamhati said...

>>Ummi iman:
Salam kenal..tq sudi singgah blog..
mahal sikit tp manfaatnya banyak sangat..
tp klu gantikan breakfast dan dinner dgn HL ni sama je mcm kita spend utk beli mknan tu..

cuma sbb kena keluar byk sekaligus, tu yg rasa mahal..tp sama je ngan belanja makan..hehe