Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, August 2, 2011

Ingat KURMA..Ingat Yusuf Taiyoob!

Salam 'alaikum...

Betol taak? Yusuf Taiyoob ni dah jadi fenomena bila tiba Ramadhan kan. Kalu naik keta dan bukak HotFM. Nak sampai sekolah ada la dalam 3 4 kali iklan Yusuf Taiyoob ni.. Hehe korang pun mesti dapat hafal cemana nak sebut 'Yusuf Taiyoob' tu ikut nada iklan kan!ekekeke Yuusuuuff Taiyoooob..

Sebenarnya nak citer, tadi KH ada beli salah satu dari produk Pakcik Yusuf Taiyoob ni kat sekolah. Ada sorang cikgu kat sekolah KH memang selalu bawak kurma untuk jual. Suami cikgu ni buka kedai runcit. So kalau tiba je bulan puasa, memang dia akan bawak kurma. Memang berebut kami beli..hehe ye la malas dah nak kuar pi beli. Benda ada kat depan mata.

Hari ni dia bawak Choco-date with Almond lak.. whaa jarang2 dia bawak ni. KH pernah makan beberapa kali je kurma bersalut coklat dan ada almond. Masa study kat UIA dulu pernah beli kat kedai jual dates dan segala macam manisan dan gula-gula dari timur tengah. Then masa kat Mekah pernah makan gak..

So, bila tengok je kotak choco-date ni terus la KH rembat. Harga dia RM18. Ada dalam 16 pieces dalam tu..Jatuh rega singgit lbh la seketul kan..huhu tapiii sedaaaappp..





Mesti ada yang dah penah cuba choco-date with almond ni kan?
Kalau tingin boleh la pi cari ye?hik

Kalau nak cari, jangan cari jenama lain
Carilah jenama....

YUSUF TAIYOOB!


17 comments:

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum....

Errrmmm... siap buat promosi ni... syarikat "YUSUF TAIYOOB" kena beri royalti pada awk.... (sepatutnya la...)

whitecappuccino said...

Sedapnya chocodate nih! apapun memang kurma sedap!!

~izan~ said...

wah akak,kena jd duta YT ni hehe...izan suka kurma tp tak suka yg lembik sgt =)

dah tu kak,mana nk beli plak yg choco date mcm akak tnjuk tu? huhu

Tasha said...

tak pernah try lagi...huuuu

H.J said...

yusuf tu bau bau bachang nga saya...haha

sha a.s said...

kak, Y.Taiyyoobbb ni ade byr akak bwt iklan eyhh? muahahha

kak ina kl said...

salam ramadhan..memang sedap almond dgn kurma ni..dulu suami suka beli masa kerja kat timur tengah.

best kan gader-gader ni..dapat pot pet sambil makan-makan

Lina said...

ohhh ada yg salut coklat yer...mesti best sbb sy suka coklat hehe

kak wan ari tu ms geder2 kat taman gelora tu lupa lar nak amik no hp kak wan...kak wan bole kasi tak coz ada bende nak tanya...pasal blog lar jg hehe

kak wan emel no tu kat emel sy k - inazz03@yahoo.com

thanks

Kalamhati said...

>>Ahmad Zaki:

hehe sy sukarela promote je..terpromote nama YT la plak sbb produk yg nk tunjuk tu dr YT kan..hahaha

harap2 ada la kroni YT yg baca..kihkihkih

Kalamhati said...

>>ciknor:
btul tu ciknor..kurma tetap sedap walau mcmana pun bentuk dia kan

Kalamhati said...

>>izan:hehe jd duta sesuka hati je ni..yg ni tak lembik izan..sedap2 je rasa kurma dia..almond pun rangup lagi..

kalu izan tak jumpa cari n nak gak rasa izan bgtau akak..nnt akak belikan k..=)

Kalamhati said...

>>Tasha:
try la..hehe kalu suka coklat mmg sedap je akak rasa..=)

Kalamhati said...

>>H.J:
haha mesti byk chocodate ni umoh demo kan?hehe kt mesir lg melambak benda ni kan..mcm2 perisa ye dok?

Kalamhati said...

>>kak ina:
salam ramadhan kak..
mmg best kan kak..bg yg suka kurma mmg best la

ha'ah kak..havoc je semasing..borak tak berhenti..hehe

Kalamhati said...

>>Sha:
wakekkeeke sha!diriku mengiklankan sesedap oren je..kalu YT tak byr memang nk kena saman nih..hehehe

Kalamhati said...

>>Lina:
ha'ah lina..kak wan pun suka coklat!hehe

orait!nnt kak wan bg..sori lambat reply komen..huhu

alinac lover said...

ala teringin