Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, September 27, 2011

ABC Perisa Asap Rokok.. Ada ker?




Adeeeee..
Hari tu KH singgah minum ABC kat satu kedai dengan member2 yang sama jaga exam UPSR. Member tu nak belanja.. Alhamdulillah rezekii..hehe

Tapi kan, memula je ABC tu rasa beeesssttt sangat.. Lepas tu bila datang sekumpulan hulubalang Melayu gagah perkasa duduk sebelah meja kitorang.. ABC yang best tu bertukar perisa. Perisa lemak berkrim disukai ramai dah jadi perisa asap rokok berkepul-kepul.. Haaiisshhh! tak belajar adab sopan di tempat awam betoi la depa. ni. Ingat macho sangat ke hembus-hembus asap kat kedai makan cemtu?.. Dah la meja dekat2 je.. 

Orang duk kerling-kerling pun depa buat selamba badak je..huhu terbantut mood nak berABC.. Masih takde kesedaran sivik la kebanyakan perokok2 ni kan. Janji dapat langsaikan ketagihan merokok tu. Kat memana pun bantai ajelah walaupun dekat dengan tempat depa merokok tu ada kanak-kanak atau baby. Kughang hajaq btoi! (emo sikit)

Cuba simpan duit beli rokok tu buat pegi umrah ke haji ke.. Ada juga pekdahnya. Kalau RM10 sehari x 365 hari = ?..haaa 2 tahun dah boleh pegi umrah. 4 tahun dah boleh ready untuk tunai haji dah tu..huhu 

7 comments:

Lina said...

nak buat camner bile rokok tu dah jd keperluan...tp x bole nak ckp lebih2 sbb suami ku jg golongan yg sama huhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

takda bilanya kak..duit dibakar mana nak gi umrah atau haji?bengong mereka ni.dulu masa peknen kat mesia selalu jek alami benda camni.kat qatar takda pun tau!

akak..jantanlembik tu pun iklan kat blog akak jugak ke?rasa nak bom je..huhu.naperlah iklan kat blog kita?

gedek! said...

sepatot nya buat gaya mengipas kuat kuat bagi diorang terasa..!

Sunah Sakura said...

sangat tak suka!

H.J said...

hoho..spoil mood nak makan ni

Green Apple said...

dah tau nak merokok, duduk la kat meja yg jauh sikit dr org lain.. apa da.. kesian kat ABC tu dah beraroma asap rokok pulak..

♥cmª shIemª♥ said...

hahaha..
i hate smokers yg x paham bahase camtuh..