Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, June 17, 2011

Mana mau lari haa?

Berita buruk buat penggodam-penggodam laman web rasmi kerajaan!Mano ekau nak laghi wahai Inchik2 Anonymous..Identiti dah dikenalpasti..Ke lobang cacing pun depa akan buru..

Yang sedihnya, lebih 90% penggodam adalah orang tempatan kita..Tak sayang kat negara sendiri ke apa ni..Insaflah wahai ummat!

Daripada duk jadi penggodam..baik hangpa jadi penggoda trafik..dapat duit gak..sikit pun takpe janji tak merengkok dalam penjara..kot2 kena buang negeri kang..duk kat Pulau Jerjak..WIFI dah la tak dapat kat sana..Sesal dahulu pendapatan..sesal kemudian merana diri dan keluarga..

Nak tau lebih lanjut kengkawan baca kat SINI ye...

13 comments:

IMANSHAH said...

uik..haha

bagus2

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu...apa yang mereka cari dan tujuan mereka pun tak tahu...kadang2 ada baiknye rabun IT daripada terlalu pakar sangat kan kak

shopping2u said...

bla org tu dh ditangkap....


kita bako je.. huhuhu

eelobor said...

secara peribadi saya memang tak bersetuju dengan mereka2 yang menggodam kerana banyak menyusahkan pihak2 lain. Walauapapun niat mereka, itu tidak menghalalkan mereka untuk berbuat sebegitu kerana ia jelas keburukan kepada pihak lain.

Mesej mereka hanya satu. Mungkin pihak kerajaan sepatutnya menggunakan peluang ini untuk meningkatkan tahap keselamatan laman2 web yang di bangunkan. Mereka juga nak menunjukkan hackers tempatan pun sudah semakin bijak di samping memprotes tindakan kerajaan yang kini semakin menyekat kebebasan internet (penapisan).

banyak faktor lagi boleh di ulas, namun mungkin agak tidak berapa sesuai untuk di debatkan.

Kalamhati said...

>>imanshah:
huhu..kerajaan kena kukuhkan lagi keselamatan ni

Kalamhati said...

>>awe:
btul tu..tp kalu diamik dr positif view la kan..maybe keadaan ni menyedarkan pihak kerajaan yg laman web kita ni masih pd tahap tak selamat..kalau tak jd benda ni..maybe tak sedar kan

Kalamhati said...

>>niena:
huhu rentung nnt..naya lak..hehe

Kalamhati said...

>>eelobor:
yup, kakchik setuju..
dr satu sudut mmg tak baik buat gitu..menceroboh tu mmg jelas2 dah..
bila tgk pada sudut lain..kejadian ni mcm alarm clock kpd kerajaan kita..ni baru penggodam tempatan hok godam..maknanya sistem keselamatan perlu diperkukuhkan lg agar tak dpt lg mereka nk ceroboh..

takpun, sebagai hukuman..suruh depa2 ni plak pantau laman web kerajaan..=)

kasihredha said...

tak dok kejo sunggoh lah dia oghe nih

azieazah said...

Dapat upah lumayan ke buat keja camtuh?

uishhhh

GILA...!: Aku Hantar Email Virus ke Email Sendiri?

Citarasa Rinduan said...

sangat2 terkilan dengan mereka..

Jo Qusary said...

Eleh, takat godam web kerajaan aku tak heran... cuba diorg gi hack database CIA ke, FBI ke, Mossad ke... baru la hacker power namanya...huh!

a said...

sebab kerajaan block semua website file sharing..P2P.. rebel la dorang