Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, January 29, 2012

Kerabu Maggi?


Pernah makan tak? Cemana nak explain rasa dia ek..hmm macam kerabu mangga gak kot.hehe dia masam2 tapi macam best la jugak.

Ni gambar hari Jumaat lepas.Masa kat kampung. KH beli kat Pasar Jumaat kat Wakaf Bharu masa teman mak.

Ada tak sesapa pernah makan?

Published with Blogger-droid v2.0.4

41 comments:

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Tak pernah dengar dan tak pernah rasa ! Boleh tak, tolong buatkan supaya LF dan isteri dapat rasa .. kempunan ni !

Kalamhati said...

>>LF:
alamak KH pun tak reti nk buat ni..huhu

Lelord said...

hah? kerabu maggi...1st time dengar ni kalau kerabu mangga, kerabu taugeh biasa arr

Kalamhati said...

>>Lela:
haaa tu la uniknya..hehe
akak baru dua kali makan..tp mmg sedap!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tak pernah mkn..malah adik tak sangka megi dibuat kerabu..

lieynanilaz said...

first time dengar...nampak sedap!!

Hanis MY said...

macey sedak jah..tok rajim denga pom sbelung ni...

Noraim said...

kerabu maggi? akak mmg bg cadangn ketika lapar neh. hee.

ieda said...

uishh x pernah makan layie beb .. hurmmmmm

ps ; bile lahhh leh jumpee nie .. nak ngeteh duit nuff nie ekekek .. ;)

Nur-nba said...

Kak, nak rasa..:)

simply erma fazira said...

mana nak dpt kerabu maggi nie?

Rozuan Ismail said...

kerabu maggi? pergh kreatif.x dapat byg rasa dia

Citarasa Rinduan said...

first time ayu dengar dan lihat
ada bungkusan y boleh dikongsi bt ayu?

IMANSHAH said...

hok aloh

ade ke

che mid said...

Salam.. ada je modal nak buat kerabu yek.. senang cakap, apa-apa pun buleh dikerabukan lakan..

EyqaLuvender said...

maggi goreng kte tawla...
errr,ape benda yg die taruk dlm tu???
nk try wat jgk...

whitecappuccino said...

menu baru ni..ciknor first time dengar.

azieazah said...

Tak pernah dengar.

Adakah semudah Kerabu Mangga itu?

S..U..D..@..I..S said...

belum pernah dengar tengok dan makan
KH

Ayen... said...

maggi slalu ngat makan tp kerabu maggi x penah,nama pun ni baru dengarnya......ihiks.

Eyeme said...

x pernah x pernah..nenek sya selalu buat daging goreng je ..haha..tp sdp dia buat..

msredcheesecake said...

Tak pernah rasa.... Nak rasa gak.... Ada ke kat shah alam ni? Cam takde je...

mie said...

nak kena try ni...
mana nak dapat resepi ye..
ehehehee

Aki said...

errkk.. kerabu megi pun ade ea?? ha ha ha..

Iffah Afeefah said...

tringin gak nak merase kak

Izan Ishak said...

tak pernah rasa kak.. tapi dapat imagine lah rasanya... masam2 gitu!

terliur lah plak kak...

♥cmª shIemª♥ said...

kerabu megi? pestime dgr ni..

baca akak describe rase die masih x bole nak rase lg cane..
huhu..kene rase real ni..
look nice.. :)

Kalamhati said...

>>LM:
hehe tu la..tp akak suka sbb rasa dia masam2 so tak muak

>>lieynanilaz:
mmg sedap!=)

Kalamhati said...

>>Hanis:
meme sedak..kelik klate nati try la carik deh..ado pasar2 male rasonyo

>>Noraim:
hehe noraim tera la cari..kt tepak kito byk ni..pasar2 mlm biasonyo ado

Kalamhati said...

>>ieda:
kalu nk try kena gi klantan..hehe
insyaAllah beb..tak sempat lg nk outing..huhu bz ngan urusan sekolah

>>Nur:
meh la gi klantan nur..=)

Kalamhati said...

>>simply erma fazira:
tak sure kt tmpt lain ada ke tak..kt kelantan adee..=)

>>Wan:
hehe wan kelik klate nati wan kena cari..=)

Kalamhati said...

>>Ayu:
nk pos ke ayu takut smpi2 nnt dah basi..hehe

>>imanshah:
hehe ado..acu try caghi..tumpat mesti byk ni.kt pasar minggu mesti ado

Kalamhati said...

>>che mid:
tu la mula2 mcm takut je nk mkn bila anak2 sedara beli.bila try..perrgghh sedap rupanya

>>EyqaLuvender:
akak tgk dia taruk air asam limau..serbuk cili..sayur2 ngan fishball..megi tu dia celur..

Kalamhati said...

>>Ciknor:
ciknor keno caghi tu kalu gi KB..hehe

>>kak AA:
lebih kurang je kak..cuma megi tu dia celur..then dia campur perahan air limau nipis ngan serbuk cili ngan sayur serta fishball

Kalamhati said...

>>Sudais:
nak tgk live kena ikut KH balik klate..hehe

>>Ayen:
hehe ni kiranya inovasi terbaru la..hehe

Kalamhati said...

>>Eyeme:
haha sorang suka daging goreng..sorang suka singgang ngan sira pisang..nenek kamu itu mmg hebat..ahaks

>>msred:
tak sure ada ke tak msred..kt klantan byk ni

Kalamhati said...

>>mie:
cuba google..mana tau jumpa kan..hehe

>>Aki:
hehehe mcm2 cara org nak berniaga kan?

Kalamhati said...

>>Iffah:
iffah kena gi klate skali lg..hehe

>>Izan:
hehe ha'ah rasa dia masam2 mcm kita mkn megi asam laksa..tp lebih pd rasa masam kerabu la

Kalamhati said...

>>cma:
nak real cma kena dtg klantan..=)

~izan~ said...

oo kat wakaf Bharu la pan cake tadi ek.. jauhnya hukhukhuk..kerabu maggi ni masam ek kak..hmm menarik utk ditry hehe

haLyZaQiut said...

Kerabu Maggi ada jual kat Amethyst Ayam Kampung Kelana Jaya..masam2 rasa dia....hehe...