Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, May 2, 2012

Kenapa Mari Mewarna?!

Salam 'alaikum dan salam sejahtera..

Huu lama tak jenguk blog..nggak punya masa untuk berlama depan laptop lately.. thanks kepada pengunjung blog ni dan yg sudi follow serta like page Kalamhati kat fb


Dah lama KH tengok post 'Mari Mewarna' sentiasa jadi popular search. Bila tengok referring sites, memang kebanyakannya datang dari inchik Google lah.

Maybe ramai yang mencari bahan mewarna untuk anak-anak atau anak murid. Tu yang sentiasa kena hit tu.. So, KH terfikir maybe ramai yang searching something yang boleh diprint or digunakan untuk anak-anak mereka mewarna time dah takde buku mewarna yang dah diberi pada anak-anak.. Maybe la..hehe

KH bagi kat sini beberapa link yang biasa KH rujuk untuk cari bahan2 mewarna untuk anak-anak murid KH. Hope link ni berguna untuk sesiapa yang cari bahan 'mewarna'..

Sedikit panduan (eceh macam terror sangat..huuu), if nak cari gambar untuk dijadikan bahan mewarna, just taip 'coloring pages' atau 'free printable coloring pages'.. Nanti banyak yang akan dijumpai. Memang seronok. Ada yang interaktif. Anak-anak boleh color terus online. Mesti mereka akan seronok. Bak kata omputih 'learning with fun' (btoi ka?..haha)

Antara link-link yang boleh dilawati:

http://www.free-coloring-pages.com/


http://coloring-pages-to-print.blogspot.com/


http://picturesforcoloring.com/2012/04/enjoyable-and-printable-kindergarten-coloring-pages/



Kalau anak-anak meragam..haa print gambar-gambar yang kiut2 tu then suruh dorang mewarna..hehe baru la dorang tak jadikan dinding umah sebagai kertas mewarna dan menconteng..hehe

Wallahu a'lam..


15 comments:

Citarasa Rinduan said...

asalmualikum kakcik
mmg rindu dengan entry cikgu, ala.. bukan jer blog cikgu tak update.. malahan FB pun lesu gitu..

rindu tau..

ieda said...

aah kemana wan menghilang ??
winduu lahhh .. ;))

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Cikgu Wan,
Utk para cikgu, bagus info ni. Pasal tak boleh komen kat blog akak tu, cer try browser lain. Akak pun tak tau sbb. Tapi tinggal komen kat shoutbox pun takpa. T kasih cikgu!

aimaniman said...

akak pun lama x ke sini... selamat berblog semula, tq dengan info pasal website melukis tu...

YanaHime said...

alahai KH, baru timbul...dh lama menyepi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Huhu..bz sokmo kak kh.. :)
Bab mewarna ni anak sulung cma mmg cukup suka..tapi dia cepat boring..
Kejap2 die kaler buku tu..pastu tukar kaler kat tempat lain plak..
Tq for sharing..

S..U..D..@..I..S said...

selamt berblog KH, lama menghilang..meriahkan suasana!! warnai hidup ini dengan seni pemakanan sihat

Anonymous said...

I am сurious tο finԁ out what blog ѕyѕtem you have
been using? I'm experiencing some minor security problems with my latest blog and I would like to find something more secure. Do you have any solutions?

Also visit my blog maquillage

Anonymous said...

I am regular visitor, how are you everybody? This paragraph posted at this
web page is genuinely pleasant.

Feel free to visit my site: Voyance Gratuite

Anonymous said...

Right here iѕ the pеrfеct site fοr
anyone who hopes to undеrstanԁ thіs topiс.

You realіze sο muсh іts almoѕt haгd to argue with yοu (not that I pеrsοnаlly will nеeԁ tο…HaHa).
Yοu cеrtainly put a brаnd new spin on a topic ωhiсh has
beеn diѕcuѕsed foг a long
time. Great stuff, juѕt great!

Alѕo visit my hоmepage pas cher

Anonymous said...

What's up everyone, it's my first ρay a quicκ visit аt
thіs website, and parаgraph is gеnuinely fruitful
dеsigned for me, kеeр up postіng thеse tуpes of articles or reviews.


Alѕo νisit my wеb blоg - Devis Travaux

Anonymous said...

For hottest news you hаve to pау a vіsіt
world-wіde-wеb аnd on world-ωiԁe-wеb I founԁ
this wеbsite as a best web sіte for neweѕt updates.


Take a lοоk at my ωeb blog; pas cher

Anonymous said...

I gо tо ѕeе everуdаy some blogѕ and blogs to read ροѕts, howeνer thіs ωebpage giveѕ quаlity baѕеԁ contеnt.


Alѕo ѵiѕit my weblog - disque dur SSD

Anonymous said...

Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it
has some overlapping. I just wanted to give you a quick
heads up! Other then that, fantastic blog!

my website; Tennis

Anonymous said...

What's up, all is going well here and ofcourse every one is sharing data, that's genuinely fine, keep up writing.



my webpage: voyance