Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, August 12, 2011

Tepung Itu Berbunga..

Salam 'alaikum..

Sebenarnya takde tepung yang berbunga pun..hehe. Diri ini teringin nak makan kuih 'tepung bunga'.. Yang duk Kelantan ngan Terengganu mesti kenal punya kan. Cicah dengan gula..pergghhh!! Huwaaa tak sabar nak balik kampung..



Ni la ropa dia..Penah makan?

(Mekasih Google)


10 comments:

~izan~ said...

tak pernah makan pun kak..goreng ke apa ni kak? unik!

teringin nak cuba..akak buat la hehe

Kalamhati said...

>>izan:
hehe dia buat dr tepung beras..celup telur then goreng..pahtu tabur la sikit gula bila nak makan..sodaaapp!

hik pandaikah diriku ini membuatnyee..ahak akak dop reti izan!

CS @ Mama AA's said...

baru 1st time dengar kuih ni... :)

Cik Eka said...

tak pernah lagi kak makan kuih kelantan..hehehehe

tapi org kata kuih dari sana manis2 eh kak..tringin jugak nak makan nekbat,akok,tahi itik...tingin....

IMANSHAH said...

xingat lah ada ke penah makan kuih ni

kasihredha said...

sedapppp nya dah lama tak makan
arwah nenek akak selalu buat kuih ni.
Nanti nak buat.. :))

K.Nor said...

pernah sgt2.. dah selalu buat pun, resipi pun dah tampal last year kat blog hehe

Izan Ishak said...

pestime tgk ni kak...unik sgt rupa dan nama kuih ni~

kakchik@ella said...

lama sungguh KC tak jmpa kueh ni. Memang kena balik kelantan la ni. Hihi.

♥MAMASYAZA♥ said...

tak penah cuba lagi kuih tepung bunga ni, mesti sedapkan