Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, August 13, 2011

ISKANDAR MALAYSIA..

Salam 'alaikum..

Dalam entry lepas, KH ada citer pasal BE baru yang masyuk lepas cashout earnings tu kan. Haa sebagai menghargai budi baik lagi tulus (ayat kipas nih..ehee) pihak advertiser, sok KH nak buat entry penghargaan merangkap promosi sekali la..eceh! Yelah orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita buat la jasa sket..Jasa kerr?wakeke

Serius KH taktau sangat pasal Iskandar Malaysia ni. Pernah dengar tapi tak amik pot pun. Bila dapat BE ni maka mata dibuka luas-luas untuk memahami what kind of animal apakah itu ISKANDAR MALAYSIA ni (buh nama anak best gak nih..ekeke)


Haa dia la ropa dia yg duk kelip2 kat LR (Large Rectangle) blogku ini



Bila korang langkah masuk ke laman web Iskandar Malaysia (IM)..Nilah ropa dia


Apakah itu ISKANDAR MALAYSIA wahai KH weii!!..Err sabo-sabo.. Ni bagitau la ni.. Bismillahirrahmaanirrahim...



Baik cakap korang boleh baca tulisan tu!


Yela..yelaaa..KH besarkan tulisan dia..Tau korang malas nak klik gambar utk tumbesaran kan..ehehe

Apakah Iskandar Malaysia (ISKANDAR)? 
Iskandar adalah koridor pembangunan selatan baru di johor yang telah dikenalpasti sebagai salah satu pembangunan pemangkin yang akan merangsang pertumbuhan ekonomi Malaysia. 
Iskandar meliputi 221,634 hektar (2,217 km persegi) kawasan tanah selatan- sebahagian daripada Johor. Wilayah pembangunan merangkumi kawasan lebih kurang 3 kali saiz Singapura dan 2 kali saiz Hong Kong. Iskandar meliputi seluruh daerah Johor Bahru (termasuk daerah dalam pulau), Mukim Jeram Batu, Mukim Sungai Karang, Mukim Serkat dan Kukup Island dalam Mukim Ayer Masin, semua dalam daerah Pontian.


Alhamdulillah..dah faham dah korang ye..hehe.. Kalau nak tau lebih lanjut tentang IM ni boleh jenguk ke laman web rasmi ISKANDAR MALAYSIA ni ye.. Kalau ghajin ler.. Sebab rajin membaca bertambah ilmu tau. Nanti orang sebut pasal IM ni takde la kita terpinga-pinga je, nak-nak anak Johor..Kena baca ni. Nanti nak bina kerjaya melalui IM ni.. Mana tau kan..

Wallahu a'lam..


5 comments:

teratai said...

Ohh saya pun dpt BE IM ni...bagus maklumat yg diberi, pembangunan harta tanah di Johor rupanya. Dah klik2 ya :)

~izan~ said...

ari tu gie johor,ada byk signboard nusajaya then bila tnya member kat sana,dia kata mcm putrajaya juga..pusat pentadbiran kerajaan negeri johor..

tak lama lagi padat la johor bila IM ni dibangunkan.kalau kita IM -indera mahkota hehe

eelobor said...

banyok buleh cek nuff kor? hehehe, sedak la buleh wak ghayo capor nga bonus pulok tuh

Munna said...

hiiii dpt jgk BE ni...mula2 mmg tak phm apa bnda tu...dh bukak tahu la...

cikgu isza said...

ooo.. itu rupanya..
kita xde BE..
:(