Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, July 3, 2011

Majlis Perpisahan Merangkap Sesi Merternak Lemak..=D!

Salam 'alaikum...

Meh sini cucu-cucu sekelian..Nenek nak citer sket..Duduk dekat nenek elok2 ye..Hehe kedepik!!

Ok2 siyes ni siyes.. Tengahari tadi dalam kul doblas setengah gitu..Skul KH ada buat satu Majlis Perpisahan bagi meraikan guru-guru yang telah berpindah. Ada 3 orang semuanya tapi hanya 2 orang yang dapat hadir..Lokasinya adalah di Restoran New Horizon. Warga Quantan mesti pemiliar dengan restoran ni kan especially chekgu2..hehe

Seperti biasa, diriku akan melantik diriku sendiri dengan penuh sukarelanya menjadi tukang hangkut kamera untuk menembak mana2 mangsa yang patut. Memang giler kuasa sikit kalu bab2 amik gambo nih. Kalu tak pegang kamera rasa macam nak meroyan je..wakekeke

Pe yang berlaku kat majlis tu?Baper banyak lemak yang berjaya diternak?Bolos saja dinding itu!!eh layan ajo gambo2 kt bawah ni yo (korang jangan meroyan lak asik kena tengok gambo je masuk blog ni..hihi nasib la kan)


Baca doa dulu..Baru berkat majlis (ostad bujang lagi ni..ekeke sempat lg)


Yang dirai- Cikgu Rodziah Omar, bertukar ke SK Pengkalan Tentera
Ni penglipur lara kitorang..takde dah..huhu

Cikgu Halimah- bertukar kembali ke sekolah lama, SK Tanah Putih
Sirih pulang ke gagang ke pe ni?..huhu hanya sempat berkhidmat 
setahun je kat SKJG


Bos bersama dengan tetamu yang dirai


Kengkawan sejawat yg hadir


Part paling tak sabo nak tayang!!muhahaha (gelak jahat sket)



Ikan siakap apa ek (jangan ditanya masak apa..diriku tak ingat dah..haha)


Ni menu yang mesti ada..Kalu takde memang nak kena sumpah jadi kangkung la sapa
yang mengoder menu tu..hehe (diriku tukang tick je masa pilih menu ari tu!hehe)


Tom tom pele tom!!hehe tomyam merah lagi pedas ini memang sodaaapp


Daging black pepper..Mabeles sangat!! (ke sebab diriku tengah lapo..wakekeke)


Kailan goreng ikan masin (tak menarik langsung cara hidangan..diletak gedebuk gitu jee..ish ishh)


Ayam goreng cicah sos!!ehehe hampun den lupo namonyo eh..


Diriku makan sikit jeee..takde menternak lemak puunn...
Tak cayeee??


Cer tengok ni..cer tengok..

Sikit je ambik (hahaha ni baru first round..jangan tertipu!!)


Lepas tu kubedal ratah ikan ngan daging blackpepper tu plak...Tak baik membazir kan?
Amalan as-syayatin tuu..hehehe



Satu-satunya gamba yang ada muka sendiri dalam kameraku..huhu sadis-sadis..


Alhamdulillah...kenyaaanggg..=)


21 comments:

niena shopping2u said...

hih..bujang lgi? hehehehehehehehhehehe

azwa amani said...

alhamdullilah... sedap tuuuuu makan

Kalamhati said...

>>niena:
ececeh cepat je niena ni..ehehe
bujang but not sure available ke idak..=D!

>>azwa:
alhamdulillah..sedap!nikmat rezeki Allah bagi..=)

sarah-najwan said...

kelah skoloh demo..rai cikgu tukar kat horizon tu..ehhehe..kami buat potluck kat skoloh ajo..hehe

menu horizon mmg best..nk2 daging blek peper tu..ambo raso doh..hjg thun 2009 rasanya mkn stu..ehhee

xde la ternak lemak mano tu..hak tu biaso2 ajo..ehhehe

sha a.s said...

benci.















lapa terus! :p

Rozuan Ismail said...

amboi,menternak le tuh.haha

S..U..D..@..I..S said...

huh makan free lagi

whitecappuccino said...

bestnyer menternak lemak hehe

IMANSHAH said...

belum lagi merasa diraikan sebab belum pindah..

azieazah said...

Amboiii CIKGU. Usung kamera ya? Best aper, sebab kamera pun canggih nih, gambar lawa.

Menu makan tu bikin ngences!

KL Gangster: ulasan dan pandangan seorang bekas Kaki Wayang...

MAPPIAU said...

muahahahhaahaaaaa (nak gelak jahat gak) memang daku loikeee sesangat kalo part gambo2 makanan nih akekekeke

nampaknye kite serupa, mule2 amik sikit tapi beround2 ko muahahahahaha (eh gelak jahat lagi :P)

♥cmª shIemª♥ said...

aduih..mkn...nyum2....

suke suke suke...

aizamia3 said...

tang makan tu betul2 menternak lemak yang ada. ;)

♥MAMASYAZA♥ said...

daging black pepper tu mmg nampak mengancam

eelobor said...

akhirnya gambar kamerawoman ado jugok sekepim.... huhuhuhu

zarazueyin said...

sedapnyer makanan..meleleh air liur...huhu
(ostad bujang tu ensem la...ops!..hehe)

nuriz said...

slm ziarah,
tengok makanan semua ni memang boleh le ternak lemak hehe

ieda said...

hahahha cepat2 ieda scrool ke bawah tgk menu tuu .. adehhhh ! :)

Sunah Sakura said...

canteknyeee akak amek gambar!

Green Apple said...

makanan sedap2.. mana tak kumpul lemak nya... hehe...

Nur Hawa Mohd Zin said...

pergh!!! best giler makanan tu