Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, March 31, 2011

5 BLOG YANG PALING KERAP DILAWATI 2011

Diriku telah ditag oleh Cik Qucachahir (mekasih ye) dan dijemput memeriahkan lagi projek yang dianjurkan oleh Denai Hati..

Kalau nak dikirakan lebih dari 5 blog yang paling kerap diriku lawati..Tapi kena senaraikan 5 blog jer..maka ku senaraikan 5 blog tersebut yang memang kalau sehari tak jenguk boleh meroyan diriku..hahaha

1. Secubit Garam


Siapa yang tak kenal blog milik Kak Nor ni kan..Makin dikenali dikalangan bloggers
dengan masakan beliau..Ditambah pula dengan gambar-gambar yang bertaraf
profesional dengan bantuan suami beliau..Diriku memang kagum dengan beliau..



Lagi seorang blogger yang mejadi pooojaan para blogger..Dengan trademark tiffin biru tu
orang dah kenal siapa pemiliknya..Tidak lokek dengan ilmu 'kedapuran' dan sentiasa
berkongsi ilmu dengan semua pengunjung blog beliau..Siapa lagi kalau bukan Che Mat Gebu kita..
Kalau tak jenguk DTS memang tak lengkap rasanya..




Blog yang menarik perhatianku pada awal dulu dengan gaya typing entry yang pendek-pendek..
Supaya senang dibaca alasannya..Dan memang betul pun..Mudah dan senang nak baca..
Dengan gaya yang tersendiri, entry-entry Ummi Sarah-Najwan ni pun menarik sangat..
Yang tak terfikir kita nak buat pun ada..Tak jemu baca celoteh dia yang terkadang
diselang seli dgn loghat Kelate..Memang best!





Bila bercerita pasal Eelobor pemilik blog ni, buat diriku tersenyum sendiri..
hehe kusangka dia si bunga di taman..ropa-ropanya sang kumbang..haha
Kalau dia baca mesti dia gelak..ku tahu dia kumbang hanya lepas dia add diriku
kat mukabuku..hihihhi kejadian sungguh...Sekadar Berkongsi juga bukan
sembarangan blog..bukan setakat omongan kosong saja..
Entry yang ditampilkan selalunya buat kita berfikir dan sesekali layan gelak jugak..hehe





Ni blog Abe Imanshah kito..hehe..Satu-satunya cikgu yang mengajar kat bintang..haha
Ayat-ayat dia perrgghh kalah cikgu sastera..juga banyak buat diri ini
berfikir, insaf dan tersuntik semangat bilamana dia berkongsi pengalaman dan cerita
kehidupan..Tak rugi kalau berkunjung..


Nak tag 10 bloggers yang sebenarnya blog mereka ini juga merupakan 'a must visit' blog..Kalau sempat join projek ni join k..Kalau tak sempat pun, nak letak jugak link korang di sini:











dan semua yang ada kat bloglist Kalamhati


Kalau berminat nak join..Klik je SINI k..

24 comments:

Jo Qusary said...

Huuu... byk kena citer nie...

Kalamhati said...

>>Jo:
hehe wat ringkas pun takpe..
takyah pjg2..

Citarasa Rinduan said...

selamat malam kalamhati..
wah!! 5-5 blog semuanya peberet ayu juga

insyallah...jika tak buzy ayu ambil tag nie yer..terima kasih daun keladi

Kalamhati said...

Malam Ayu..

kalau sempat buat..tak sempat takpe sis..
take ur time..

eelobor said...

wah...terharunyo raso. sok-sek sok-sek dok kesat hidum nih. hahahahha, terimo kasih kakcik sebab ambo tersenarai jugok.....

Cikgu CTE said...

2 org dah tag saya nie...
dua2 ore kltn....

mlm ni just jalan2 je tanpa buat entry..

penat sangatlah...idea pun tak de...

terima kasih daun keladi...

whitecappuccino said...

wokeh..nanti kalu ada luang ciknor wat ek..tq!!!

Solihin Zubir said...

sy xdak.. yeyy... :D

K.Nor said...

alhamdulillah... terharunya k.nor wan.. mekasih ya wan.. mmmuah!!

DKosongLapan said...

alamak ....awok termasok dalam senaghei.....terhaghuuu....sob...sob....kalo sempat nanti awok buat ye cik kalamhati.

qucachahir said...

yeah..akak join lah.. ;)
hehe...bagus2.. =)

sarah-najwan said...

aloh la..ambo terharu siottt..hehee

tenkiu deh..

Cma Shiema said...

gud luck akak..

Izan Ishak said...

oohhh...kak izan pun kena tag ye~

mekasih ye KH~

Gayahspears said...

blog gayah :( huhu

Rina Rossoneri said...

hohoho,kalo kita rajin kita buat,kak..pening nak pilih blog hehe

cikgu isza said...

trima kasih yer..
:)

Anonymous said...

Valuable info. Lucky me I fоund уour web sitе by chancе, аnd Ι аm suгрrised why this aсcident did not tooκ place
earlier! Ι booκmarked іt.

my site; Eternity rings

Anonymous said...

Τhanks fοг fіnally ωгitіng about > "5 BLOG YANG PALING KERAP DILAWATI 2011" < Loved it!

My website ... paydaу loans

Anonymous said...

I'm more than happy to uncover this page. I need to to thank you for your time for this particularly fantastic read!! I definitely loved every little bit of it and i also have you book-marked to look at new information in your website.

Also visit my web-site payday loans

Anonymous said...

Wоw, аwesome blog format! Hoω lengthy have yоu been running а blog
fοг? you made running a blog look easу. The total glance
of your site is wοnderful, аs well aѕ thе content!


my website - Payday Loans

Anonymous said...

Hеllo mates, itѕ fаntastіc pοst rеgагding tutorіngаnd еntirely explаined, keep it up all the tіme.


Heгe іs my homepage Same Day Payday Loans

Anonymous said...

If уou wiѕh for to grow your familiarity just keep visіting this ωeb page and be uρdаted wіth the
lаtest gosѕіp posted herе.

Heгe is my websіtе Same Day Payday Loans

Anonymous said...

Ӏ ωаs recommendеd thіs web site by my couѕin.
I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!

My weblog; New Bingo Sites