Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, August 11, 2011

Macam Tak Percaya + Tergamam..

Hmm tak tahu ini hanya satu kesilapan atau kebetulan atau memang terancang secara sengaja..huhu

KH tahu pun sebab sorang adik ni, send ke private message FB. Ingatkan macam nak sabotaj..macam yang selalu kita terkena tu..yang tiba-tiba keluar muka hantu tu. Tapi rupanya ni lebih serius. Rasanya ada yang dah tahu kan. Maybe diriku je yang terlambat keretapi ni.

Kalau nak tengok sendiri. Korang cuba buka ke mana-mana blog member. Dekat url blog tu nanti. Cuba delete 's' dekat blogspot tu jadi blogpot je.

Contoh: intizhar-kalamhati.blogspot.com ----->> delete 's' kat blogspot jadi blogpot je then enter


Hmm kesilapan atau kesengajaan?..isu murtad makin parah kat negara kita ni. What if remaja2 atau sesiapa saja yang dah memang goyah keimanannya baca? Ini sedikit sebanyak merisaukan diri ini.

Sekadar berkongsi apa yang dirasakan perlu dikongsi dan difikir. Apa pendapat kalian?

Wallahu a'lam

15 comments:

Lelord said...

hah...kuo bible page

Kalamhati said...

>>lela:
haa tekezut kan?huhu

Syazwan Che Deraman said...

ooo..yang ni, pernah terbuka, sebab ada orang hantar link kat shoutbox.
tak layan pon.
tapi macam mana kalo ada orang baca dan menghayati..risau benor kalo terpengaruh..hmmm..

perlukah kita report kat pihak berkuasa?

Kalamhati said...

>>Wan:
tu la yg merisaukan..takut ada orang baca dan percaya..

blog kita ni pun dipantaukan?hope ada pihak MAMPU or berkuasa lain ambil langkah sewajarnya

~izan~ said...

btol tu kak..benda ni dah lama sbrnya dan kesempatan tu diambil bila kita salah taip..if akak taip blogpsot pun kua bnda yg sama...

semoga lps ni kita lebih berhati2 dlm dunia maya ni..mcm2 dah cara mereka ni.

Kalamhati said...

>>izan:
btul tu izan..semoga Allah tetapkan iman kita semua..

Tinta Emas said...

dunia akhir zaman..berbagai cara mrk nak pesongkan akidah kita...

saya pernah membaca bible bahasa melayu...memang lain ceritanya...tapi klu kita hayati boleh pesongkan akidah...

Semoga dijauhkan...

eelobor said...

ada gak baca status kat facebook kawan pasal benda nie. sebelum tu tak pernah cuba bukak, tapi lepas kakchik komen pasal nie, saya cuba la buat. macam2 la depa nie....

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. nina rasa pnah kot skali , bca mcm ni lah.. isk2.. nok jadi gapo la... huh

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. nina rasa pnah kot skali , bca mcm ni lah.. isk2.. nok jadi gapo la... huh

ieda said...

ieda cuba x leh punnn kuar error .. ermm apa2 punn semoga allah perbetulkan iman dan pelihara iman kita kan wan .. aminnn

D_08 said...

awok udah terai buat macam tu...tapi tak keluo ape pun....keluo Problem Loading Page....agaknye udah ade yang peghasan dakyah deme udah oghang tau kot???...itu yang deme tarik balik tu kot???

Zue AnnaLeeya said...

xleh pon kak wan...
agaknya dah xleh kot???
mcm2 kan cara nak sesatkan org... hrmmm...

Kuman Chaos said...

rasa mcm pernah dapat gak dulu kat email...

♥cmª shIemª♥ said...

dulu pun penah jd gak camni..

tp rsenya page tu mmg page bible..