Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, April 28, 2011

MALAM NI..KITA MAKAN BUAH PERAH PULAK..HEHE

(Mekasih Pokcik Google)

Tora datang laagii!!eh silap..makanan pelik datang lagiii!!ehehe..Siapa pernah makan buah ini sila angkat mouse!!wakeke..

Siapa2 yang pernah makan tu mesti kenal buah ni kan..Nama dia buah perah..Rasa dia macam kacang sikit..Buah ni dijeruk atau boleh direbus kalau tak silap..Abang Kalamhati yang ketiga, Abang Chik suka sangat makan buah perah ni dan segala macam buah2 yang dah nak pupus..Kalu balik kampung mesti dia pegi cari buah lama2 ni..hehe

Yang tak pernah makan..Kena la pegi cari kat pasar-pasar kat kampung..huhu den tak dapek la nak nolong carikan..den pun dah lamo tak makan buah ni..huhu

Nak tahu lebih lanjut pasal buah perah? Klik aje kat SINI..


19 comments:

Citarasa Rinduan said...

aduh.. kemarin buah terajang..
macam2 namanya..
hari nie kenal buah perah pulak....
hehehe....

PS; tak boleh angkat mouse. sebab ayu pakai notebook...heheh, tapi mmg ayu tak pernah makanlah buah nie cikgu...

Kalamhati said...

>>Ayu:
hehe baru tau banyak lagi buah2 dalam negara kita yang kita tak kenal kan?

haha Ayu angkat notebook je la..=D!

Rozuan Ismail said...

macam biskut tora pon ada.hehe

K.Nor said...

k.nor dah angkat ni!! wahh lama tak makan.. k.nor suka buah perah rebus! sedapnyer wan.. :)

IMANSHAH said...

woh khiat ada?

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak...
tak pernah makan...mungkin tahu kot buah ni atau orang panggil dengan nama lain..heheh

Kalamhati said...

>>Rozuan:
hehe biskut tora bulat la wan..=p!

>>K.Nor:
yeaahh k.nor dah angkat mouse dia..hehe
betul tu k.nor yg rebus sedap!kat kuantan ni taktau la ada ke tak..huhu

Kalamhati said...

>>Imanshah:
woh khiat cicah nga budu sedap!!hehe

>>Awe:
Salam awe..maybe gak ada nama lain utk buah ni..huhu..sedap tau!mcm hazelnut direbus..hehe

pena said...

tak pernah jumpa buah ni..
nama dia unik..

S..U..D..@..I..S said...

tak pernah makan..makan sebagai ulam atau apa ya?

Cikgu CTE said...

kat johor tak adalah buah nie....
tapi bila balik kelantan pun saya tak jumpa buah nie...
kalau jumpa pasti saya beli sbb saya suka makan kacang...

cikgu isza said...

seperti pernah ku lihat buah ini.. tapi di mana yer?
:D

gaung said...

buah perahh nie..ish sedapnyer kalu dijeruk..depan rumah kami ada poko perah..mai dtg sini kalu nk taw

Ayuni said...

cam pelik je.....

Gayahspears said...

ape rase ya buah perah ni??? sedap ka???

whitecappuccino said...

ciknor suka buah perah jeruk! tapi dah lama tak nampak n tak jumpa buah ni..dah pupus kot.Tiba2 rasa teringin..nasib baik ciknor tak mengidam hehehe

Anonymous said...

salam..blh saya tau kat mana ada jual or blh saya dptkn buah perah?saya tgll dishah alam..tq food_226@yahoo.com

Anonymous said...

salam/salam sejahtera sy sedang mencari buah perah nie..kat mane mudah untuk mendapatkan buah nie.. pls email at akee_ymail@yahoo.com.my tqvm ;-D

Anonymous said...

kalau nak buah perah, boleh email saya sekarang. sekilo buah perah yang belum proses, harganya rm9. kalau nak, email la cpt2 sbb buah perah ni bermusim. email saya khlis81@gmail.com