Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, May 2, 2011

GATHERING BLOGGER KUANTAN@TAMAN BANDAR- 1 MEI 2011

Salam 'alaikum..selamat beristirehat semua..

Seronok yee dapat lepak kat rumah hari ni..hehe belum terlambat lagi rasanya nak ucapkan "SELAMAT HARI PEKERJA" buat semua..Semoga lebih maju jaya dan bersemangat lepas ni..hehe

Tinggalkan dulu pasal cuti..Nak menggegarkan blog Kalamhati ni kejap dengan laporan gathering yang berlangsung semalam (chewaah!!macam berita lak..haha)

Al-kisahnya, idea geliga lagi mantop ni adalah hasil dari gabungan idea ummi Sarah-Najwan dan Ieda..hehe mekasih sebab berjaya menjadikan perkenalan di alam maya menjadi sebuah ukhwah yang benar-benar wujud di alam nyata...hehe macam mimpi lak kan..

Cuak gak memula nak pegi sebab yang pegi tu semua mak2 dara..diriku sebatang kera kara..Then try ajak adik n anak sedara..Dorang setuju nak ikut..Yeahaa tq!

Alhamdulillah, Allah beri kesempatan untuk KH jumpa dengan kawan-kawan yg lain. Kalau ikutkan memang rasa macam tak sempat nak pegi sebab abang dan family datang umah..Tapi bila dah memang diizinkan Allah, makanya dipermudahkan segala urusan..

Maka dengan penuh debaran, KH ditemani oleh adik@puteripisces dan anak sedara@The Precious Moments menuju ke Taman Bandar..Macam blur-blur gitu..Nonong je pegi sebab tak pernah sampai situ tho dah hampir 4 tahun dah menetap di Kuantan..hehe

Atas bantuan Ummi Sarah-Najwan, maka sampai juga KH ke Taman Bandar..Dari jauh lagi, dah nampak ada 3 orang tengah berdiri sambil borak..Susuk tubuh yang sorang tu memang dah dapat agak siapakah gerangannya..haha (ambo kenal demo jjauh lagi weh!)..dan barulah kenal yang lain tu Ieda dan Jaja..

Toksah cakap banyak..Nanti korang boring lak..Kita layan je gambar-gambar ni..Biarlah gambar yang menceritakan segalanya..zzaassss!!

Gambar mula-mula sampai takde..
Kalau nak tengok gambar paling lengkap boleh jenguk blog IEDA..=)



Masa ni malu-malu lagi..hehe masih menunggu siapa lagi akan muncul ni
Duk ejas-ejas tempat lagi ni..hehe


Tengok gapo dua beranak ni..hehe


Takde tikar..banner pun jadilah!hehehe


Sementara tunggu yang lain sampai..Kita posing dulu!hihi


Tu diaa!juadah-juadah yang dibawa..Murtabak megi yang best dari Ieda..Bihun Tomyam dari Jaja
Puding Roti, Kepok lekor dan Rojak dibawa oleh Ummi Sarah-Najwan dan diriku bawa
puding laici je..hehe


Dan mummy cute kita pun sampai..hehe kecik molek orangnya..
Ropanya dah follow izan..tapi jarang masuk ke blog izan!hehe ampun!
Akak dah letak link izan kt blog..pasni setiap hari akan jenguk izan..=)


Tangan sapa tuuu??!!hehe


Yummy!mekasih izan!i loikee..hehe


Tu diaa perang kamera..Masing-masing keluarkan gadget canggih..hehe
Ada geng la nak shoot nanti..


Tekunnya zue dengar Izan ngan Ieda borak...hehe


Sesi membedah kek!hehe 


Oooppss!kita rest jap..penat lak korang tengok pics ni..Maaf entry kali ni banyak gambar lak..hehe sekali sekala korang tunggu page laoding lambat sikit takpe kan?kan?hehe

Nantikan laporan seterusnya selepas KH isi perut dulu..haha den lapo lak..Tak hengat donia duk ngadap edit gambar-gambar tadi..


13 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak..jelesnyer....bilalah leh jmp akak.akak mmg kat kuantan ke?nnt gi kuantan LM cr akak eh?leh???

ieda said...

yezzaaaaaaaaaaaa pic sudah kuar .. dan ieda duk belek sambil2 senyum2 kambinggg ekekke :)

ps : wan .. add ieda .. iedaimmi@yahoo.com .. nak tanye pasal blog nie :))

Kalamhati said...

>>LM:
insyaAllah nnt kita jumpa k!LM dtg kuantan bgtau akak ye!=)

>>ieda:
sy dah add..pasal blog ye?hehe orait!jgn tanya yg susah2..hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah..kaum ibu sume nye kak...bestnye dapat join :)

Kalamhati said...

>>Awe:
Awe..yg lain semua kaum ibu..akak ngan adik n anak sedara je geng bujang..hehe

Mama Zharfan said...

wah..nampak sgt besh!!!

me singgah BW sbb gumbira dh dapat streamyx ni hehe ;)

Zue AnnaLeeya said...

mmg best semlm... havoc satu tmn tuh... ekekek....

kak wan... nnti emelkan gambo2 yg dlm kamera akak yer... annaleeya000408@gmail.com

tq kak wan...

Adinda Amy Sensei said...

seronoknye tgk...

Kalamhati said...

>>MZ:
hehe memang best!!

Balas dendam tak dpt online b4 ni ek..hepi blogging MZ!dh bleh update selalu dah..hehe

>>Zue:
tu la..zue pun sporting abis..

ok nnt kak wan emel gambo2 tu deh ko zue

>>Adindu Amy:
memang best ngat amy..=)

teratai said...

salam KH,

alahai jelesnya t'lepas pulak gathering ini, dkt je dgn rumah kita!Mcmmana boleh tak tahu ni..frust menonggeng!!

cikgu isza said...

seronoknyer..
beginilah yang menjadi kenangan bila memegang status blogger ni..

~izan~ said...

baru sempat mengkomen hehe. seronok kak tgk gmbr2 ni..ishh kalau la masa smlm tu pnjg,mesti gmbr pun beribu2 hehe...izan dh add akak kt bloglist.izan pun tak jengok2 akak,lps ni wajib tgk =D

akak tq tau semua gmbr2 ni =D suka sgt..akak pun sgt pndai snap2,jeles2.izan buat entry sekali harung je secara pukal kekeke.mcm akak n kak ieda sgt rajin buat part2 hehe

sarah-najwan said...

ambo semale gi KL wes...
tu pasal ambo lmbt komen
lambat publish stori..huhu

kalu dok ambolah oghe hok pestime..hhahaha

tenkiu sb maghi deh..meme ambo tgk demo mula2 malu2 miaw..miaw gtu..wakakakkaa..tapi xpo..hrp2 lepas ni ukhwah antara kita terus terjalin deh....


nati kita geder2 lagi tau...demo kira AJK tertinggi gak..kire hak maghi tu..exco tertinggi..ehhehe