Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, June 30, 2011

KENA CUCUK KE CIKGU?!

Tengah-tengah semangat den mencurahkan ilmu..tetiba ada murid ketuk pintu kelas.. "Cikgu, misi suruh semua pegi ke Bilik Pengawas".. "Ok..terima kasih ye!"

Haiyyo..terbantut dah ilmu yang nak keluar.. Bebudak dalam kelas tu, bila dengar je word 'misi' (bukan misi perang ni..ekekeke..ejaan sebenar cemana ek messy ke?) semua kecoh je.. Pakat-pakat takut.. Sibuk la duk nanya. Nak kena cucuk ke?..Haha masa ni la ku amik peluang nyakat!! Pucat lesi muka depa..

Walhal nurse nak check mata ngan tengok kesan BCG kat lengan..Kot2 ada lagi yang belum cucuk BCG, so dia akan rekodkan dan akan datang lagi untuk cucuk..Ada la sorang yang belum.

 Sambil tunggu murid diperiksa mata dorang..kakak misi ni duk bagi input tentang
nyamuk aedes dan demam  denggi serta langkah2 pencegahan.


Diriku rasa nak gelak guling-guling time ni bila tengok muka akak nurse 
yg check mata murid ni..Murid ni macam blur sikit..Bila suruh tunjukkan nombor 
apa kat gambar tu..Dia jawab diatak reti nak cari.. 
Sabar ye kak!hehe murid kelas 2nd last ni.. Kami guru2 boleh sabar
bertahun-tahun dah.. Nurse sehari je layan karenah dorang dah bengang ke..hihi


Haa korang nampak tak nomot berape tu? Kalu tak nampak..rabun warna tu!!hehe

Esok dah jumaat..(tetiba jek)..Sabtu ada larian 1murid 1sukan.. Minggu ni setiap petang cikgu2 keje obertime..huhu sian..Tapi nak buat camno kan..Tugas..

Ahad ada jamuan perpisahan guru2 yang bertukar dekat Restoran New Horizon.. Ada kesempatan nanti KH update pasal dua-dua event ni..InsyaAllah..


28 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..check mata ke?masa ni la br leh tau budak2 ni rabun warna ke tak kan sis?

eelobor said...

hahahaha.....sebut pasal misi teringat masa tadika. padahal maso tuh, ambo lah paling hero sebab pernah kena gantung dari menghadiri kelas selama 2 minggu (umur 6 tahun). tetapi bilo misi mari nok cek, hahahahah, jerit tok ingat dunia

Kalamhati said...

>>LM:
ha'ah dik..penting ni..sbb kdg2 mak ayah terlepas pandang benda ni..

Kalamhati said...

>>eelobor:
wakekeke..hero setaro mano pun..ramai hok kaloh nga misi..

umo 6 thn keno gantung koloh doh?hehe meme hero sungguh nih..

IMANSHAH said...

cikgu, kalau saya nak cucuk bleh jugak ke..misi lawa2 lah

Lelord said...

hehehehe no.9 kan..kan.kan

cikgu isza said...

bilik tu cantikk.. jangan tunjuk kat gb saya,, haru.. :D

niena shopping2u said...

hehehe kelakar gak... kekadang tu mst tensen layan bebudak kn.. tapi ada masanya best :)

niena shopping2u said...

no 8 & 9

msredcheesecake said...

Cik kh,
Seb baik bikan kena cucuk...kalu tak msred pon lari...hahaha...

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

S..U..D..@..I..S said...

misi dtg sekolah..dulu2 masa sekolah takot kecut perot tengok misi ingat takut kena cucuk dan cabut gg...hihii

whitecappuccino said...

bila ciknor baca kisah ni teringat waktu ciknor sekolah kat sabah masa sekolah rendah..bila misi datang sekolah kami cabut lari dalam ladang kelapa sawit..balik semula bila misi dah pergi..hehe..tergelak bila ingat.

fiq. said...

dulu2 misi datang sek nak cucuk kan, semua kengkawan kita takut, kecut. kita ni rilex je, siap ketuk2 lengan 9kat bcg) sebab nak tunjuk yang tak sakit langsung, semua kengkawan buat muka kagum. hehehe

sha a.s said...

Teringt zaman nk amik lesen keta dulu..kne test rabun warna cmtu la..

munna said...

TERINGAT ZAMAN MUNNA SEKOLAH DULU...BILA CAKAP JE MISI DTG SEKOLAH NAK INJECT MMG KECUT PERUT DI BUATNYA

siti kektus said...

dulu gerun giler nak injek bcg kak. yela, kalau tak jadi kena korek la, tulah, nilah, kan.

bila dengar misi daang, komfem2 semua nak menyorok, haha

Shuk_ArChie said...

hehe.. hai cikgu... kalau saya le dulu2 time mcm ni syok sangat nak skip kelas (bukan ponteng)... hehe saya suka bila ada nurse datang... huhuhu (^_^) "cikgu pekerjaan yg murni... saya sayang cikgu2 saya" peace!

sarah-najwan said...

kat skol ambo pom..ade misi check gigi...hehhee

pastu cocok att..

pendek kata..ade sokmo misi gi skoloh..

esok kita pom 1M1S..

Rozuan Ismail said...

masa wan dulu, wan x de plak check mata.cucuk BCG tu adalah.huhu

ieda said...

huhuh teringat zaman ieda sek dulu .. ieda salah seorang yg memang lari2 bila nak kena cucuk nie huwaaa , fobia sampai skrg wooo :)

banyak xtivit sek skrg kan .. x der masa cikgu nak istirehat uhuhu

gedek! said...

dulu uncle suka nurse datang sekolah...

nurse tu comel comel!

aizamia3 said...

dewan dia berseri..lawa.. berbunga2..

psstt: tu no. 8 dgn no 9.. alhamdulillah test lulus.. mataku ok setakat ni.. ;)

MAPPIAU said...

okeh saye nak terai no 9 tu kan? yeeesssssss betuiiii! akekekkee

eh eh tetibe feeling2 macam budak sekolah pulak :P hahaha

ariana's said...

teringat zaman sklh dulu..bila nampak misi dtg..mmg berdebar-debar..nape ntah..hehe:).budak2 skrg tak taulah mcmn..

zarazueyin said...

sama la kita..
esok kena ada di sekolah kol 6.30 pagi utk larian tu ;)

♥cmª shIemª♥ said...

hohoh..cek mate ke..

saye tau..no 9 tu..

bcg??oh tidak..!!cma pas kene enjet bcg kena tepuk ngan member..sakit,,,,,,

Nur Hawa Mohd Zin said...

dulu kalu nampak nurse datang sekolah memang kecut..lebih2 lgi nurse gigi :)