Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, March 18, 2012

Termakbul hajat!

Hajat nak makan ketupat sotong ni..hehe..Balik kampung hari tu buat dengan mak..Alhamdulillah sedap sangat..hehe

Kalau ketupat sotong Kelate rasa dia manis sebab letak gula melaka..tapi ketupat sotong terengganu dia masin kan?kuah dia putih..betul tak oghang ganu?


Published with Blogger-droid v2.0.4

17 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

kalau ketupat sotong johor pedas...pasal letak cili terlebih..hehe

Ayuni said...

cedap!

whitecappuccino said...

ciknor oghe tganu tapi ketupat sotong tempat ciknor supo klate jugok.

ariana said...

peberet akak ni wan..dulu arwah mak mertua selalu buat..tp akak jarang buat sbb cik abg dan ank2 kurang gemar, tp kalau bulan puasa, mmg akak mencari ni..hehe

Syazwan Che Deraman said...

kebetulan kak.
umi kat rumah pun buat ketupat sotong!.
hehehe.

sotong banyak sekarang ni.

ieda said...

wah2 sedap nie wan
ada yg buat masin dan pedas ..
yg ieda pernah makan ketupat sotong yg manis .. hurmmmm not bad !

syukurrrr wan dah temakbul hajat , ieda yg tengok terliuq lak ekkeke

Acik Erna said...

assalam kalamhati..acik pun dah pandai makan..ada kawan dari ganu yang selalu buat dan bawak ke opis masa dklia dulu.memang sedap.

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhhhh
sotong...
sedapnya..
kalau berhajat, bila ada depan mata.. semuanya dah hilang semua perasaan..
kan..

teratai said...

Betul tu KH, ketupat sotong ganu warna putih n lemak2 masin! Teringin nak makan style kelate x penah makan lagi!

Nur Hawa Mohd Zin said...

ketupat sotong tu macam mana kak? tapi awe kalu sotong besau2 ni awe kurang sikit nak makan...

Noraim said...

ketuoat sotong hok mano2 pn ore make kak. hihi.

asalkan tupat sutung. hihi.

aimaniman said...

akak pernah makan ketupat sotong ni time duduk BBB dulu, pasar malam atau pasar ramadhannya memang meriah dgn makanan pantai timur yg beraneka jenis tu...

Mila@Rimbun said...

adoiii sodapnyerr... nak sepinggan boleh?

♥cmª shIemª♥ said...

ketupat sotong?
sotong sumbat ke kak kh??

huhu..cma penah mkn ni sekali je...tp xbeberape nk suka..klu en asben ye die boleh abeskan 2 eko sotontg ni..^^_

Azhariah Zuber said...

kena rasa. dah banyak entry terbaca pasal ketupat sotong ni

sarah said...

ish macam sedap jer..saya tak pernah makan ketupat sotong..ada resepi tak??

Izan Ishak said...

izan blm pernah rasa ketupat sotong ni kak... smlm nmpk kat blog munna, arini tayang kat blog akak plak... cam best aje!