Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, February 7, 2012

Gelak Seminit!=D..


Before cerita nak gelak dulu sket..Ahakss!! Nampak tak signature yang paling bawah tu? Tu bukan parents berbangsa cina yang sign tu.. haha

Kejadian ni berlaku masa Mesyuarat Agung PIBG sekolah KH sabtu lepas.. Hehe ni kerja rakan setugas la ni. Kakak tu dia jadi AJK Pendaftaran, masa sorang ibu murid tu datang nak tandatangan kehadiran, ibu tu tanya kakak tu, 'nak sign bahasa melayu ke cina?'. Kakak tu selamba je bergurau balik dgn ibu tu, 'Bahasa cina pun buleh jugok'. 

Bila si ibu tu sign betul dalam tulisan mandarin tu, terlopong kakak tu. Then dia tunjuk kat kitorang yang orang tu sign tulisan cina betul2..hahahamik!nak bergurau, dia yang terkena..rasa nak gelak guling2 je kitorang masa tu.

Kakak ni memang lucu sikit, dia baru je berpindah ke sekolah KH, duduk meja sebelah KH. Setiap hari gelak je KH dengar cerita2 dia. Ada je cerita lucu dia.


13 comments:

Syazwan Che Deraman said...

kalu ore kito gak.
lamo jugok nak buat sign gitu.

farah hanim said...

hehee
kan da terkena blik
hehe

whitecappuccino said...

tak kering gusi dapat kawan yg suka wat lucu kan?

Eyeme said...

mujur cina..kalau korea..kahkahkah..

sabry oppa said...

nice ") nice ") like :) like :)

http://shaberry92.blogspot.com/

http://sabryoppa.blogspot.com/

sabry oppa said...
This comment has been removed by the author.
eelobor said...

tengok doh gambar nie di fb...tp tok pehe. baco sinim baru buleh nakkat crito sebenar.... huhuhuhu

suri solehah said...

masalahnya,,nape pulak yg parent tu tanya nak sign melayu ke cinakan huhu

ariana said...

Mmg dia pandai berbahasa cina atau mmg bersekolah cina dulu..itu yg siibu tu saja berseloroh mcm tu agknya..hehe macam2 hal ye.

EyqaLuvender said...

msty kakak tu malu kn?
pndai mak bdk tu...hehe

♥cmª shIemª♥ said...

mmg mak die fhm bahasa cine kut.. :P

Bitt (double IS) said...

salam singgah..

cool! la kakak tuh...hehehe agaknya dia tahu tu yg dia tanya ;)

Izan Ishak said...

wowwww!!! mmg terlopong dibuatnya...