Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, July 5, 2011

JANGAN CUCUK!!

Salam 'alaikum..

Haa aritu misi datang check mata jee..Semalam ngan hari ni misi datang dengan 'misi' mencucuk lengan2 halus plak..huhu tukang ngambik gambo ni gerun je tengok jarum..Dah la dua2 lengan kena cucuk..Cian kat bebudak ni.. Tapi kena la cucuk kan..Kalu idak takde la perisai untuk badan..Laptop ngan PC pun ada Kaspersky!!hehe

Bila tengok balik pics yang diambil..Tergelak sowang diriku!!hahaha banyak yg gegar..Gabra tengok jarum punya pasal..Haduyaiii!!

Kat bawah ni kira gamba2 yang disnap time macho sket la..hehe


Katuuutt!!

Muka cuak abiss!!huhu


Ni spesis gagah berani ni..hehe senyum jeee


Huishh main kat mana ni?!- terkezut misi tu tengok tangan cik kak kita ni..
Kalau korang tengok keadaan tudung dan muka dia lagi la korang
kesian..huhu parents tak amik peduli kebersihan pakaian dan badan anak..


Jangan kata cikgu tak peduli pulak..Lessinngggg kang!(gawang nyeeee..haha)..
Member KH yang jadi guru kelas tahun 3 yang last sekali..Siap
bawak sikat n bedak sekali tau ke kelas..Before ngaja..ajar 
pengurusan diri dulu..Tho tak masuk silibus tapi dia amik
inisiatif sendiri untuk bina sikap dalam diri murid-murid..
Hasilnya mereka dah pandai jaga kebersihan..Muka pun cerah je
takde la berkarat dan comot..Kagum!!Memang selayaknya jadi guru kelas!


9 comments:

niena shopping2u said...

kesian budak tu, harap2 dia jdi insan yg berguna kelak.. bla tgk gmbar2 tu teringat msa skolah dlu hehe..sy xtakut kena cucuk tpi sgt takut ngan misi gigi .. grrr

Green Apple said...

Teringat masa sekolah rendah ... kena cucuk... nangis... hehe... bila ingat balik lucu gak...

sha a.s said...

bagus la cmtu kn...at least budak2 tu pandai grooming utk diri sndiri....bile tgk misi cucuk sana sini, teringat zaman sha skolah dulu...asal van klinik kesihatan dtg, semua start cuak...eheh

Kalamhati said...

>>niena:
hehe misi gigi akak tak takut..misi cucuk ni lg takut..huhu

Kalamhati said...

>>Cik GA:
ihik nanges ek..bila igt time kecik2 dulu mmg bleh buat kita tergelak sendiri kan

Kalamhati said...

>>Sha:
ha'ah at least kita ajar sumting yg berguna utk dorang..
hehe mmg ramai yg cuak bila misi dtg kan..semua ada kenangan dgn misi!!hehe murid dan misi mmg tak bleh dipisahkan..wakeke

Nur Hawa Mohd Zin said...

waktu darjah 6 awe kena cucuk 3 kli kak..pastuwaktu form 3 pun kena cucuk jugak....yang tak boleh tahan...waktu darjah 6..abang2 suka tumbuk..dan waktu form 3..cikgu math pula tumbuk..bergenang air mata :(

♥cmª shIemª♥ said...

hehehe..muke mmg takut kene cucuk...
ade yg menagis ke kak kh??

huhu..cian kat bdk pempuan tu..hrp2 lepas ni dia boleh jaga kebersihan diri...

zarulfarhana said...

xska cucuk...sakit....