Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, January 15, 2012

Doa Abu Darda'..



Nak share satu doa yang mustajab di baca selepas solat Subuh dan Maghrib. Doa yang baik untuk diamalkan selepas solat. Doa ni KH ambil dari Ensiklopedia Solat.

KH suggestkan sesiapa yang nak mantapkan lagi ilmu mengenai solat dan perkara yang berkaitan dengan solat seperti taharah (kebersihan dan penyucian) dan segala macam takrifan solat2 dan cara mengerjakannya boleh dapatkan eksiklopedia ni. Siap ada gamba lagi.

Harga memang mahal sikit tapi berbaloi untuk invest kepada benda yang boleh mempertingkatkan ilmu kita dan mendekatkan diri kita kepada Allah.

Rasanya ramai yang dah ada ensiklopedia ni. Nak beli online pun boleh. Ni rupa dia..



KH pun belum khatam lagi baca buku ni.. Tengah berusaha menghabiskan. huhu..Biasanya KH beli buku ilmiah ni melalui penjual buku yang datang kat sekolah. Boleh dapat diskaun sampai RM10 kadang2 tu. So dapatlah murah dari kedai.

Ada beberapa buku lagi yang bagus utk bacaan bagi yang nak tambahkan ilmu. Nanti KH kongsikan. 


18 comments:

whitecappuccino said...

tq for sharing wan!!

Kalamhati said...

Sama2 ciknor..=)

Woofer Storm said...

terima kasih sudi berkongsi..

Buku nampak menarik.nanti nak cari gak la..

~~zAnAfAhMi~~ said...

Nampak menarik, sdg berusaha juga menghabiskan buku2 agama yg dlm simpanan.

ieda said...

TQ wann atas perkongsian ini ! ... ;)

Nur-nba said...

TQ for sharing.. Sekarang baru tahu nama Kak WC, ialah Kak Nor. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

terima kasih berkongsi di sini ye kak

ps:akak dah takda pop up window dah ke?

Iffah Afeefah said...

bgsnye kak

Ayen... said...

Alhamdulillah..bagus bace buku2 gini kan,ilmu akhirat.cikgu ni yek?...Assalamualaikum cikgu,hehe...

S..U..D..@..I..S said...

tq KH perkongsian yg baik

eelobor said...

terima kasih akak.....

msredcheesecake said...

Msred pun skang ni tengah rajin beli dan baca buku2 solat.... Baru nak mendalamkan ilmu.... Ada 2 buku lagi belum habis dibaca.... Buku ni mahal sebab hard cover ke?

Kalamhati said...

sama2..=)

Kalamhati said...

sama2 beb!

Kalamhati said...

sama2 adik..
akak try je ni..tp mcm susah gak nk reply sbb kena reload page kan..huhu

Kalamhati said...

jelas bila baca buku ni..

Azhariah Zuber said...

alhamdulillah ada masyarakat Islam yg suka membaca.

♥cmª shIemª♥ said...

tq for sharing kak..

huhu..dah lama diri ini x membaca.. :(